Jehova Tanúi! Azzal egyet értek, hogy Jézus nem Isten. De miért pont Mihály?
Hogyan jutottatok erre a következtetésre?
Miért pont Őt küldte Isten erre a feladatra?
Miért nem tartotta meg a "régi nevét" (Jézus-Mihály)?
Mielött Jézus eljött, mi volt Mihály feladata, pontosan ki volt Ő?
Mi vár rá még (mi lesz vele a jövőben)?
Tudnátok a válaszaitokhoz igét is mutatni, hogy miért gondoljátok azt, amit?
A válaszaitokat előre is köszönöm!
(Trollkodók kíméljenek! Az sem érdekel ki mit gondol a Tanúkról)
Na de gyermekeim, az Úrban....:(
Kedves válaszoló.
Isten nem tud emberi alakot ölteni, erre csak egy teremtmény, egy angyal képes, ahogy némely angyal az özönvíz alkalmával meg is tették helytelenül.
Ha elolvastad volna a bibliát, akkor tudnád, hogy Isten kérdést tett fel az angyalainak, hogy ki az aki hajlandó lenne emberként megszületni, és elvégezni ezt a fontos feladatot?
Bármelyik angyal megtehette volna, és azok is ártatlanok voltak az ügyben nem csak Isten fia.
Ám Jézus jelentkezett, és azt mondta:
-Küldj engem, majd Én elvégzem a feladatot.
S a Biblia írja is, hogy Jézusnak az atyja fizikai testet készítetté és elintézte, hogy Ádámmal egyenértékű tökéletes emberként szülessen meg a megváltó.
Ugyan is ember vétkezett, ezért Isten nem adhat áldozatot, mert az nem egyenértékű, hiszen magasabb rendű.
Ezért kellett valakinek a szellemi fiai közül emberként megszületnie, és a földön végig megtartania a halálig a fedhetetlenséget. Ezért nem is születhetett embertől, emberi ondóból, mert egy tökéletlen ember nem nemzhet tökéletes embert.
Isten szelleme vigyázta Jézus megszületését.
Ezért Hálásak lehetünk Istennek, hogy kitalálta ezt a megoldást, és Jézusnak pedig, hogy elvégezte ezt a munkát.
S mivel Jézus önként vállalta,s nem azért, hogy Istent csináljanak belőle. Az angyalok nem lázadoznak és minden munkát mit Isten kér megtesznek,mert szeretik az Istent, és nem keresnek kifogásokat, mint az emberek.
A Biblia leírja, hogy angyalok milliárdjai szolgálnak Istennek töretlenül, lázadozás nélkül, és nem mondják, hogy:
Hát Én ezt vagy azt nem teszem meg, mert az emberek ilyenek meg olyanok. szó nélkül engedelmeskednek. S nekik öröm az Isten kérésének megtétele.
Jézus ételhez hasonlította Isten akaratának teljesítését,
S ne felejtsd, hogy ha Jézus ártatlan is volt, de nem vitatkozott a Teremtőjével, és bemutatta mennyire szereti az apukáját, és minket is.
S Jézus vissza kapta az életét, és hatalmas jutalomban részesült, ezt se felejtsd el.
Katy Weaver
" Ha elolvastad volna a bibliát, akkor tudnád, hogy Isten kérdést tett fel az angyalainak, hogy ki az aki hajlandó lenne emberként megszületni, és elvégezni ezt a fontos feladatot?
Bármelyik angyal megtehette volna, és azok is ártatlanok voltak az ügyben nem csak Isten fia.
Ám Jézus jelentkezett, és azt mondta:
-Küldj engem, majd Én elvégzem a feladatot. "
Ezt hol olvastad a Károli féle Szent Bibliában? Ige helyet mutatnál nekem?
Szia.
Ez az elrendezés Isten akarata volt nem Jézusé, Ő csak jelentkezett:
(Zsidók 10:7) 7 Akkor ezt mondtam: »Íme! Eljöttem (a könyvtekercsben meg van írva rólam), hogy cselekedjem az akaratodat, ó, Isten.«”
A zsoltárokban már megjövendölte Dávid ezt amit Pál írt:
(Zsoltárok 40:7, 8) 7 Azért így szóltam: „Íme, eljöttem, Hisz a könyvtekercsben írva van rólam. 8 Akaratod cselekvésében gyönyörködöm, ó, Istenem,. . .
Ezenkívül maga Ézsaiás is utal erre amikor leírja:
(Ézsaiás 6:8) 8 Ezután hallottam, amint Jehova hangja így szól: „Kit küldjek el, és ki megy el nekünk?” Akkor ezt mondtam: „Itt vagyok én! Küldj engem.”
Itt Ézsaiás először egyes szám első személyben mondja, hogy kit küldjek?
Utána pedig azt írja: ki megy el nekünk?
Itt már a fiát is bele foglalta.
Ebből pedig jól látható, hogy Ézsaiás láthatta Isten udvartartását, köztük Jézus földi élete előtti létét mint fiúét az Atyja mellett
Vidiripi
Jézus váltotta meg az embereket ,köztük engemet is a bűntől.
Isten nem vállal közösséget a bűnnel ezért volt szükség Jézusra. Viszont ő nem angyal hanem Isten fia. De Jézus nem is maga az Atya.
Mert Isten országáról van szó. Vagy királyságáról. Ahol Jézus királyként fog uralkodni.
Na már most ha Jézus királyként fog uralkodni akkor ő nem lehet az Atya is egyben.
Mert ha ő az Atya is egyben akkor az 1000 év végén kinek adja át a királyságot? Önmagának?
AZ vitathatatlan, hogy Isten valakivel vagy valakikkel alkotta az embert. Mivel azt írja a Biblia összes fordítása és az eredeti szöveg is, hogy "alkossunk" ez bizony többes szám!
Ezt ne vitassátok mert bűn!
Sajnos néha az az érzésem, hogy kissé hiányos a Biblia, talán tényleg hiányzik belőle néhány irat, gondolok itt az apokrif iratokra.
Kedves Jehova tanúi válaszolók. A kérdező nagyon ügyesen célzottan adta meg válaszaitok helyét. Ha végigolvassátok őket, nyílvánvaló az ellentmondás, sőt Jézust sátánnak írjátok le ez egyszerűen felháborító. Jézust a bárány, mint a szeretet jelképe és Mihály a seregek élén álló tömeggyilkost állítjátok a mérleg azonos oldalára. Jézus nem harcolt fegyverrel, csak tiszta szívvel.
"Azt pedig mindenki nyugodtan el hiheti hogy Mihály az az Angyal akit az Égi Atyánk Jézus Névvel ide küldött. A bizonyíték ott van az igében leírva. "
Szerintem ezt kijelenteni sátánista megnyílvánulás. Hogy ki mit higgyen el, ok. De egy saját meggyőződésre átalakított bibliából való idézgetés, újraértelmezve ebben nyílvánul meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!