Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kerülnek transzba a...

Hogy kerülnek transzba a keresztény gyülekezetek, szekták tagjai és kezdenek vitustáncba / más furcsa dolgokba?

2014. márc. 12. 20:53
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"Két másik alkalommal szállt rám a Szent Szellem úgy, hogy felpattantam a helyemről, és körbeszaladtam a fél termet, közben a kezeimet lengettem és furcsa, artikulálatlan hangon visítoztam. Egy másik istentiszteleten majdnem egészen végig ugráltam és szökdécseltem a helyemen."

A démontól megszállott ember viselkedett hasonlóan a Bibliában.

2014. márc. 16. 19:22
 12/15 anonim ***** válasza:
64%
Tisztelettel megjegyzem, hogy nem tudod, hogy mit beszélsz. Az apostolokat is azzal vádolták meg, hogy részegek, de az nem akkora gáz, mint démonikusnak bélyegezni egy Szent Szellemtől való megnyilvánulást. Sokkal jobb nem minősíteni, ha gyanakszol, minthogy bölcstelenül kimondani a kételyeidet Isten Szellemének megerősítése nélkül. Benned úgysincs meg a képesség, ami által ezt meg tudnád állapítani, ugyanis az a Szent Szellem egyik karizmája, a szellemek megkülönböztetésének ajándéka.
2014. márc. 17. 22:54
 13/15 anonim ***** válasza:

Milyen Isten volna az aki elveszi a testem irányítását, miközben másodpercenként halnak éhen gyerekek Minden imájuk, és fohászuk ellenére?

Milyen Istennek fontosabb az én testem irányítása mint egy éhhalál szélén lévő közép indiai gyermek segítése?

Bármilyen entitás is legyen ami elveszi a testem és elmém feletti önrendelkezésemet, semmilyen módon sem tartom se nem jónak, se nem erkölcsösnek.

Milyen vallás már az ami az értelmet leminősíti? Köszi de nem kérek belőle. Állatok is rendelkeznek érzelemmel... Az egyetlen egyedi ami az Emberé az az értelme, szégyen és gyalázat bármilyen alapon is háttérbe szorítani.

Bevallom a vallás totális és végleges elhagyásában az ilyen transzba eséseket mutató videók, és a hitgyülisek/karizmatikusok hitvallásai segítettek a legtöbbet.

Őszintén sajnálok mindenkit aki komolyan élvezi, hogy bohócot csinál belőle vagy bábuként ráncigál egy "természetfeletti entitás". egy ilyen lényt semmilyen körülmények között sem volnék hajlandó se nem tisztelni, és legkevésbé sem imádni. (abban az esetben ha hinnék a létezésében persze...)

2016. jan. 24. 18:49
 14/15 anonim ***** válasza:
Meglehetősen demagóg vagy, de ez a te problémád. Neked olyan nagy szíved van, hogy addig nem is lehetsz boldog, amíg él a Földön nálad szegényebb és nyomorultabb ember! Képmutató! Olyan vagy, mint Júdás, aki az irigységét a szegények miatti aggódás álarcába csomagolva rótta meg Jézust, és az Őt megáldó asszonyt, de Jézus azonnal átlátott a leplen. Nyugi, nem kell attól tartanod, hogy Isten bármit is tenne veled, ugyanis jelen állás szerint semmi közöd nincs Hozzá, úgyhogy nincsen neked részed, vagy örökséged e dologban, mert a szíved nem igaz az Isten előtt.
2016. jan. 24. 22:58
 15/15 anonim ***** válasza:

14# (én vagyok a #13, ha nem látszódna a nevem)

Igazából nem is a saját boldogságomról beszélek, hisz elérhetetlen dolgokhoz kötni a lelki békét dőreség. Persze a társadalomban lemaradottak felzárkóztatásáért mindenkinek azt kell megtennie amit a lehetőségei szerint tud. én mint (jelenlegi) "adósrabszolga" értelemszerűen nem tudok annyit tenni mint mondjuk egy cégvezető, vagy akár a Mindenható...

Pusztán rávilágítottam az imént közvetített Isten-képben lakozó esetleges ellentmondásra. (Akkor lennék képmutató, ha nem úgy gondolkodnék, ahogyan az imént írtam, de mivel tudtommal nem vagy gondolatolvasó, így nem tartom relevánsnak a megítélésedet.)

De egy olyan Isten képe, aki egy nyugati társadalomban élő embernek kiveszi a tudatából a test irányítását, "pusztán hogy felvágjon az erejével", viszont lazán hagyja, hogy közép-Afrikában egy gerillacsapat lemészároljon egy fegyvertelen közösséget, nem szimpatikus.

Továbbá tisztáznám, hogy nem vitatom a hívők, vallásos emberek legőszintébb jóindulatát...csak azt vonom kétségbe hogy az általuk imádott lény...valóban Jó-e....

2016. jan. 29. 13:28
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!