Ha jézus isten (isten része) akkor, hogy halhatott meg? Az istenek halhatatlanok.
Szia!
Jézus valóságos Isten, akinek a fő jellemvonása a szeretet. Pál apostol így tesz erről bizonyságot: Jézus "mikor Istennek formájában volt, nem tekintette zsákmánynak azt, hogy ő az Istennel egyenlő, hanem önmagát megüresítette, szolgai formát vett föl, emberekhez hasonlóvá lett. És mikor olyan állapotban találtatott mint ember, megalázta magát, engedelmes volt halálig, még pedig a keresztfának haláláig."
Jézus egyszerűen letette az isteni hatalmát, és halandóvá lett azért, hogy nekünk életünk legyen.
Üdv. Péter
"A "ma" egy idői fogalom, egy bizonyos
időpillanat megjelölésére szolgál. Tehát az
Isten Fiának nemzése az időn belül
történt."
Zsolt 2:7 Törvényül hirdetem: Az Úr mondá nekem: Én fiam vagy te; én ma nemzettelek téged.
Ez teljesedett be a földreszületésekor. :-P
"Itten pedig azt olvassuk, hogy a Felkent
SZÁRMAZÁSA van öröktől fogva, vagyis az
ő eredete, forrása az, ami örök, ez maga
az Isten. "
Mik 5:2 De te, Efratának Bethleheme, bár kicsiny vagy a Júda ezrei között: belőled származik nekem, aki uralkodó az Izraelen; akinek származása eleitől fogva, öröktől fogva van.
Ez csak erős utalás arra, hogy nem csak az időben, hanem már az örökkévalóságban is vala. :-P
Ján 8:58 Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
Szia.
az 5-ös válaszoló is nagyon jó.
Jézus nem A MINDENHATÓ Isten, hanem a Fia, de persze isteni eredetű, és nagyobb képességeket hatalmat kap, mint más, De ezzel nem válik mindenható Istenné.
Mivel Jézusnak nincs saját akarata, hanem az Atyja tanítása és gondolkodás módja szerint él, cselekszik, ez azt jelenti, hogy nem korlátlan a hatalma, így engedelmességgel tartozik, mint ahogy mi is.
Hiszen az egyik vers is írja, hogy nem csak az égben, de emberként a földön is bizonyította a Hűségét az Atyja iránt.
Jézus maga is Istenének ismerte el az Atyát, s mindig kihangsúlyozta, a szerepét, és azt hogy ezeket az Atyja tanította neki, vagy az Atyja hatalmával, engedélyével végzi.
Saját kezdeményezése nincs.
AMI NAGYON FONTOS:
S nem Istenként kellett meghalnia, ahogy valaki írta, hanem emberként, mert Ádám ember volt, és vele egyenértékűnek kellett meghalnia, hogy az utódok jogilag is visszavásárolhatók legyenek. Ádám nem Isten volt, hanem ember, így jogilag egy embernek kellett helyette meghalnia, ezért nem születhetett embertől, mert az emberek nem tudtak volna tökéletes gyermeket nemzeni, hiszen tökéletlenséget örököltek.
Persze az Ézsaiásnál említést tesz arról, hogy mikor az Atya feltette a kérdést az angyalai és a Fia jelenlétében, hogy ki megy el és végzi el a feladatot, hogy megszentelje az Atya nevét, és meghaljon az emberekért, bármelyik angyal jelentkezhetett volna, és annak az életét ültette volna át egy érintetlen Nő méhébe, hogy tökéletes emberként szülessen meg.
De a Fia jelentkezett és így bár fájdalmasan érintette ez De az Atya jóváhagyta.
Azt mondta:
"Itt vagyok küldj engem, majd Én elvégzem a feladatot."
S így is lett.
S ezért van az, hogy Jézust a tettei miatt amit Ő vállalt az emberek Istent csináltak belőle, Pedig az Atya találta ki a megoldást, és járult hozzá a megvalósításhoz is.
Jézus pedig megkapta az Atyjától a jutalmát.
Katy Weaver
Higgy az Úr Jézusban, és üdvözülsz!:-)
(1)
Róm 9:5 Akiké az atyák, és akik közül való test szerint a Krisztus, aki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen.
(2)
Ján 1:1 Kezdetben vala az Ige, és az Ige vala az Istennél, és Isten vala az Ige.
(3)
Zsid 1:7 És bár az angyalokról [így] szól: Ki az ő angyalait szelekké teszi és az ő szolgáit tűz lángjává,
Zsid 1:8 Ámde a Fiúról [így]: A te királyi széked óh Isten örökkön örökké. Igazságnak pálcája a te országodnak pálcája.
(4)
Ján 8:56 Ábrahám a ti atyátok örvendezett, hogy meglátja az én napomat; látta is, és örült.
Ján 8:57 Mondának azért neki a zsidók: Még ötven esztendős nem vagy, és Ábrahámot láttad?
Ján 8:58 Monda nekik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: Mielőtt Ábrahám lett, én vagyok.
2Móz 3:14 És monda Isten Mózesnek: VAGYOK AKI VAGYOK. És monda: Így szólj az Izrael fiaihoz: A VAGYOK küldött engem ti hozzátok.
(5)
Ján 10:30 Én és az Atya egy vagyunk.
Ján 10:31 Ismét köveket ragadának azért a zsidók, hogy megkövezzék őt.
Ján 10:32 Felele nekik Jézus: Sok jó dolgot mutattam néktek az én Atyámtól; azok közül melyik dologért köveztek meg engem?
Ján 10:33 Felelének neki a zsidók, mondván: Jó dologért nem kövezünk meg téged, hanem káromlásért, tudniillik, hogy te ember létedre Istenné teszed magadat.
(6)
Ján 12:44 Jézus pedig kiálta és monda: Aki hisz énbennem, nem énbennem hisz, hanem abban, aki elküldött engem.
Ján 12:45 És aki engem lát, azt látja, aki küldött engem.
Ján 12:46 Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a sötétségben, aki énbennem hisz.
(7)
Ján 13:13 Ti engem így hívtok: Mester, és Uram. És jól mondjátok, mert az vagyok.
(8)
Ján 14:6 Monda neki Jézus: Én vagyok az út, az igazság és az élet; senki sem mehet az Atyához, hanemha én általam.
Ján 14:7 Ha megismertetek volna engem, megismertétek volna az én Atyámat is; és mostantól fogva ismeritek őt, és láttátok őt.
Ján 14:8 Monda neki Filep: Uram, mutasd meg nékünk az Atyát, és elég nékünk!
Ján 14:9 Monda neki Jézus: Annyi idő óta veletek vagyok, és még sem ismertél meg engem, Filep? aki engem látott, látta az Atyát; mimódon mondod azért te: Mutasd meg nékünk az Atyát?
(9)
Ján 6:32 Monda azért nekik Jézus: Bizony, bizony mondom néktek: nem Mózes adta néktek a mennyei kenyeret, hanem az én Atyám adja majd néktek az igazi mennyei kenyeret.
Ján 6:33 Mert az az Istennek kenyere, amely mennyből száll alá, és életet ad a világnak.
Ján 6:34 Mondának azért neki: Uram, mindenkor add nékünk ezt a kenyeret!
Ján 6:35 Jézus pedig monda nekik: Én vagyok az életnek ama kenyere; aki hozzám jő, semmiképpen meg nem éhezik, és aki hisz bennem, meg nem szomjúhozik soha.
(10)
Ján 8:12 Ismét szóla azért hozzájuk Jézus, mondván: Én vagyok a világ világossága: aki engem követ, nem járhat a sötétségben, hanem övé lesz az életnek világossága.
(11)
Ján 10:27 Az én juhaim hallják az én szómat, és én ismerem őket, és követnek engem:
Ján 10:28 És én örök életet adok nekik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
(12)
Ján 5:22 Mert az Atya nem ítél senkit, hanem az ítéletet egészen a Fiúnak adta;
Ján 5:23 Hogy mindenki úgy tisztelje a Fiút, miként tisztelik az Atyát. Aki nem tiszteli a Fiút, nem tiszteli az Atyát, aki elküldte őt.
(13)
Máté 9:6 Hogy pedig megtudjátok, hogy az ember Fiának van hatalma a földön a bűnöket megbocsátani (ekkor monda a gutaütöttnek): Kelj föl, vedd a te ágyadat, és eredj haza.
Máté 9:7 És az felkelvén, haza méne.
Máté 9:8 A sokaság pedig ezt látván, elálmélkodék, és dicsőíté az Istent, hogy ilyen hatalmat adott az embereknek.
(14)
Ján 8:23 És monda nekik: Ti innét alól valók vagytok, én onnét felül való vagyok; ti e világból valók vagytok, én nem vagyok e világból való.
Ján 8:24 Azért mondám néktek, hogy a ti bűneitekben haltok meg: mert ha nem hiszitek, hogy én vagyok, meghaltok a ti bűneitekben.
(15)
Ján 10:10 A tolvaj nem egyébért jő, hanem hogy lopjon és öljön és pusztítson; én azért jöttem, hogy életük legyen, és bővölködjenek.
Ján 10:11 Én vagyok a jó pásztor: a jó pásztor életét adja a juhokért.
Ján 10:14 Én vagyok a jó pásztor; és ismerem az enyéimet, és engem [is] ismernek az enyéim,
Ján 10:15 Amiként ismer engem az Atya, és én [is] ismerem az Atyát; és életemet adom a juhokért.
(16)
Márk 9:31 Mert tanítja vala tanítványait, és ezt mondja vala nekik: Az embernek Fia az emberek kezébe adatik, és megölik őt; de ha megölték, harmadnapra föltámad.
(17)
Ján 3:16 Mert úgy szerette Isten e világot, hogy az ő egyszülött Fiát adta, hogy valaki hiszen ő benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen.
Ján 3:17 Mert nem azért küldte az Isten az ő Fiát a világra, hogy kárhoztassa a világot, hanem hogy megtartassék a világ általa.
Ján 3:18 Aki hiszen ő benne, el nem kárhozik; aki pedig nem hisz, immár elkárhozott, mivelhogy nem hitt az Isten egyszülött Fiának nevében.
(18)
Ján 6:40 Az pedig annak az akarata, aki elküldött engem, hogy mindaz, aki látja a Fiút és hisz ő benne, örök élete legyen; és én feltámasszam azt azt utolsó napon.
(19)
Ján 14:21 Aki ismeri az én parancsolataimat és megtartja azokat, az szeret engem; aki pedig engem szeret, azt szereti az én Atyám, én is szeretem azt, és kijelentem magamat annak.
Ján 14:22 Monda neki Júdás (nem az iskariótes): Uram, mi dolog, hogy nékünk jelented ki magadat, és nem a világnak?
Ján 14:23 Felele Jézus és monda neki: Ha valaki szeret engem, megtartja az én beszédemet: és az én Atyám szereti azt, és ahhoz megyünk, és annál lakozunk.
13-asnak
Ha a "ma nemzettelek" kijelentés a földreszületésekor valósult meg (ami amúgy nem igaz, de tegyük fel), akkor a Krisztus mennyei élete hogyan kezdődött? Ha nem születéssel, akkor teremtetéssel, alkottatással (ezek írva is vannak róla, hogy Isten így hozta őt létre).
Egyébként a zsoltáridézet sem nem a mennyei születésről, sem nem a földi anyától való születéséről szól az Úrnak, hanem a bemerítkezésekor valósult meg, amikor megkapta a Szellem általi újjászületést az Atyától, így lett első zsengéje a szenteknek, az első a sok testvér közül, akik mind Egytől, a Mindenható Istentől származnak.
A Mikeás idézet nem utalás az örökkévalóságra, mint mondtam, ott nincs ilyesmiről szó. Az, hogy Jézus léte Ábrahámé előtt kezdődött, még nem jelenti azt, hogy ez az időn kívül volt, hiszen pl. Énok is élt már Ábrahám előtt, mégsem gondoljuk, hogy örökkévaló lenne.
"Krisztus mennyei élete hogyan kezdődött?"
Úgy, hogy Isten megosztotta magát. Lett egy másolata, képmása, aki a láthatatlan Isten látható alakja, az Isten Fia, a Krisztus.
Ján 12:45 És aki engem lát, azt látja, aki küldött engem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!