Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúinál hogy szól a...

Jehova Tanúinál hogy szól a megtérő ima?

Figyelt kérdés
2014. febr. 17. 15:25
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Kedves 1-es válaszoló!

Megnéztem ezt a táblázatot, amit ajánltál, és most felsorolom, nagyon nagyon nem bizolyitja azt, hogy Isten és Jézus ugyanaz a személy!!!

Evvel a táblázattal el lehet hitetni azokat, akik sosem olvasták a Bibliát, de ha valaki egy picit is utánanéz a Bibliaverseknek, és elolvassa mindegyiknél az elötte és az utána való verseket is, egyértelmüen láthatja, hogy Isten a Mindenható Isten, és Jézus Isten fia!

2014. febr. 18. 12:08
 12/15 anonim ***** válasza:

Erös Isten:

(Ézsaiás 10:20, 21) . . .. Jehovára, Izrael Szentjére fognak támaszkodni, hűségben. 21 Csak egy maradék, Jákob maradéka tér vissza az Erős Istenhez.

(Ézsaiás 9:6) 6 Mert gyermek született nekünk, fiú adatott nekünk, és a fejedelmi uralom az ő vállán lesz. Így fogják nevezni: Csodálatos Tanácsadó, Erős Isten, Örökkévaló Atya, Béke Fejedelme.

Ott a buktató, hogy direkt irja, hogy "gyermek születik nekünk". Vagyis világosan kifelyezi a vers, hogy nem a Mindenható Istenröl van szó, hanem egy germekröl, Isten fiáról!

Királyok Királya és Uraknak Ura:

(1Timóteusz 6:14-16) . . .. 15 Ezt a boldog és egyedüli Hatalmasság megmutatja majd a meghatározott időben, ő, a királyként uralkodók Királya és az úrként uralkodók Ura, 16 akié egyedül a halhatatlanság, aki megközelíthetetlen világosságban lakik, akit az emberek közül senki nem látott, és nem is láthat. Övé legyen a tisztelet és az örök hatalom! Ámen.

Ha megfigyeled, azt irja, hogy "akié egyedül a halhatatlanság". De Jézus meghalt itt a földön! Hogy lehet ez, ha ö a Legfelségesebb Isten?

Tovább azt irja, hogy " akit az emberek közül senki nem látott, és nem is láthat. "

Jézust pedig láthatták az emberek!!!

(Jelenések 19:13-16) 13 vérrel hintett felsőruhába van felöltözve, és ezen a néven hívják: az Isten Szava. 14 Az égben levő seregek is követték őt fehér lovakon, s fehér, tiszta, finom lenvászonba voltak öltözve. 15 És szájából éles, hosszú kard jön ki, hogy azzal sújtson le a nemzetekre, és vasvesszővel fogja terelni őket. Ő tapossa a mindenható Isten dühödt haragjának borsajtóját is. 16 És felsőruháján, igen, a combján egy név van felírva: királyoknak Királya és uraknak Ura.

Figyeld meg, mit ir: " ezen a néven hívják: az Isten Szava (Igéje)"

Nem Isten maga, hanem az Isten Igéje!!!

Külömbség van aközt, hogy én Isten vagyok, vagy Isten szószólója vagyok! Nagyon nem összetévesztendö!!!

Az egyedüli megmentö:

(Ézsaiás 43:10, 11) . . .. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.”

Ez nyilvánvaló!

(Cselekedetek 4:10-12) 10 legyen tudtára mindnyájatoknak és Izrael egész népének, hogy a názáreti Jézus Krisztus nevében, akit ti oszlopra feszítettetek, de akit az Isten feltámasztott a halottak közül, őáltala áll itt előttetek épségben ez az ember. 11 Ez az »a kő, amelyet ti, építők, semmibe vettetek, amely a szeglet fejévé lett«. 12 Továbbá senki másban nincs megmentés, mert nincs más név az ég alatt, amely az emberek között adatott, amely által megmentést nyerhetünk.”

Nézzük csak meg a 1O. verset!

" Jézus Krisztus nevében, akit ti oszlopra feszítettetek, de akit az Isten feltámasztott a halottak közül,..."

Jézust feltámasztotta Isten a halottak közül!!!

Nem azt irja, hogy feltámasztotta magát!!!

Ez a vers külömbséget tesz Jézus és Isten között!!!

Az elsö és az utólsó:

(Ézsaiás 44:6) 6 Így szól Jehova, Izrael királya és Megváltója, a seregek Jehovája: »Én vagyok az első, és én vagyok az utolsó. Rajtam kívül nincs Isten.

Ez egyértelmü.

(Jelenések 1:12-18) 12 Erre megfordultam, hogy lássam, milyen hang szól hozzám, és ahogy megfordultam, hét arany lámpatartót láttam, 13 s a lámpatartók között emberfiához hasonló valakit, bokáig érő ruhába öltözve, és mellén aranyövvel felövezve. 14 Feje és haja pedig fehér volt, mint a fehér gyapjú, mint a hó, szeme pedig, mint a tűzláng; 15 a lába olyan volt, mint a kemencében izzó finom réz, a hangja pedig, mint sok víz zúgása. 16 Jobb kezében hét csillag volt, és szájából éles, hosszú, kétélű kard jött ki, arca pedig olyan volt, mint az ereje teljében fénylő nap. 17 Mikor megláttam, a lába elé estem, mint egy halott. Ő pedig rám tette jobb kezét, és ezt mondta: „Ne félj! Én vagyok az Első és az Utolsó, 18 és az élő; és halottá lettem, de íme, örökkön-örökké élek, . . .

Nézzük csak meg a szövegkörnyezetet!

Azt mondja János, hogy "a lámpatartók között EMBERFIÁHOZ hasonló valakit, bokáig érő ruhába öltözve, és mellén aranyövvel felövezve."

Nem Istenröl beszél semmiképpen, hanem valaki EMBERFIÁHOZ hasonlitott, aki nyilvánvalóan Jézus, Isten fia volt!!!

Tovább azt irja, hogy " . . .és halottá lettem, . . .

Emlékszel, még, mit ir az 1Timóteusz 6:16 ban?

"16 akié egyedül a halhatatlanság..."

Akkor ha ugyanaz a személy, hogy sikerült meghalnia?

Csak tette magát, és hazudozik nekünk össze vissza?

Az alfa és az omaga:

(Jelenések 1:8) 8 „Én vagyok az Alfa és az Omega — ezt mondja Jehova Isten —, aki van, aki volt, és aki eljön, a Mindenható.”

Igen, ez nyilvánvaló, de nézzünk csak vissza két verssel korábbra:

(Jelenések 1:5-8) . . .Aki szeret minket, és aki saját vére által feloldott bennünket bűneink alól 6 — és királysággá tett minket, papokká az ő Istenének és Atyjának —, igen, azé legyen a dicsőség és a hatalom örökké! Ámen. 7 Íme! Eljön a felhőkkel, és minden szem meglátja őt, azok is, akik átszúrták; és a föld minden törzse veri magát bánatában miatta. Igen, ámen. 8 „Én vagyok az Alfa és az Omega — ezt mondja Jehova Isten —, aki van, aki volt, és aki eljön, a Mindenható.”

Azt irja, hogy " papokká az ő Istenének és Atyjának "

Szóval saját magának, vagy valaki másnak?

"minden szem meglátja őt"

Hogy létezik? Istent senki nem láthatja meg!!!

Ha megfigyelitek, a 8. verstöl egy uj gondolatmenet indul, idézöjellel kezdödik, tehát valaki más beszél itt tovább, nem arrol van szó akiröl a 7. vers beszél!!!

(Jelenések 22:12-16) 12 »Íme! Hamar eljövök, és nálam van a jutalom, amit adok, hogy megfizessek mindenkinek a cselekedete szerint. 13 Én vagyok az Alfa és az Omega, az első és az utolsó, a kezdet és a vég. 14 Boldogok, akik megmossák köntösüket, hogy hatalmuk legyen az élet fáihoz menni, és hogy bebocsátást nyerjenek a városba annak kapuin át. 15 Kívül vannak a kutyák és azok, akik spiritizmust gyakorolnak, és a paráznák, a gyilkosok, a bálványimádók és mindenki, aki kedveli és gyakorolja a hazugságot.« 16 »Én, Jézus, elküldtem angyalomat, hogy tanúskodjon nektek ezekről a gyülekezetek számára. Én vagyok Dávid gyökere és sarja és a fényes hajnali csillag.«”

Picit nézzük meg a szövegkörnyezetet!

A 16. versben azt irja, hogy "Én vagyok Dávid gyökere és sarja"

Szóval Isten Dávid sarja?

Vagy inkább Isten FIA a Dávid sarja?

Imádják az angyalok:

(Nehémiás 9:6) 6 Te vagy Jehova egymagad; te alkottad az egeket, az egeknek egeit is minden seregükkel együtt, a földet és mindazt, ami rajta van, a tengereket és mindazt, ami bennük van, és mindannyiukat életben tartod; leborul teelőtted az egek serege.

Ez egyértelmü.

(Héberek 1:4-6) 4 Így hát jobbá lett, mint az angyalok, aminthogy kitűnőbb nevet örökölt az övéknél. 5 Melyik angyalnak mondta például valaha is: „Te vagy az én fiam; én atyáddá lettem a mai napon.” És ismét: „Én atyjává leszek, ő pedig fiammá lesz.” 6 Mikor pedig ismét elhozza Elsőszülöttjét a lakott földre, ezt mondja: „És hódoljon neki Isten minden angyala.”

Egy picit a szövegkörnyezetet érdemes azért megnézni!!!!

Azt irja, hogy " Így hát jobbá lett, mint az angyalok"

Miért, a Mindenható Isten valamikor is kisebb volt mint az angyalok?

Nem inkább Jéíusrol van itt szó?

Tovább azt irja, hogy „Én atyjává leszek, ő pedig fiammá lesz.”

Ki lesz Atya?

Ki lesz Fiává?

Tovább azt irja, hogy „És hódoljon neki Isten minden angyala.”

Kinek hodoljon Isten minden angyala?

Változatlan:

(Malakiás 3:6) 6 „Mert én vagyok Jehova, én meg nem változom. Ti pedig Jákob fiai vagytok, és nem pusztultatok el. . .

(Héberek 13:8) 8 Jézus Krisztus tegnap és ma és mindörökké ugyanaz.

Kizárt dolog szerinted, hogy Isten Fia is mindörökké ugyanaz maradjon?

Ö alkotta az eget és a földet:

(Nehémiás 9:6) 6 Te vagy Jehova egymagad; te alkottad az egeket, az egeknek egeit is minden seregükkel együtt, a földet és mindazt, ami rajta van, a tengereket és mindazt, ami bennük van, és mindannyiukat életben tartod; leborul teelőtted az egek serege.

Ez egyértelmü.

(Héberek 1:7-10) . . .” 8 De a Fiúról: „Az Isten a trónod örökkön-örökké, és királyságod jogara az egyenesség jogara. 9 Szeretted az igazságosságot, és gyűlölted a törvénytelenséget. Ezért kent fel az Isten, a te Istened, az ujjongás olajával társaidnál inkább.” 10 Továbbá: „Ó, Uram, te raktad le kezdetben a föld alapjait, az egek a te kezed művei.

Kicsit a szövegkörnyezetet is meg kell nézni!!!

Kiemelném:

„Az Isten a trónod örökkön-örökké"

"Ezért kent fel az Isten, a te Istened, az ujjongás olajával"

Ki kinek a trónja?

Ki kit kent fel?

És tudhatod, hogy Isten mindent a Fia által alkotott meg!!!

(Héberek 1:2-4) . . .. 3 Ő az Isten dicsőségének visszatükröződése és magának a lényének pontos mása, s mindeneket fenntart az ő hatalmának szavával; miután pedig megtisztulást szerzett bűneinkért, leült a Fenség jobbjára a magasságokban. 4 Így hát jobbá lett, mint az angyalok, aminthogy kitűnőbb nevet örökölt az övéknél.

Hogy irja?

".. 3 Ő az Isten dicsőségének visszatükröződése és magának a lényének pontos mása, "

Vissatükrözödése, mása Istennek, nem maga az igaz Isten!!!

" jobbá lett, mint az angyalok"

Isten mindig nagyobb volt, mint az angyalok! Csak Isten FIA, Jézus kellett nagyobbá váljon, mint az angyalok!!!

Kezdete meghatározatlan:

(Zsoltárok 90:1, 2) . . .Nemzedékről nemzedékre.  2 Mielőtt a hegyek megszülettek, S mintegy vajúdva világra hoztad a földkerekséget és a termékeny földet, Időtlen időktől fogva időtlen időkig te vagy Isten.

Ez egyértelmü.

(Mikeás 5:2) 2 És te, ó, Betlehem Efrata, aki túl kicsiny vagy ahhoz, hogy Júda ezrei közé számláltass, belőled származik nekem, aki uralkodó lesz Izraelen, akinek származása ősidőkbe, időtlen idők napjaiba nyúlik vissza.

Igy van, ösidökbe nyulik a származása!

És van mégegy vers, amiböl egyértelmüen kitünik:

(Kolosszé 1:15, 16) 15 Ő a láthatatlan Isten képmása, az egész teremtés elsőszülötte; 16 mert általa teremtetett minden más az egekben és a földön, a láthatók és a láthatatlanok, legyenek azok trónok vagy felsőbbségek vagy kormányzatok vagy hatalmak. Minden más őáltala és őérte teremtetett.

"Teremtés elsöszülötte"

Isten a teremtés elsöszülötte?

Ö a teremtett dolgokbol az elsö teremtmény?

Vagy inkább a FIA, Jézus a teremtés elsöszülötte?

Még a táblázat többi pontját is meg fogom kommentálni, csak most sajnos nem volt idöm...

2014. febr. 18. 12:10
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves Tanú társaim!

A többit ti is megkommentálhatjátok!

Mennyire nyilvánvaló, hogy csak félrevezetni probálják azokat evvel az oldallal, de csak a hiszékenyeket tudják, azokat, akik apszolut nem néznek utána semminek, csak egyszerüen bármit elhisznek!!!

2014. febr. 18. 12:14
 14/15 sandor76 ***** válasza:

Mar leirtak,hogy nincs olyan ,hogy egyseges megtero ima.

A Bibliaban sincs ilyen.

Jezus elmondta mikert lehet imadkozni.

En mashogy teszem,es te is mashogy teszed,a harmadik szemely is mashogy teszi.

Nem vagyunk egyformak.

Jezus sem tanitott olyat,hogy eggyet es ugyanazt kell mondani.

Mindenkinek maganugy.

2014. febr. 18. 19:40
 15/15 anonim ***** válasza:
ez a hivatalos honlapunk [link] Magyarországon.... ha más nyelven akarsz olvasni, akkor ezen az oldalon csak beírod milyen nyelven akarsz olvasni
2014. febr. 19. 19:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!