Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tulajdonképpen miért hisztek...

Tulajdonképpen miért hisztek Istenbe?

Figyelt kérdés

Kedves Válaszadók!

Tulajdonképpen miért hisztek Istenbe?

Mi volt az ami miatt hinni kezetek benne? Látatok esetleg valami paranormális jelenséget? Én is láttam már, még kiskoromban de nem tudom eldönteni, hogy hallucináltam-e vagy a valóság volt...

Vagy csak így éreztétek, hogy létezik Isten? Ha igen akkor mi miatt érzitek ezt?

Én alapvetőlég a természettudományokban, differenciál-egyenletekben "hiszek", és úgy vélem a legjobb módja a valóság megismerésére, de mostanában gyakran eszembe jut, hogy azt is csak emberek csinálják és emiatt sokszor tevédet már, továbbá a jelenlegi ismereteinkből vonja le a következtetéseit, lásd például éter-elméletet... esetleg félre értettünk a Bibliát.

Vagy az nem Isten szava és, Ő igazából az evolúciót, valamint az ősrobbanást használta fel a teremtés során. Szóval egy kicsit meg vagyok zavarodva emiatt, ezért is kérdeztem...

Minden normális választ köszönök!

26/F

2014. márc. 9. 20:43
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Béla7: Köszi az információt, meg a tanácsokat!
2014. márc. 11. 18:06
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Érdekesnek tartom, hogy a válaszokat olvasva úgy tűnik, sokan gondolják úgy, hogy az Isten létezésében való hit mögött racionalitás van. Valójában azonban a racionalitás nem előzi meg az ember döntését akár hívőnek, akár ateistának vallja magát. Az ember előbb kezd el hinni Istenben, minthogy meg tudná magyarázni az okot, illetve a hitetlen előbb kezdi el a tagadást, mielőtt meg tudná magyarázni, hogy miért. Mikor már megvan a meggyőződése, akkor igyekszik a döntését alátámasztani tényekkel. Ez az egyik oka annak, hogy ugyanazokat a tényeket másképp értelmezik hívők és ateisták.

Egyébként Isten élő személy, Akivel lehet találkozni ma is. Akinek jobbára elméletei vannak Róla, az feltehetőleg még soha nem találkozott Vele személyesen, mert akkor arról beszélne, mivel az Istennel való találkozás sokkal nagyobb élmény, mint bármilyen besavanyodott teológia. Pál így beszélt Istenről: "tudom, kinek hittem" (2Tim 1,12) Nem azt mondta, hogy tudom miben hittem, tudom, mit bizonyítanak a tények, tudom, miért jutottam erre az elhatározásra, hanem ezt: Tudom kinek hittem. Személyről beszél, nem teológiáról, racionalitásról, következtetésekről, mérlegelésről és értékítéletről. Ezt csak zárójelben jegyzem meg.

2014. márc. 11. 23:04
 13/16 anonim ***** válasza:

Mert ha logikusan végiggondolsz mindent ami csak létezik, minden tudományágat és abszolút mindent a végén úgyis mindig Isten lesz ott.

Mert ha hagyjuk, hogy Isten Dolgozzon az életünkben akkor magunk megbizonyosodunk arról, hogy Ő van.

Mert Isten az Igazi és Ő úgy teremtett, hogy higyjünk benne csak a sátán legnagyobb hazugsága az, hogy elhitette sokakkal, hogy ő nem létezik.

Mert ha közeledsz Istenhez Ő is közeledni fog hozzád.

Kell ennél több :)?

2014. márc. 12. 13:14
 14/16 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

a 10-es vagyok, de kérdezz privátban is, ha érdekel :)

2014. márc. 12. 14:55
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Kedves tizenhármas!

Nem kell ennél több, ha az ember addig közeledik Istenhez, Isten pedig addig közeledik az emberhez, hogy a találkozó létrejön. Akkor már csak egy a lényeg, az, hogy a közösség fennmaradjon Isten és ember között.

2014. márc. 12. 18:58
 16/16 xeniah ***** válasza:

A hit jóval több, mint érzés, igazából együtt jár a megtapasztalással. Ha hiszel Istenben, meg is tapasztalod Őt, kapcsolatba lépsz vele. Annyi mindent megtapasztaltam Istennel, hogy hosszú lenne felsorolni, de a legfontosabb az, hogy Ő adott nekem új életet, megbocsátotta a bűneimet, és nap mint nap megtapasztalom azt, hogy Ő formál engem úgy, ahogy a magam erejéből nem lennék képes. Az a békesség, öröm, szeretet, amit Ő ad, nem ér fel semmivel, Ő ad értelmet az életnek - és így tökmindegy mi történik körülöttem, milyen nehézségek jönnek, Ő mindig itt van velem és átsegít. Ez a dal az egyik kedvencem, jól összefoglalja, mit jelent Isten számomra:

https://www.youtube.com/watch?v=sYCeoXtTiSs

Az evolúcióhoz: a teremtés és az evolúció üti egymást, bármennyire is sokan megpróbálják kibékíteni. A Bibliában különféle jellegű könyvek vannak, és jellegüktől függően kell szó szerint illetve nem szó szerint venni. A költészeti könyvekben használt képek nem szó szerint értendők (pl. Zsoltárok könyve), de Mózes 5 könyve történeti könyv, és mint olyan, a teremtés valós történetét írja le. Ha ezt megkérdőjelezzük, akkor igazából bármit megkérdőjelezhetünk a Bibliában. Világszerte van nagyon sok keresztény tudós, akik a 6 napos teremtésben hisznek, és nem látnak ellentmondást a tudományos tények (értsd: leletek) és a teremtés között. Ha valaki tud angolul, pl. itt van egy honlapjuk:

answersingenesis.org

Az evolúció egy kiindulópont, aminek a szempontjából lehet vizsgálni a leleteket, és a teremtés is egy kiindulópont. Mindenki eldöntheti, hogy melyik szemüvegen keresztül nézi a tényeket.

2014. márc. 24. 20:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!