Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kik azok a jehoviták? Miért...

Kik azok a jehoviták? Miért annyira fontos nekik a Biblia?

Figyelt kérdés

2014. febr. 16. 18:45
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Persze,hogy nem T.utolsó...ti jószándékból veszítek el az emberek lelkét.

Millióegyszer el volt már mondva,hogy nem csak ti hírdetitek a Biblia szavát,hanem minden igaz felekezet,egyház és hívő ember.

Csak az a nemmindegy,hogy hogyan veszítek azt,és mit hirdettek.

2014. febr. 17. 12:48
 12/13 anonim ***** válasza:

Vidiripi

Kérdező!

Én inkább a második kérdéseddel foglalkoznék egy kicsit.

Biblia

Nekem is fontos a Biblia. A Biblia Isten szava! Megtudhatsz belőle rengeteg dolgot Istenről és az ő fiáról Jézus Krisztusról a megváltoról. Meg rengeteg más dologról is.

Ha kérédsed lenne akkor tedd fel!

2014. febr. 18. 00:08
 13/13 anonim ***** válasza:
Nem az a gond, hogy fontos nekik a Biblia, hanem az, hogy nekik csak a saját értelmezésű Bibliájuk mindennek az alfája és az omegája. Mi a probléma ezzel? Egyrészt lingvisztikai tévedések sora, másrészt szándékosan beépített tanítások vannak benne, amelyek soha, semmilyen formában nem voltak jelen egyik korábbi, keresztényi Bibliában. Ha felteszel egy kérdést a vallásukról, állandóan a saját Bibliájukból idézgetnek ködös mondatokat. Én még nem találkoztam olyan JT-val, aki a keresztkérdéseimre konkrét választ tudott volna adni. Igazából a meggyőződésük nem lenne gond, addig, amíg nem szít ellenségeskedést és nem szakít szét családokat. Mivel sajnos ezt teszik, ezért sokak szemében -természetes módon- ellenszenvesek, a térítési módszereikről már nem is beszélve. Hogyan szítanak ellenségeskedést? Pl. egy JT soha nem fog magával egyenrangúnak tekinteni egy (ahogy ők hívják) "világit", még akkor sem, ha rokon! Nekik az a "testvér", aki a valláson belül van, nem az, aki vér szerinti (persze utóbbi is az, ha tag, ha nem, akkor kb. olyan nekik, mint egy bűnös lélek, mert elutasította a tanítást). Láttam egy videót a youtube-on, ahol egy animációs kisfilmben egy anyuka arra veszi rá az óvis kisfiát, hogy a barátjától kapott kis varázslófigurát dobja ki, mert Jehova gyűlöli a varázslást. A történet szempontjából azt tartom lényegesnek, hogy azt tanítja a gyereknek, hogy "Jehova gyűlöli ez/azt/amazt". Engem úgy neveltek, hogy Isten nem gyűlöl senkit és semmit és ez örök szeretet az, ami felette áll a sok rossznak a világban. Egy Isten nem taníthat gyűlölködést... és ez nem vallási, hanem erkölcsi dolog! Hogy lehet gyűlöletre tanítani az embereket, főleg a gyerekeket, akik a szüleiknek -nyilván- vakon hisznek?! Én egy ilyen rendszerben láttam ezt a típusú gyűlöletkeltést, "egy nép van, egy ellenség van (mindenki más)", és veszélyesnek tartom, hogy Isten neve mögé rejtőzve kasztrendszerben gondolkodnak és minősítik a nem közéjük tartozókat. Hozzáteszem, voltam pár JT előadáson királyság termekben, sokukkal próbáltam értelmes, felnőtt beszélgetést folytatni, mert érdekelt a gondolkodásmódjuk, minduntalan sikertelenül. Szeretettel és megértéssel közeledtem hozzájuk, mert én nem akartam felülni a híreszteléseknek, amiket hallottam róluk... sajnos mind beigazolódott. Hozzáteszem, én ahány JT-t ismertem, mindegyikkel volt valami gikszer, kívülről nézve nagyon szép családi életet éltek, de a zárt ajtók mögött, amik mentek... Ettől függetlenül, ha találkozom egy JT-val (hamar kiderül), nem ítélem el, mert igyekszem nem rájuk vetíteni a többitől kapott bántásokat, de mélyebb viszonyra nem törekszem velük, mert a "kasztjába" úgysem férek be...
2014. febr. 18. 13:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!