Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lehet valaki saját állítása...

Lehet valaki saját állítása szerint bibliailag elkötelezett, közben meg egyetlen egyháznak/felekezetnek sem a tagja?

Figyelt kérdés

2014. febr. 18. 14:56
1 2 3
 21/23 ttrezi ***** válasza:

Ja, értem.

Szerintem lehet. Az egyházi tagság szerintem inkább azért hasznos, mert így érezhetik az emberek, hogy tartoznak valahova.

2014. febr. 19. 13:56
 22/23 A kérdező kommentje:

"Szerintem lehet. Az egyházi tagság szerintem inkább azért hasznos, mert így érezhetik az emberek, hogy tartoznak valahova."

Engem inkább az érdekel, hogy a bibliai elkötelezettség és az egyháztalanság hogyan fér össze, nem az, hogy SZERINTEM-SZERINTED-SZERINTE-SZERINTÜNK-SZERINTETEK-ŐSZERINTÜK hogyan van?

Ehhez nyilván a Bibliából jön le a válasz, tehát konkrétan az érdekel, hogy a Biblia mit tanít erről?

Nemrég olvastam ezt: "Némelyek láthatatlan egyházként emlegetik az egyetemes egyházat, de ez kerülendő. A Szentírás ugyanis sehol nem nevezi láthatatlannak az egyetemes egyházat, és Istennek kétségkívül nem is az állt a szándékában, hogy egyháza láthatatlan legyen."

Ezek szerint Istennek az az akarata, hogy látható egyházhoz tartozzunk...

De akkor miért hirdetik némelyek, hogy ők bibliailag elkötelezettek, de semmilyen egyházhoz nem tartoznak. Ezek az emberek becsapják magukat és másokat?

2014. febr. 20. 18:56
 23/23 sandor76 ***** válasza:

A hit halott cselekedetek nelkul.

En hiszem a Bibliat.

Ertelmezem ahogy tudom.Itt mar hiba van.Ahany ember annyi fele ertelmezes.

Mondjuk azt ,hogy jol ertelmezem.

De nem cselekszem amit ertek.

Jezus erre azt mondta,aki erti az attya akaratat,az cselekedni fogja,ide tartozik a szeretet kimutatasa,orom,hit,szelidseg...

Ha valaki erti is ,tudja is,es cselekszi is,ilyen pedig mar van,[marmint egyhaz,felekezet].

Mert ha egy ember csak ugy siman elkotelezett,de nem biztos ,hogy jol erti,satan mar felre is vezette.

2014. febr. 20. 19:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!