Régebben meg volt az oka a keresztszülőségnek. Ez a mai világban mennyire hivatalos?
Értem ezt úgy, ha a szülőkkel baj történt, a keresztszülő vette át a szerepüket, hivatalosan is. Ha ez a modern világban megtörténik, akkor is a keresztszülő lehet a gyámja az árván maradt gyermeknek? Vagy csak én nem értem az egészet? Nézzétek el nekem, ez csak egy szegény, megkereszteletlen ( ezek szerint "pogány" ) lányzó kíváncsiskodása.
Zaphira
Szerintem ha mindkét szülő meghal, akkor a gyámhatóság elkezd körülnézni, hogy hol lenne az árvának a legjobb helye. Pl. jellemzően a nagyszülők lehetnek a gyermek örökbefogadói
Mivel az állam és az egyház már különvált, ezért jogilag semmi sem kötelez egy keresztszülőt, hogy ő legyen az árva örökbefogadója
De szerintem ha például a keresztszülő (aki valószínűleg a szülők rokona v. közeli barátja) kifejezetten jelentkezik, hogy ő szeretne lenni az örökbefogadó, akkor (ha egyébként a körülményei rendben vannak) biztosan nem utasítják el.
---
Egyébként a keresztszülőség oka elsősorban az, hogy a keresztszülők segítenek a gyermeket keresztény hitben felnevelni és Krisztushoz vezetni.
Felnőttként is meg lehet keresztelkedni (én is így tettem), ezt akkor tedd meg, ha hiszel Krisztusban és engedelmeskedni akarsz neki
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!