Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon vallásosak az...

Magyarországon vallásosak az emberek?

Figyelt kérdés
Személyesen hiszel valamelyik vallásban? Jársz templomba, fizetsz egyházadót, szoktál adakozni?
2009. dec. 14. 23:54
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
73%

katolikusnak kereszteltek és járattak templomba, 16 éves korom környékén azonban komolyan elgondolkodtam erről az egészről és úgy találom, vagy átverés, vagy tévedés...de akkor valamit tényleg nagyon félreértett a mai ember. Értelemszerűen nem szeretném,hogyha egy fillért is elvennének tőlem az egyházak, hiszen semmi közöm hozzájuk és ha temetnének se akarnék papot. Ettől függetlenül adakozni szoktam, de nem az egyháznak, hanem a körülöttem élő rászolruló kisgyermekeknek és családjuknak.

20/L

2009. dec. 15. 09:41
 12/13 anonim ***** válasza:
100%
Ma Magyarországon a lakosság 10%-a tekinthető "komolyan" vallásosnak, tehát aki el is jár rendszeresen templomba, a maradék 90% vagy nem vallásos, vagy csak alkalmanként jár templomba. Egyébként kb 40-50% között van azok aránya, akik egyáltalán nem vallásosak.
2009. dec. 15. 10:41
 13/13 anonim ***** válasza:
Hiszek. Járok, de alkalomadtán (ami nem azért bosszant, mert bűn, és Lucifer fogja vasvillával böködni a seggem, hanem erkölcsi és lelki okok miatt). Nem fizetek, lévén az áprilisi törvények 1848-ban eltörölték a kötelező tizedet, és azóta sincs _kötelező_ egyházadó. :) Szoktam, a magam lehetőségei szerint (ösztöndíjból nem könnyű :S).
2009. dec. 27. 20:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!