Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Magyarországon vallásosak az...

Magyarországon vallásosak az emberek?

Figyelt kérdés
Személyesen hiszel valamelyik vallásban? Jársz templomba, fizetsz egyházadót, szoktál adakozni?
2009. dec. 14. 23:54
1 2
 1/13 anonim válasza:
100%
Én katolikus vagyok, de csak ritkán járok a templomba, melynek az az oka, hogy a templomba járok 90%-a 50-60 éven feletti.
2009. dec. 15. 00:06
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Református vagyok, templomba már nem járok, csak amíg lekonfirmáltam addig jártam. A szüleim fizetnek az egyháznak. De igazából nem tartom magam nagyon vallásosnak, nem vetem meg, de nem is állok teljesen mellette.
2009. dec. 15. 00:18
 3/13 anonim ***** válasza:
52%
Én meg ateista vagyok.
2009. dec. 15. 00:32
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Természetes keresztény vagyok, azaz a magam módján istenhívő, de nem járok templomba, és semmi közöm egyetlen egyházhoz illetve felekezethez sem (megkeresztelve sem vagyok, és nem is leszek). Alapvetően keresztény alapokon nyugvó önálló világképpel rendelkezem, a Bibliát viszont kritikával olvasom, nem fogadom el szóról-szóra. Egyházadót értelemszerűen nem fizetek, adakozni lelkiismeretemnél fogva szoktam, közvetlenül azoknak, akiket rászorulónak tartok.
2009. dec. 15. 00:37
 5/13 anonim ***** válasza:
80%

r.k.vallásos nevelést kaptam, ministráltam, rendszeresen jártam templomba stb. 24 éve kiléptem az egyházból. nem hiszek semmilyen vallásba.

saját magamba hiszek és abban, hogy amit vetek, azt fogok aratni: ha boldogságot vetek, akkor boldogságot fogok aratni. ha bosszút és irigységet vetek, akkor szintén azt fogok aratni.

2009. dec. 15. 00:59
 6/13 A kérdező kommentje:
Aki nem tartja magát vallásonak és nincs köze felekezetekhez mért mondgya hogy ilyen-olyan vallású?
2009. dec. 15. 01:15
 7/13 anonim válasza:
76%
semmilyen vallást nem érzek magaménak. a családom katolikus elvileg, de én már nem lettem megkeresztelve mert apám sem volt, és nem akarta. nem bánom, mondjuk nem is zavarna különösebben, nem hiszem h ez lényeges. 19/L
2009. dec. 15. 02:09
 8/13 anonim ***** válasza:
82%

"Aki nem tartja magát vallásonak és nincs köze felekezetekhez mért mondgya hogy ilyen-olyan vallású?"

00:37 voltam. Nem említettem, hogy bármilyen vallású lennék, csupán, hogy hívő. Nálam hit és vallás nem ugyanaz. A hithez ugyanis nincsen szükség semmilyen intézményre, közösségre vagy eseményre.

2009. dec. 15. 02:20
 9/13 anonim ***** válasza:
85%

Római katolikus vagyok, gyakorló vallásos. 24/N

Aki pedig az idősek nagy aránya miatt maradt el a szentmisétől, az jöjjön el egy diákmisére, gitárosra vagy taizé-i lelkigyakorlatra. Meg fog lepődni. És az is megoldás, ha fiatalként elmegy, hogy ne csak idősek legyenek. S még egy fontos dolog: fogalma sincs az egész lényegéről annak, aki az idősek miatt képes elmaradni.

Vallásos vagyok, nem pedig "hívő". Aki pedig kételkedik az Egyház útmutatásaiban, az nem hisz feltétel nélkül. De hogy miért mondom ezt, abba most ne menjünk bele, mert nem ez volt a kérdés. De tudom, hogy miért mondom.

2009. dec. 15. 05:00
 10/13 anonim ***** válasza:
83%
kedves 02.20 kivéve a biblia szerint. héberek 10:25
2009. dec. 15. 05:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!