Létezik Magyarországon viking pogány istenekkel (pl. Odin, Thor, Loki stb. ) foglakozó vallás, weboldal?
Csak kíváncsiságból kérdezem... na, jó tetszik az északi kultúra, okkultizmus, politeizmus (meg a Manowar-os viking power metal zenék :D), és szeretnék közelebbről megismerkedni ezzel a vallással, ha van ilyen.
(Lehetőleg olyan amibe nem került bele politika, semmilyen formában, mert utálom a politikát! :D)
1# :D
köszi! ment a like! :)
http://www.youtube.com/watch?v=AJ0sW7KOFhU
Még ha van ilyen írjatok!
Ha esetleg vallás is lenne azt is szívesen megnézném!
Heló!
Létezik egy magyar facebook csoport forna seden néven, de nem valami aktív. Ha komolyan érdekel maga a mitológia, akkor ajánlom Bernáth István Skandináv Mitológia c. könyvét, magyar nyelven talán a legjobb ilyen mű. Amúgy ha van kérdésed, írhatsz üzenetet nyugodtan, elég tájékozott vagyok a témában :)
Utolsó kettő, köszönöm a válaszokat. :)
A blogot én is néztem már, csak az a baj, hogy az utolós frissítés is már 2011-es. :(
még láttam amúgy egy nagyon jó összefoglalást: [link]
Engem érdekelne a facebook csoportok angol nyelven is (bár nem beszélek jól...) .
Illetve ha vannak csoportos szertartások, valahol Budapesten (nem hiszem, de jó lenne), egyet szívesen megnéznék, kipróbálnám.
jaaaj tényleg
holnap viking világvége:'D
Szia!
A panteon menüpontban találsz információkat Loki követéséről. Konkrétan Ásatrúval (viking vallás megnevezése) foglalkozó magyar oldal nincs. Volt egy, a Forn Sidr Hungary, de az nemrégiben megszűnt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!