Mit tegyek ha nem érzem magam késznek bizonyos dolgokra?
Figyelt kérdés
Ugye mindent meg kell tennünk hogy betartsuk Isten törvényeit, Jézus tanításait. Járjunk el az összejövetelekre, szerezzünk ismeretet, olvassunk, higgyünk, ez mind oké. De mindent meg kell tennünk amihez az is hozzá tartozik mondjuk hogy prédikáljunk. Én erre nem érzem magam késznek és ha a jövőmön gondolkodok nem tudom magam elképzelni hogy prédikáljak. Ez nagy baj? Ezzel nem azt mondom hogy nem szeretnék az embereken segíteni, mert ha találkozok valakivel akkor szívesen beszélnék neki az igazságról. De én nem érzem magam késznek ilyen "nagyobb" dolgokra. Lehet hogy sok időbe telik mire ez megér bennem úgymond? Lehet évekbe? Ettől függetlenül szeretném a helyes utat járni.2014. márc. 16. 16:54
11/13 anonim válasza:
Szerintem ha ott megbeszéled a vezetőkkel, hogy nem érzed késznek magad a prédikálásra, nem fogják rád erőszakolni. Vagy adnak neked időt. Egyébként nem csak akkor lehet prédikálni, ha már meg is keresztelkedtél náluk?
12/13 A kérdező kommentje:
De igen, akkor lehet ha már megkeresztelkedtem. De ha megkeresztelkedtem akkor se erőszakol rám senki semmit. :) Csak engem zavar hogy sok ember olyan lelkesen megy és csinálja én meg úgymond félek ettől az egésztől és nem tartom magam késznek arra hogy efféle dolgokat még megtegyek, ami miatt szégyenlem is magam részben.
2014. márc. 16. 23:05
13/13 anonim válasza:
Tudatosan add át másoknak a szeretetedet. Ne hittérítéssel tedd, hanem jó példával. Légy a szeretet forrása, ahogyan isten is az mindenki életében. Ezzel magadon is segítesz, mert amit másoknak adsz, azt adod magadnak is. Mert Egy vagyunk.
Ez a nagy titok. Ez a szent bölcsesség. Azt cselekedd másokkal, amiről azt akarod, hogy mások cselekedjenek veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!