Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Tényleg ilyen elítélendő, ha...

Tényleg ilyen elítélendő, ha csak az esküvő után akarom a szüzességem elveszteni?

Figyelt kérdés

Teljesen hülyének néznek emiatt, folyton kérdezősködnek és kioktatnak, hogy miért csinálom rosszul.

Én nem tudok rá más magyarázatot adni, csak annyit, hogy egyszer a klinikai halál közelében voltam és nagyon furcsa kapcsolatom volt Istennel. Láttam, hogy abban az időpontban hol és mit csinálnak a 100 km-rel arrébb lévő szüleim, és utólag kiderült, tényleg azt láttam, amit akkor csináltak. (anyut épp akkor érte egy kisebb baleset)

Szóval megtértem, azóta példásan élek, de az embereknek ez a szüzesség dolog továbbra is kardinális dolog marad. Létezhet olyan ember, aki ezt elfogadja?

20L

2014. febr. 24. 22:54
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
71%
Én sem ítélem el, hanem abszolút nem érdekel. Szerintem neked sem kéne mások véleményével foglalkoznod, és akkor sokkal nyugodtabb lehetnél meg egy csomó időt megspórolhatnál. Pl. ahelyett, hogy ezen agyalsz, kiírsz egy kérdést, csomó hasznosabb dologgal tölthetted volna az időd. Persze ez csak egy tipp, tégy legjobb belátásod szerint.
2014. febr. 25. 08:07
 12/20 anonim ***** válasza:
45%
Egyáltalán nem elítélendő. Nem a lényeg, h mit gondolnak mások, hanem az h Isten előtt mi helyes. És az amit te elhatároztál, nagyon is az.
2014. febr. 25. 09:21
 13/20 anonim ***** válasza:
31%

Szia!

Az attól függ hogy kinek a véleményére vagy kiváncsi. Ma a legtöbben természetesnek tartják a házasságon kivüli nemi kapcsolatot, csak később ébredve rá hogy mekkora hibát követtek el. A Biblia azt írja hogy "tartózkodjatok a paráznaságtól"(1Tesz 4:3). Persze nem sokaknak számít hogy a Biblia mit mond. De ettől még nem lesznek felmentve a következmények alól. Hogy mik azok? ROSSZ ÉRZÉSEK. A legtöbben később sajnálják amitt tettek.BIZALMATLANSÁG.Egy ilyen eset után mindkét félben felmerül"Vajon még kivel feküdt le?".CSALÓDOTTSÁG.Egy lány legbelül olyan valakire vágyik,aki megvédi őt,nem pedig kihasználya.És sok fiú egyáltalán nem tartja vonzónak azt a lányt,aki beadja a derekát.

Szerintem ha egy kapcsolat valakinek sokat jelent és tiszteli a másikat nem lessz ellenére annak, hogy várjon a házasságig.

2014. febr. 25. 11:01
 14/20 anonim ***** válasza:
49%

Nem elítélendő, hanem kockázatos.

Most 20 éves vagy, lányom. Mikor fogsz házasodni?

És miért fogsz házasodni? Lehet, hogy addigra már olyan vágyad lesz, hogy nekiugrasz az első férfinak, akit el bírsz kapni?

És utána majd 35 évesen jössz rá, hogy még nem is éltél, és 2 gyerek mellől kacsintgatsz majd ki a házasságból?

Vagy boldogtalan leszel?

De ettől még nem ítéllek el. Mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja.

Csak tudod, az őseid nagyon sokat feláldoztak azért, hogy neked ilyen hatalmas agyad legyen.

Megpróbálhatnád használni.

2014. febr. 25. 13:04
 15/20 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Miért érdekel mások véleménye? A szüzesség elvesztése egyetlen pillanat műve. De ezt csak az az ember tudja megtenni, akinek még megvan. A kritikusok már eltékozolták a sajátjukat, és azért kritizálnak téged, mert ha téged is lehúzhatnának a szintjükre, akkor relatíve tisztábbnak érezhetnék magukat. Nehogy bedőlj nekik!

2014. febr. 25. 17:03
 16/20 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azok, akik támogatnak a döntésemben, külön köszönet, de a kritikusokat is megértem, hiszen sokáig én is az voltam, én is az ő szemükkel láttam a világot. Higgyétek el nekem, addig, amíg egészség van, jól mennek az ember dolgai, nincs szüksége lelki támaszra, addig a mának él.

De amikor bajba jut, közeledik a halál, átértékelődnek a dolgok. Szerencse, hogy ezt még nem tapasztaltátok, de higgyétek el, amikor szép lassan vesztitek el az eszméleteteket és tudjátok, hogy meghaltok, ha nem jön segítség (ez történt velem), megbánjátok az eddigi önző életet. Leírhatatlan, furcsa érzés. Ezért ne nézzetek hülyének, mert sajnos mindenkinél eljön ez a pillanat, amikor Isten/sors (vagy nevezzük akárhogy) előtt áll.

2014. febr. 25. 17:45
 17/20 anonim ***** válasza:

#5-s vagyok, nem nézlek hülyének és nem ítéllek el emiatt.

Én azt vallom hogy minden ember a saját sorsának a kovácsa és boldog vagyok biblia/hit nélkül is. Nem értem, ez miért lenne önző élet?

Nem volt még halálközeli élményem de ki tudja, lehet bennem is átértékelődnének a dolgok.

2014. febr. 25. 18:04
 18/20 anonim ***** válasza:
Egyáltalán nem elítélendő ( és ezt te is nagyon jól tudod), de nem is kell piedesztálra emelni magad miatta.
2014. febr. 25. 18:34
 19/20 anonim ***** válasza:
91%

Én egyáltalán nem ítéllek el, hiszen szíved joga, hogyan élsz, és ezzel nem bántasz senkit sem. Bajod csak neked származhat belőle később, ha rosszul jönnek össze a dolgok ( ha nem illetek össze szexuálisan a pároddal, válás vagy szenvedés lesz a vége). De kívánom, hogy szerencsésen válassz.

25/L

2014. febr. 26. 16:24
 20/20 anonim ***** válasza:

"megbánjátok az eddigi önző életet"

Lehet.

De itt nem önzésről van szó, hanem arról, hogy nagyon nagy butaság 30 éves korodig várni a nemi élettel.

Nagyon sok problémád lesz belőle - azon kívül is, hogy ha szerencséd van és hozzád illő társat találsz, a fejed fogod verni a falba minden nap az elvesztegetett 10-15 évedért.

2014. febr. 27. 03:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!