Melyik Őrtorony által kiadott folyóiratban található az a kijelentés, hogy csak az örökli a földi paradicsomot aki a szervezetben keresztelkedik meg, vagyis Jehova tanújává válik?
ez lemaradt,
nem az Örtorony, a Biblia írja, hogy csak Jehova népe élhet majd a földi paradicsomban. Ha érdekel, írhatok erről is, de ez már egy másik téma.
Szia a kérdésedre vissza térve, egyetlen kiadvány sem ír ilyet.
s hogy ki fog megmentésben részesülni azt nem Jehova Tanúi döntik el, mert Ők csak egy feladatot teljesítenek, szolgák Ők akik egy dologra kaptak engedélyt, mi több parancsot.
Más egyébre nem és ezért erre a kérdésedre nem lehet úgy válaszolni.
Az egésznek egy a lényege, hogy a Jézus által az utolsó napokban felhasznált emberekre ott van a bibliában az azonosító jel, De ez még nem biztosíték semmire azoknak akik ebben most részt vesznek
A Biblia leírja hogy ki az aki megmentésben részesül.
több szempontnak is meg kell felelni, nem csak egyet kiragadok, mert az nekem fekszik, aztán ennyi.
Jézus azonosította a követőit, több pontban.
A biblia versekből ezt jól lehet látni kik azok akik ezeknek igyekeznek megfelelni, és nem csak ezt, meg csak azt meg tenni, hiszen ettől élet út. az egész élete ezt tükrözi minden területen.
(Kolosszé 3:14) 14 Mindezek mellett pedig öltsétek magatokra a szeretetet, mert az az egység tökéletes köteléke.
"Egység" az élet minden területén Jézus tanításában is.
Nem kis feladat Jézus követőit ilyen egységben és szeretetben tartani, a világban még országon belül is megosztottság van. ezt Isteni segítség nélkül nem lehetne megtenni, és itt nem emberek irányítanak, mert nincs egyed uralom.
Jézus követői, tanítványai nem része a világnak, mert Jézus sem volt része, és a királysága sem az, ezt Pilátusnak is megmondta. Mert akkor a tanítványok harcolnának, meg viszálykodnának Jézus nevében.
Végzik a Jézus által parancsba adott munkát feladatot, amit a cselekedetek 1:8. alapján támogatással tudják csak, hiszen maguktól nem lennének képesek, a szent szellem ad bátorságot, és erőt, kitartást ehhez.
az apostolok is a Szent szellem segítségével kaptak ehhez bátorságot, kitartást, maguktól ők sem lettek volna képesítettek erre.Máté 28:19, 20 Jézus ezekkel az emberekkel van a rendszer befejezéséig.
Minden nemzetből valók teszik ezt, és egy egységes keresztény nyájat alkotnak szerte a földön. Bár nincsenek sokan a világhoz képest, De Jézus soha nem is mondta, vagy prófétálta, hogy világmegtérés lesz, vagy nagyon sokan fognak megmenekülni. "Máté 7:13,14"
Megtermik a szellem gyümölcseit. Galata 5:28, 29,
hiszen ki az aki csak úgy becsöngetne magától, egy idegen házba, kitéve magának a megaláztatásra, fenyegetésekre, stb.
Szeretet van köztük, és egység, mert az a kötelék tartja őket össze és nem szét, egy népként
Ezen a népen teljesedik az utolsó napokban sok prófécia:
(Ézsaiás 2:2-4) 2 És úgy lesz a napok befejező részében, hogy szilárdan áll majd Jehova házának hegye a hegyek teteje fölött, és magasabbra emeltetik a domboknál, és oda fognak özönleni mind a nemzetek. 3 Sok nép jön el, és ezt mondják: „Jöjjetek, menjünk fel Jehova hegyére, Jákob Istenének házához, és ő oktatni fog bennünket útjaira, mi pedig az ő ösvényein járunk.” Mert Sionból jön a törvény, és Jehova szava Jeruzsálemből. 4 Ítélkezni fog a nemzetek között, és elrendezi sok nép ügyeit. Kardjaikat ekevasakká kovácsolják, és lándzsáikat metszőkésekké. Nemzet nemzet ellen kardot nem emel, és hadakozást többé nem tanulnak.
(Cselekedetek 15:14) 14 Simeon részletezte, hogyan fordította először az Isten a figyelmét a nemzetekre, hogy népet szerezzen közülük a nevének.
S persze ezek csak töredékei a próféciáknak, de nem akarok liturgiát írni.
ezért mi a Tanúk szerényen csak parancsot teljesítünk, és semmit többre nincs felhatalmazásunk
(Ézsaiás 43:10-12) 10 „Ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, igen, szolgám, akit kiválasztottam, hogy ismerjetek és higgyetek bennem, és megértsétek, hogy én ugyanaz vagyok. Előttem Isten nem formáltatott, és utánam sem lett egy sem. 11 Én, én vagyok Jehova, és rajtam kívül nincs megmentő.” 12 „Én szóltam, megmentésről gondoskodtam, és hallattam azt, amikor nem volt idegen isten köztetek. Így hát ti vagytok az én tanúim — ez Jehova kijelentése —, és én Isten vagyok.
ennek a népnek Jézus kinevezett egy hű és értelmes szolga osztályt akik a szellemieket napra készen kiadják a világon mindenkinek, és ettől egységesek. A Máté 24. részében a prófécia az utolsó napokról szól és ez most zajlik, ez is benne van a Máté 24:14-el együtt.
S persze sorolhatnám,
(Máté 24:45-47) 45 Ki valójában a hű és értelmes rabszolga, akit az ura kinevezett a háziszolgái fölé, hogy megadja nekik eledelüket a kellő időben? 46 Boldog az a rabszolga, ha az ura, amikor megérkezik, ilyen munkában találja őt! 47 Bizony mondom nektek, mindene fölé kinevezi.
Kedves tanúk!
Akkor nekem annyi!
Az utolsó kívánságom majd az lesz,hogy a keresztfámra a következő sorokat írják;
"ITT NYUGSZIK AZ A NÉVTELEN HÍVŐ EMBER
AKI EGÉSZ ÉLETÉT ISTEN PARANCSÁNAK ELEGET TÉVE ÁLDOZTA FEL,
AKI ELFOGADTA ÉS KÖVETTE MEGVÁLTÓJÁT JÉZUS KRISZTUST,DE NEM VOLT HAJLANDÓ BEHÓDOLNI JEHOVA FÖLDI SZERVEZETÉNEK,
ÉS EZÉRT MOST A POKOLBAN FOG ÉGNI AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGIG!
ISTEN IRGALMAZZON A LELKÉNEK!"
Nos? Ez így jó?
Én járom az utam,ahogy eddig is tettem...Istennel(az igazival)!
Hirdetem ahol csak tudom Isten szavát,(persze nem úgy ahogyan ti csináljátok)erőszak mentesen és nem házalva.
Segítek akin csak tudok ahogyan csak tudok.
Soha nem fordítok hátat a rászorulónak.
Ki fog felettem ítélkezni?
Egy USA beli szervezet(ahonnan több rosszat kapott az emberiség mint jót)!?
Vagy Jézus Krisztus a Mindenség Ura és Bírája!?
Ki?
:)
Még nem született meg az a vallás ami képes lenne egyetlen ember lelkét kihozni a pokolból!! Ez tuti...
Ja és a lényegről megfeledkeztem.
Biztos vagyok benne,hogy titeket a jószándék vezérel mert azt hiszitek,hogy jót tesztek. De gondoljatok bele,hogy hányszor történt már meg az "ÉN CSAK A JÓT AKARTAM..."!és rosszul sült el?
Azokat ki lehet javítani...de ezt már nemigen ha végig mentek rajta.
A ti utatok is vezet valahova,oda aminek "Vesztő"a neve.
Aranyos vagy kerdezo,de a legtobb Tanu ezeken a kerdeseken,ami most teged foglalkoztat mar regen tul van.
Mivel megkaptuk ra a valaszt,ossze is volt hasonlitva mas tanitassal.
Nem azert kell Jehova Tanujanak lenni,mert azt mondjak ok az igaz.
Miutan megvizsgaltad,mi, miert,hogyan, mikor,es lessz hited is benne,ismeret altal,akkor majd eldontheted,hogy mi legyel.
Senki nem mondja Tanu legyel,ne legyel ha nem akarsz.
En azert vagyok ,mert latom a tanitas eredmenyet,es ettol jobb nincs.
Ezert en magam dontottem ugy Tanu szeretnek lenni,nem egy csecsemo korban megkeresztelt valaki.
Ismeret,amit Jezus is hirdetett,nelkule nincs hit,hit nelkul,hogy hiszel Istenben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!