Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Létezik, illetve ismertek...

Létezik, illetve ismertek olyan személyt, aki a mai világban szigorúan betartja a 10 parancsolatot, különösen a ne paráználkodj! Parancsolatot?

Figyelt kérdés

2014. febr. 12. 17:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:

És ezzel Jézus nem is mondott semmi újat 2000 éve:

IIMózes 20

17. Ne kívánd a te felebarátodnak házát. NE KÍVÁND A TE FELEBARÁTODNAK FELESÉGÉT, se szolgáját, se szolgálóleányát, se ökrét, se szamarát, és semmit, a mi a te felebarátodé.

2014. febr. 12. 20:08
 12/23 A kérdező kommentje:
Köszönöm a választ. Nos, picit eltértünk a Tárgytól. Én azt veszem észre, hogy a vallásos emberek, akik annak mondják magukat is álszentek. Kevés az istenfélő. Én 30 éves férfi vagyok, és imádom Istent, jobban a nőknél. Betartom a 10 parancsolat összes pontját. S itt jön a probléma: hol találok Szép és okos nőt, aki vár a házasságig, hogy szex legyen!???
2014. febr. 12. 20:09
 13/23 anonim ***** válasza:
55%

Hát, erről nekem eszembe jut egy rész a Bibliából:

10. Két ember méne fel a templomba imádkozni; az egyik farizeus, és a másik vámszedő.

11. A farizeus megállván, ily módon imádkozék magában: Isten! hálákat adok néked, hogy nem vagyok olyan, mint egyéb emberek, ragadozók, hamisak, paráznák, vagy mint ím e vámszedő is.

12. Bőjtölök kétszer egy héten; dézsmát adok mindenből, a mit szerzek.

13. A vámszedő pedig távol állván, még szemeit sem akarja vala az égre emelni, hanem veri vala mellét, mondván: Isten, légy irgalmas nékem bűnösnek!

14. Mondom néktek, ez megigazulva méne alá az ő házához, inkább hogynem amaz: mert valaki felmagasztalja magát, megaláztatik; és a ki megalázza magát, felmagasztaltatik.

Lukács 18

2014. febr. 12. 20:10
 14/23 anonim ***** válasza:
0%
Remélem a 10 parancsolat negyedik pontját is betartod... :D
2014. febr. 12. 20:12
 15/23 anonim ***** válasza:
10%
És még egy kérésem lenne feléd: Idéznéd a Bibliából, hogy Isten előtt az a házasságkötés, amit mi annak hívunk? Tehát ceremónia, esküvő, etc.
2014. febr. 12. 20:19
 16/23 A kérdező kommentje:
2014. febr. 12. 21:12
 17/23 anonim ***** válasza:
53%

Szia!

Vagyunk jópáran! És van jópár ilyen rendes lány is! Nálunk a gyülekezetben mindenképp!

Üdv. Péter

2014. febr. 13. 08:30
 18/23 A kérdező kommentje:
Szabad kérdeznem, hogy melyik gyülekezetben?
2014. febr. 13. 10:05
 19/23 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én a Gödöllői Bibliaházba járok: [link]

Most szombaton lesz nálunk ifjúsági nap, ha van kedved gyere el!

Üdv. Péter

2014. febr. 13. 12:00
 20/23 anonim ***** válasza:
0%

Ez nagyon jó, gratulálok!

Akkor ezek szerint ti (Péter, a gyülekezete, és a kérdező) nem vagytok bűnösök? Ugyanis a bűn ismerete a törvény által vagyon, márpedig, ha betartjátok a törvényt, akkor ezek szerint bűntelenek vagytok?

2014. febr. 13. 20:06
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!