Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Muszlim-zsidó házasság?

Habsburg kérdése:

Muszlim-zsidó házasság?

Figyelt kérdés

Kedves muszlimok!

Én úgy tudom, hogy egy muszlim férfi feleségül vehet egy más vallású nőt (egyistenhit), nő nem mehet más vallású férfihoz, mert a gyerekek az apjuk vallását "öröklik".

A zsidóság viszont anyai ágon öröklődik. Mi a helyzet akkor ha egy muszlim egy zsidó nőt vesz feleségül? A gyerek a zsidó törvények szerint a zsidó. A muszlim törvények szerint meg muszlim. Ilyenkor mi van?

2014. febr. 27. 00:41
 1/6 anonim ***** válasza:

Harom lehetoseget tudok elkepzelni:

1. Egyik fel sem gyakorolja a vallasat, igy tok mindegy milyen vallasu lesz a gyerekuk.

2. Ha az egyik fel gyakorolja a vallasat, akkor a masik felnek teljesen mindegy milyen vallasu a gyereke.

3. Muszlim es zsido soha nem hazasodik ossze ha mindketten komolyan praktizaljak a vallasukat (pont vallasi okokbol kovetkeztethetunk erre).

2014. febr. 27. 02:07
 2/6 A kérdező kommentje:

Én nem vagyok vallásos és barátom sincs. A kérdés csupán elméleti.

2014. febr. 27. 11:10
 3/6 anonim ***** válasza:

Irán atombombát dob Izraelre.

Vagy Izrael Iránra.

Mindegy.

2014. febr. 27. 12:10
 4/6 dickharta ***** válasza:

van ilyen. a múltkor láttam egy szakácsműsorban. :)

de tényleg. és tényleg a nő volt a zsidó. fordítva a minimális negyede az esély. bár amerikában megtörténhet. ott imádják a keveredést.

de ez a műsor ott játszódott a szentföldön. közös éttermük volt. (de lehet,hogy az arab csávó csak azért vette el,hogy később majd bosszút álljon rajta a zsidók szemétkedéseiért) talán.. lehet. .

2014. febr. 27. 12:11
 5/6 anonim ***** válasza:
74%

dickharta

Szomorú, de van ilyen: az arab muszlim elvesz egy zsidólányt, aztán ( esetleg már van több felesége ), miután megvan a gyerek és elválasztották, elveszik az anyjától, a szerencsétlen csajt meg cselédsroban tartják.

Izraelben van egy szervezet, mely az ilyen nõk ( és gyermekük ) kimentésére szakosodott.

Tudomást a szülõktõl szereznek, mert ha nincs problémea, a nõ tartja a szülõkkel a kapcsolatot. Ha nem, biztos van valami gond.

Amúgy a lehetõségrõl: [link]

2014. febr. 28. 05:26
 6/6 A kérdező kommentje:

nneddudgi köszönöm a választ

Amúgy a kérdés tényleg csak elméleti volt, nem tudtam hogy ilyen komoly. Gondolom akkor a szülők retteghetnek, amikor egy lány bemutatja otthon az arab barátját.

2014. febr. 28. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!