Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ha egy Hit Gyülisnek azt...

Ha egy Hit Gyülisnek azt mondom szekta az számára sértő?

Figyelt kérdés
2009. dec. 11. 17:14
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
visszapofázással
2009. dec. 12. 16:46
 12/21 anonim ***** válasza:

Tárám, meg van a válasz.

De van aki egy orrba vágással fejezi ki sértettségét.

Megérne egy próbát, hátha rájössz, hogy nem kedves dolog másoknak beszólni.

2009. dec. 12. 19:22
 13/21 anonim ***** válasza:
91%

Nem tudom miért lenne szekta a Hitgyüli!?

A szekta egy olyan vallási csopot ahol köteleznek téged bizonyos dolgok megtartására, legyen az együttélési, anyagi, szabadidőbeni ... stb.

A Hitesek, (mint én is) szabad akaratunkból és meggyőződésből csináljuk amit csinálunk. Továbbá, annyi pénzt dobunk be a prselybe, amennyit mi akarunk, és CSAK akkor ha akarunk. Senki sem fog tőlünk egyetlen forintot sem elkérni, ha úgy döntünk, hogy Pl. aznap nem szeretnék/tudok adni. Sőt, nem szabják meg, mint más egyházaknál, hogy házalni kell a hétvégén. Ezzel csak azt szeretném mondani, le lehet szektásozni egy hitest, de ha végig gondolod, akkor te fogsz idétlénnek látszani, mert úgy jön majd le, hogy nem vagy tisztában az általad használt szó jelentésével.

2009. dec. 13. 00:05
 14/21 anonim ***** válasza:
természetesen Jézus igaz követőitől messze álnak az ilyen, fentebb említett sértődöttség miatti kifejezések. legalábbis az én bibliámban nem olvasok olyat, hogy Jézus "orrba vágott" volna valakit, vagy "visszapofázott" volna. hisz ezek nem a szellem gyümölcsei közűl valók, ugye?
2009. dec. 13. 11:19
 15/21 anonim ***** válasza:

Nah, félreértés ne essék, én semmilyen vallást nem követek, de azt hiszem mindenki csak ember, aki nem szereti, ha sértegetik, és úgy gondolom, nem egy kedves dolog, ahogy a kérdező hozzááll a dolgokhoz

Én vagyok az, aki reménykedik, hogy kap a kérdező egy orrbavágást egy hitgyülistől, vagy egy olyan embertől, aki nem szereti a bunkó típusokat.

2009. dec. 13. 13:13
 16/21 anonim ***** válasza:
90%

Több, mint 10 éve vagyok a Hit Gyülekezete tagja és ha nem is sokszor, de leszektásoztak már. Számomra ez azért nem sértő, mert Jézus is szektás volt, hiszen a "hivatalos" vallás nem fogadta be Őt.

Elmesélem az egyik legérdekesebb történetet. Kollégám katolikus kántor másodállásban és ő akkor még nem tudta rólam, hogy a Hit Gyülekezetébe járok. Egyik nap izgatottan mesélte, hogy a faluban nagy felzúdulás van, a sekrestyés néni félre is verte a harangokat, mert meghalt egy ember, aki nagyon vallásos volt és a három fia közül az temetteti el, aki a Hit Gyülibe jár( a másik két fiát nem érdekli, hogy mi lesz a temetéssel )és azt mondta, hogy nem kell a katolikus szertartás, majd ő hoz pásztort. A katolikus hívek tömegesen mentek el a temetésre, mert tüntetni akartak a szekta ellen, akik totálisan istentelenek. Itt a gyakori kérdésekben is olvasok agyament dolgokat a gyülekezetről, de, amiket a kollégám mondott, azokat még nem sikerült felülmúlni. Eljött a temetés napja, nagyon készültek rá, kiment a fél falu és minő döbbenet, a család mellett volt egy pásztor és gitáros, aki eljátszott pár zsoltárt és kész. Nagyon kelletlenül, de beismerte a kollégám, hogy ahhoz képest, hogy szekta, egész rendesek voltak.

Lehet ezért a szektázásért haragudni ?

2009. dec. 27. 20:49
 17/21 anonim ***** válasza:
0%
2009. dec. 27. 20:55
 18/21 anonim ***** válasza:
20:49 vagyok. Előzőnek: ?
2009. dec. 27. 21:57
 19/21 anonim ***** válasza:
hát, nem sértődünk meg, de NEM IGAZ HOGY SZEKTA VAGYUNK
2010. máj. 16. 13:05
 20/21 Utasinformátor ***** válasza:
2010. jún. 27. 14:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!