Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi tisztába vagytok...

Jehova tanúi tisztába vagytok a társulat történelmével?

2014. febr. 20. 22:16
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
0%
Vidrippi, hát te nagyon kevés információval rendelkezel rólunk. Ne a bulvárból szedd az informácíót, mert ezzel csak lejáratod magadat, no de ez a te dolgod.
2014. febr. 21. 17:17
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

grkaty!

"Vidrippi, hát te nagyon kevés információval rendelkezel rólunk."

Akkor talán itt lenne az ideje hogy véget vess a tudatlanságomnak. Ugyan is nem te vagy az első aki ilyesmit ír. Kértem már az előtted lévőket is hogy akkor mondják el a pontos információkat de nem tették meg.

Te megteszed? Miben rendelkezek kevés információval?

2014. febr. 22. 00:55
 13/16 anonim ***** válasza:
0%

Például azt állítod, hogy csupán a mi Társulatunk információit tudjuk.

Igen ezt tudjuk, fontos a számunkra.

De lehet, hogy nem vetted észre, hogy mi ismerjük a más Biblia fordításokat is. Például hogy ne legyen veletek vitára téma, mi tudjuk nektek idézni a más Biblia fordításokból is a verseket. És tiszteletben tartjuk a Biblia fordításokat, nem csúfolkodunk.

Tudod én is egy vagyok az ezrek közül, akik a Károli Bibliából ismertük meg az igazságot.

Te nem tudod, hogy mi nézhetjük a tv-t, olvashatjuk az újságokat, könyveket olvasunk, kit mi érdekel, klasszikusokat vagy tudományosakat, vagy az archeológiáról, orvostanról stb.

Ha látnád hogy sokunknak otthon milyen encyklopédiáink, értékes könyveink vannak, hát igen írígykednél :-D

Tudod mi fel vagyunk készülve arra, hogy mivel szeretjük embertársainkat és szót fogadunk Istenünknek, tehát ezért beszélgetéseket folytatunk a különféle világnézetü emberekkel.

Ezért például egy tudományos irodalom lehet hogy per pillanat többet mond egy ateistának, mintha azonnal a Bibliából olvasnánk fel neki.

Sokan így jöttek rá arra, hogy elöbb megmutattuk nekik mit mond a tudomány, mit fedezett fel az archeológia és megmutattuk mit ír a Biblia. Ez rengeteg embernek segített

2014. febr. 22. 07:16
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Katyka drága tanuljon már meg szöveget értelmezni!

Azt írtam hogy: "a tanúk jelentős többsége"

Nem azt hogy senki semmit. Ugyan akkor írtam még két másik kategóriáról is.

Tehát már is nem igaz hogy én ilyesmit állítottam volna.

"De lehet, hogy nem vetted észre, hogy mi ismerjük a más Biblia fordításokat is. Például hogy ne legyen veletek vitára téma, mi tudjuk nektek idézni a más Biblia fordításokból is a verseket. És tiszteletben tartjuk a Biblia fordításokat, nem csúfolkodunk."

Szerintem te meg azt nem vetted észre hogy itt és most nem a tanításokkal foglalkozik a kérdés hanem a társulat történelmével. Persze ennek része a tanítások és azok változása is de nem ez a főirányvonal ebben a kérdésben.

Nem a Bibliáról írtam hanem a kiadványokról. Meglehet hogy te a Bibliát is a kiadványok közé sorolod de én nem. Amikor azt írom hogy kiadvány akkor abba a Biblia NEM tartozik bele.

Ha elég figyelmesen olvasod a hozzászólásaimat akkor majd felfog tűnni hogy időnként idézek az ÚVF-ból is.

Ezt azért beszéljük meg! Hol csúfolódtam én a különféle Biblia fordításokkal kapcsolatban?

"Tudod én is egy vagyok az ezrek közül, akik a Károli Bibliából ismertük meg az igazságot."

Gratulálok! Üdv a klubban nem vagy vele egyedül. Én is használom sőt nem olyan régen adtam is egyet az egyik munkatársamnak. Mi ebben olyan különleges? Megjegyzem én meg az ÚVF-ból olvastam el majd az Újszövetség felét csak aztán tértem át más fordításokra de ettől függetlenül szoktam használni.

"Te nem tudod, hogy mi nézhetjük a tv-t, olvashatjuk az újságokat, könyveket olvasunk, kit mi érdekel, klasszikusokat vagy tudományosakat, vagy az archeológiáról, orvostanról stb.

Ha látnád hogy sokunknak otthon milyen encyklopédiáink, értékes könyveink vannak, hát igen írígykednél :-D"

Láttam! Olyat is láttam hogy csak és kizárólag Őrtorony irodalommal volt tele a könyvespolc és olyat is ahol mindenféle könyvek voltak a polcon az Őrtorony irodalom mellett. Megjegyzem nem irigykednék mert kölcsönkérem vagy elmegyek a könyvtárba és kikölcsönzöm de ha egyik sem járható út és nagyon akarok akkor megveszem.

Nem ősembereknek tartom a tanúkat és nem a világdolgait illetően tartom őket tájékozatlannak. De Kati vedd már észre hogy a kérdés a társulat történelméről szól és a Hirdetők könyvben nincs minden benne. A könyvet magát angolul 1993-ban adták ki. Így értelem szerűen nincsenek benne olyan dolgok amelyek 1993 után történtek. Logikus ugye?

"Tudod mi fel vagyunk készülve arra, hogy mivel szeretjük embertársainkat és szót fogadunk Istenünknek, tehát ezért beszélgetéseket folytatunk a különféle világnézetü emberekkel."

Nagyon helyes. De megint csak üdv a klubban mert én ugyan ezt vallom hogy egy hívő legyen is felkészült. 1Péter 3:15 Az Úr Krisztust pedig szenteljétek meg a szívetekben. Mindig legyetek készek megfelelni mindenkinek, aki számon kéri tőletek a bennetek levő reménységet. De szelídséggel, félelemmel

"Ezért például egy tudományos irodalom lehet hogy per pillanat többet mond egy ateistának, mintha azonnal a Bibliából olvasnánk fel neki."

Tapasztalatból tudom hogy így van. Hidd el hogy én magam is gyakran alkalmazom ezt.

"Sokan így jöttek rá arra, hogy elöbb megmutattuk nekik mit mond a tudomány, mit fedezett fel az archeológia és megmutattuk mit ír a Biblia. Ez rengeteg embernek segített"

Engem az gondolkodtatott el hogy miért pont a 8. napon kell elvégezni a körülmetélést és hogy ennek mi az oka.

Ami pedig az információkat illeti.

Megszűnik az elnevezés: - Különleges kongresszusi nap

S egynapos kongresszusok lesznek. (Magyarország)

2014. febr. 22. 11:20
 15/16 anonim ***** válasza:
0%

Tudod miért a 8-ik napon?

Jehova bölcs Isten, Ö tudta miért. Valahol olvastam, de sajnos pontosan már leírni nem tudom, hogy éppen a nyolcadik napon az ujszülötteknél azt hiszem a vérzékenység alacsony.... de igazán nem emlékszem pontosan, ugyhogy nem szeretném ha ez vitára kerülne....

2014. febr. 22. 15:55
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

Vidiripi

Felőlem vitatkozhat bárki róla. De az tény hogy az újszülött vérében a 8. napra termelődik annyi vérlemezke hogy a vér megalvadjon.

2014. febr. 22. 22:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!