Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Szerintetek gyülekezetbe...

Szerintetek gyülekezetbe milyen ruhába illik menni?

Figyelt kérdés
Én 5 hónapja járok a Jehova tanúi összejövetelekre,de eddig mindig csak egyszerűbb ruhákba mentem pl farmer.És látom hogy a többi férfi csak öltönybe van,nincs egy olyan ember sem aki nem öltönybe lenne.És pl nyáron mibe menjek majd?mert már azon gondolkozom hogy abba hagyom az egészet.
2014. márc. 2. 15:11
1 2 3 4
 21/38 A kérdező kommentje:
Lehet hogy rosszul fogalmaztam.A lényeg az lett volna hogy mindenki!!! öltönyben van,én pedig csak egy egyszerű farmerbe meg pulóverbe.És én ezért szégyenlem magam.Nem érzem jól magamat a bőrömbe.És hogy azt akartam kérdezni hogy nyáron mibe menjek...mert tényleg nem lehet azért oda állítani rövidnadrágba,pólóba mintha a strandra mennék.És mivel hogy én rosszul érzem így magamat inkább lehet hogy nem fogok járni.Lehet hogy ez az egész összejövetel csak az uraknak van kitalálva
2014. márc. 2. 20:43
 22/38 anonim ***** válasza:
26%

Szia

"uraknak van kitalálva"

Úgy látom, hogy nem olvastad el egyik levelünket sem.

Tehát igazából nem is értem akkor mit szeretnél.

Nem tudom, hogy mit gondoltál, hogy ide milliomosok járnak?

Nem nem vagyunk urak, egyszerű emberek vagyunk persze vannak akik a körülményeiknél fogva jobban keresnek, De ők is csak szolgák!!

Egy öltöny pedig nem kerül sokba, van aki évek óta egy öltönybe jár, mindig mert nem futja többre, de beszerzett magának egyet és azt rendbe tartja. Bár a Testvérek szoktak segíteni és bizony nem egy olyat ismerek akik ajándékba kaptak öltönyt nyakkendőt, vagy zakót.

Ahogy említettem, ezt az ottani testvéreinkkel ahova tartozol kellene megbeszélni, s lehet, sőt biztos, hogy tudnak segíteni ebben.

Nem kell szégyellni, nyugodtan tárd fel az érzéseidet, nem fognak megenni, sem elzavarni. :)

Bár Én nőnek születtem, de több mint tíz éve nem vettem ruhát magamnak, s még is tele van a ruhatáram, mert mindig valakitől kapok. S Én is tudok adni,

Hidd el barátom Én is kis nyugdíjból élek.

Katy Weaver

2014. márc. 2. 21:21
 23/38 anonim ***** válasza:
26%

18-as válaszoló.

először is nem értem, mi köze van ennek amit írtál a Zakóhoz, és a nyakkendőhöz.

Nem ez volt a kérdés, hogy milyen biblia fordítást használunk, mint láthatod,

S arról amit itt felvázoltál ellenünk, abból is jól látszik, hogy Téged az sem érdekel, hogy miről van szó, csak beleköthess valamibe, és kifogásokat keress ha másban nem akkor a Biblia fordításban.

Egyébként pedig ha egyszer vennél fáradságot, és elolvasnál egy pár különböző fordítású bibliát még idegen nyelven is, akkor ráébrednél, hogy azok között óriási eltérések, fordítási különbözőségek vannak, még egy valláson belül is.

Nem véletlen hogy nincs egyféle tanítás egy valláson belül sem.

s ezért nem nyitnék szócsatát, mert igazán lenne kivetni való némely más fordításokban, De védelmezd csak,

Jogod van hozzá,

Egyébként pedig ha megfigyelted volna a bibliának ugyan az a Tartalma mint a többinek, sokáig mi is a Károli, Katolikus, ökumenikus, Csia, Káldi stb fordítást használtuk, s ugyan azt mondtuk akkor is amit ma.

Katy Weaver

2014. márc. 2. 21:32
 24/38 A kérdező kommentje:
értem.köszönöm a válaszokat!
2014. márc. 2. 21:32
 25/38 anonim ***** válasza:

Katy Weaver!

Azért nyitottam vitát erről, mert mártírt csinálsz a Tanúkból, hogy őket mindenki csak bántja. Holott nem veszed észre, hogy valójában arról van szó, hogy mindez azért van, mert a "kedves" Tanúk okot adnak a kritikára. Ők más vallásokat elítélnek, önmagukat Isten egyedüli egyházaként fediniálják, közben pedig meghamisítják a Bibliát. Ha épp ésszel átgondolnád, akkor észrevehetnéd, hogy a kritika ilyen esetben jogos, de általában itt sem a személyek ellen irányul, hanem a szervezeted ellen. Mivel azonban Jehova Tanúi túlságosan azonosulnak a szervezettel, nem tudják különválasztani a valláskritikát a szervezettől, és egybefolyik a kettő. Egyébként természetes, hogy a fordítások közt vannak eltérések. Például a régi Károliban Máté 24-ben nyomorúságról olvasunk, az újban már vajúdásokról. Ez azonban a szöveg értelmi mondanivalóján értelemszerűen semmit nem változtat. Jehova Tanúi fordításában azonban már a kereszténység alapjait megrengető hibák vannak, amelyek egy teljesen másik istenképet tárnak az emberek elé. Ez pedig nagyon nem mindegy, csak ennyit akartam

OFF vége.

2014. márc. 2. 22:08
 26/38 anonim ***** válasza:

Nem, nem csinálok mártírt a Tanúkból,

Jelenleg nincs ok erre, hiszen olyan üldözés, még nincs.

az apostolokat is először csak szavakkal bántották, egyébként is kevesen voltak,

egy kereszténynek a világban élni és Istent szolgálni nem könnyű.

Alap keresztényi tanítások:

a Tanúk azok, akik nem kevernek más tanításokat a biblia tanításába, és azt az Istent láthatod, aki valójában.

a Zsidók elferdítették az Isten képet, Jézus vissza állította, és az első hite hagyott egyházak Krisztus tanítása ellenére kezdett el hamis Isten képet beállítani Róla.

Mi vissza tesszük a helyére. s ahogy a Zsidó vallásvezetőknek ez nem tetszett, a mostaniaknak se Tetszik, és ezt tudjuk jól le van írva,

A hatalom nagy úr, De Isten hamarosan letöri a hatalmukat azoknak akik Istent befeketítették a hamis és pogány eredetű tanításokkal, Mózes idejében ezek az emberek halállal lakoltak volna.

Ezért nem a Tanúk azok akik elferdítették az Istenről a képet...

A Biblia az ítéletek alapján egyértelműen azonosítja a hamis "vallásokat" Kár hogy nem látod.

Jelenések 17, 18. fejezet...

Katy Weaver

2014. márc. 2. 22:29
 27/38 anonim ***** válasza:

Katy Weaver!

Sajnos továbbra sem tudod megérteni, hogy a valláskritika és a személyeskedés nem egy és ugyanaz. Az apostolokat ne hasonlísd a szervezetedhez, mert semmi közötök hozzájuk. Az apostoloknak a személyét támadták, ellentétben, ha engem megszólítana egy JT, és elmondanám, hogy az istenkáromló, ariánus tanításokkal nem értek egyet, akkor egy JT, ezt személyes sértésnek venné, mert nem tudná megérteni azt, hogy attól, hogy meg vagyok győződve arról, hogy nem igaz dolgot tanítanak, még a személyével nincs gondom. Egy eredeti, vérbeli JT azonban ezt nem tudja külön választani. Ez igazából a Tanúk hozzáállásából is látszik, mert amikor ők kritizálnak valakit, az rendszeresen átmegy személyeskedésbe, mert nem tudjátok megkülönböztetni az embert a vallásától. Mindenesetre, én úgy gondolom, hogy a Jel 17-18. fejezetben azok a Tanúk is érintve lesznek, akik lerészegítik az embereket az istenkáromló, ariánus tanításokkal, és a Bibliahamisításokkal, mert meg meritek magatoknak engedni azt, hogy az ihletett szöveget megmásítjátok.

2014. márc. 2. 22:36
 28/38 Szeressük egymást ***** válasza:
Ez miatt én is haragszok a szektára. Csak azt nem értem, hogy tudják ilyen könnyen feldolgozni az ottani hívők, hogy bizony a Bibliájukba belehazudott a társaság? Ez nekik közömbös teljesen? Majd Isten elnézi nekik mert sokan vannak? Ilyenkor nem jut eszébe a Katy Weavernek az az ige, hogy Isten előtt nincs személyválogatás? Azokra a csapásokra gondolom senki nem vágyik amik a Jelenésekben könyvében vannak kilátásba helyezve a hamisítókra, és nyilván azokra is akik azokkal egyetértenek.
2014. márc. 2. 22:55
 29/38 anonim ***** válasza:

"ihletett szöveg"?

:D) Igen lehet, hogy Ihletet, De nem Istentől.

Hát kedvesem, azok amikről Te beszélsz, és tele van betoldásokkal és félre értelmezésekkel, nem lehet Istentől.

s nem veszem személyes sértésnek, ha bántani akarod a Biblia tanítást akkor tedd, nem fogok megsértődni. És tudod miért, mert nem engem bántasz vele, hanem aki leíratta. S a bibliát bizony nem Én "diktáltam" :)

Az apostolokat pedig személyesen bántották, De nem magukért hanem a Tanításukért.

Minket még nem, legalább is Magyarországon még nincs, ilyen. De más országokban börtönben vannak a testvéreink, sőt egész családokat kiirtottak már, némely helyeken. :(

S ez ide is elfog érni, majd emlékezz amikor megtörténik.

A Biblia megírta, Nem a Tanúk találták ki. De tudnak róla, és vállalják Jézusért, és az Atyjáért.

Katy Weaver

2014. márc. 2. 22:59
 30/38 anonim ***** válasza:

Szia.

"hogy tudják elviselni, hogy belehazudott a társaság"

A Társaság nem hazudott bele, hanem több ezer fordítást átkutatva, több mint 20 éven keresztül engedélyekkel a kezükben vizsgáltak több írást, hogy a legpontosabban és hitelesebben tudják az lefordítani

az az egyet elfelejtitek, hogy nem csak Magyar nyelvű bibliák vannak hanem sok sokféle más fordítások, és ezeket közül is a leghitelesebbeket, és a könyvtárakban Múzeumokban őrzötteket is engedéllyel át tanulmányozták.

s ha már a hazugságnál Tartunk ha mi kikapunk akkor a Te kezedben levő Biblia fordítója is, mert rengeteg betoldások, az Isten személyes nevének szándékos kihagyása, és egyéb pogány tanításokat is beletettek ezek az emberek.

Hidd el, de persze nem muszáj, nem egy bibliai szaktekintélytől olvastam némely általad használt fordítás kritizálását, hogy rengeteg hamis tanítási támogatás végett használnak olyan szavakat, ami az egyéni értelmezést támogatja, és ne az Isteni gondolat menetet.

Csak megsúgom neked, hogy ha a Károli Gáspárt vesszük amit Régen mi is használtunk, óriási változáson ment keresztül.

Akkor Károli is kikap, és akik azóta át dolgozták azok is.

Ugyan is az 1700-as évek körül még 300x volt benne Jehova neve ebben, 1980-ra ez le csökkent 9-re, a 2000-kiadásban pedig már nincs is benne.

ezt szabad?

Akkor azt is amit Mi csináltunk.

Ezért ne vitatkozzunk minden ki fog derülni bízz Istenben Kérlek.

Katy Weaver

2014. márc. 2. 23:31
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!