A négerek között vannak Zsidó vallásúak?
Igen, vannak. Saját magam láttam.
A vallás független a külsőségektől.
Négyeske, attól függ, mit értesz "fehér" alatt.
Az első zsidók nem kimondottan fehérek voltak, inkább az arabokhoz hasonlított a színük. (A nyelvük is a sémita családba tartozik, úgy is szokták mondani, hogy "unokatestvérek".)
Az északafrikai államokból származó izraelitákat (szefarad) alig lehet megkülönböztetni az ottani arab népektől, hacsak nem hordanak feltűnő külső jeleket.
Ezt akkor hallottam (és láttam) először, amikor franciaországba jöttem. Ezek még a spanyoloknál is sötétebb bőrűek.
Az európai - askenáz - zsidók valóban fehérek, ezek főleg Német- és lengyel származásúak. Hogy mikor vették fel az izraelita hitet, azt már nem tudom, ennyire nem néztem utána a dolgoknak. Ha nagyon érdekel ez a kérdés,keress rá Marek Halter néhány könyvére, érdekes dolgokat ír.
Elolvastam a hozzászólásokat, dehát ez csak egy fórum, különböző véleményekkel. Tudományos hivatkozást vagy bizonyatékokat nem látok bennük.
Ettől függetlenül, igazán nem vitatkozni akarok! Ha Te úgy gondolod, hogy Ábrahám fiai kaukázusi faj, én ugyan nem fogom megcáfolni, mert túl sok kutatás kellene hozzá, amihez se kedvem, se időm, és a kérdés nem is erről szólt.
De azért nincs harag, ugye?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!