Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Minden jó ember a mennybe jut?

Minden jó ember a mennybe jut?

Figyelt kérdés
2009. dec. 8. 13:23
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
Igen.
2009. dec. 8. 13:30
 2/22 anonim ***** válasza:
Ha feltételezzük, hogy van Menny, akkor igen. És mindig van megbocsátás is.
2009. dec. 8. 14:10
 3/22 anonim ***** válasza:

ez egy érdekes kérdés..

aki mást választ,az talán máshová lesz küldve..

de alapvetően minden jó ember egy helyre megy!

2009. dec. 8. 16:15
 4/22 anonim ***** válasza:
Nem. Habár attól függ, kinek jó. Ha csak betart mindent ami a bibliában van akkor istennek jó embernek számít, mennybe juthat. de közben lehet hogy undok kis hólyag volt, mi nem szerettük. De lehet olyan is hogy kedves, becsületes stb ember volt, akit az emberek szerettek, csak felét sem tartotta be amit a biblia előírt. Ő pokolra jut. Ha logikus próbálok lenni. De mindenki azt hisz amit akar.
2009. dec. 8. 17:35
 5/22 anonim ***** válasza:
81%

Kedves Kérdésfelvető!

Először is jó ember nincs, legalábbis a Biblia szerint:

Mt 19,17 Ő pedig mondta neki (JÉZUS): Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten. Ha pedig be akarsz menni az életre, tartsd meg a parancsolatokat.

Mk 10,18 Jézus pedig mondta neki: Miért mondasz engem jónak? Senki sem jó, csak egy, az Isten.

Lk 18,19 Mondta pedig néki Jézus: Miért mondasz engem jónak? Nincs senki jó, csak egy, az Isten.

Akikre te gondolsz azok a jót cselekvő emberek:

Jn 5,29 És kijönnek, akik a jót cselekedték, az élet feltámadására; akik pedig a gonoszt művelték, a kárhozat feltámadására.

Jót cselekedni nem könnyű, ugyanis az ember alaptermészete a bűn által megrontott természet, ami önző, magának kedvező. A Biblia szerint, a jót cselekvők azok az emberek, akik belátták, hogy önerőből képtelenek a jóra, Jézus Krisztus áldozata által az Isten nekik tulajdonítja az igazságot, és részesíti is benne őket a megszentelődés által, így képesek a jót cselekedni.

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Péter

2009. dec. 8. 18:22
 6/22 Evelynn ***** válasza:

Az üdvözülés nem azon múlik, h jó vagy-e vagy sem.

A Mennybe jutás kegyelemből van, mert Isten szeret. Nem cselekedetekkel lehet kiérdemelni, mert akkor nem lenne többé kegyelem.

Mennybe jutni úgy lehet, ha befogadod Istent a szívedbe, és hiszel, majd megkeresztelkedsz. Ahogy a Biblia is írja, "A ki hiszen és megkeresztelkedik, idvezül; a ki pedig nem hiszen, elkárhozik"

2009. dec. 8. 20:23
 7/22 anonim ***** válasza:
Valószínűleg igen, bár lehet, hogy egy olyan vallásnak van igaza, ami szerint csak azok jutnak a mennybe, akik az illető vallásban hisznek, a többiek mind elkárhoznak.
2009. dec. 9. 11:17
 8/22 anonim ***** válasza:

20:23

akkor eszerint a rossz emberek is odajutnak!!!!

2009. dec. 9. 16:21
 9/22 anonim ***** válasza:
nem
2009. dec. 10. 15:28
 10/22 Evelynn ***** válasza:

20:23-as vagyok

Szívből kell megtérni, és megbánni a bűnöket, nem csak poénból..

Egyébként is Isten nélkül minden ember bűnös, vagyis úgymond rossz. Ezért van szükség megtérésre! Ha megtérsz nem leszel rossz többé, érted? Persze nem lesznek az emberek rögtön tökéletesek, de folyamatosan szentebbé teszi őket a Szent Szellem.

Jézus nem az egészségesekért jött, hanem a "betegekért". (nem feltétlen testi értelemben véve)

Azt hittem egyértelmű lesz amit az előző válaszomban leírtam, de remélem így már teljesen világos mit akarok magyarázni.

Am tudom h sokan azt mondják, h jó cselekedetek által lehet üdvözülni, de ez akk sem így van! Olvassátok el a Róma levelet (főleg a 2. és a 3. fejezetet.)

Az viszont tényleg úgy van, h aki megtér Istenhez, és keresztényként él, azt jó cselekedetek kísérik! (szegények, árvák segítése stb.)

Lehet, h ezért nem világos ez vki előtt.

2009. dec. 10. 15:40
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!