Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova Tanúi! Egyénileg hány...

Jehova Tanúi! Egyénileg hány embert sikerült már megtéríteni, hogy csatlakozzon a szervezetetekbe?

Figyelt kérdés
Szám szerinti adatot kérnék. Mennyi sikeres kísérletetek volt erre?
2014. febr. 10. 18:31
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Egyébként meg a jó emberek üdvözölnek és nem más, na megyek is pancsikolni....
2014. febr. 11. 15:17
 12/23 anonim ***** válasza:

"1988-ban... Kb 5. millió 888 ezer 650 Tanú volt. Most pedig majdnem elértük a 8 milliós számot."

Akkor gyors számolással könnyű egy körülbelüli statisztikát felállítani. Kb 26 év alatt ez 35,8%-os növekedés, ami évente kb 1,18%-os, vagyis 100 tanúra kb 1,2 ember jut évente :)

2014. febr. 11. 20:35
 13/23 anonim ***** válasza:

Azért kedves Silver barátom, azt ne felejtsd el, hogy attól hogy Jézus vezette a gyülekezetet, akkor is beszállingóztak bizonyos nem oda valók.

Akkor hogyan teljesedne a prófécia:

Az aratásig együtt nő a konkoly a búzával.

Lehet hogy valaki ellébecol a Tanúk között, armageddonig, és aztán?....

Ott mindenkinek oda kell állni,

2014. febr. 11. 20:45
 14/23 anonim ***** válasza:

12-es válaszolónak.

Na ezért nem foglalkozunk ezzel, mert ez nem teljesen így van.

Isten nem abban méri az örök életet, hogy hány órát szolgáltál, mert a körülményei mindenkinek mások.

És abban sem, hogy ki mennyi embernek volt lehetősége a tanításban segíteni. Mert nem mindenki egyforma képességű.

A bibliába az van írva:

hogy aki mindvégig kitart, az részesül megmentésben, és nem óraszámok meg emberszámok határozza meg.

ezért is van amikor egyesek hülyeséget beszélnek, hogy itt normára méri Isten a megmentést. S elhíresztelik, hogy azért kell prédikálni, hogy az adott óra szám meg legyen....

Nincs adott óraszám. Jól néznénk ki....

akkor akik nem tudtak sokat szolgálni mert dolgoztak és gyermekeket neveltek és kevesebb idő jutott a szolgálatra az meghal? Nem nem.

s ezért van hogy a sok ember, akik gyűlölködnek, hazugságokat szónokolnak itt, de fogalma sincs semmiről, mert valahonnan hallott valamit, aztán meg mire eljutott az utolsó fülébe az már nem is azt mondja amit az első....

A Jézus amikor azt a példát mondta,némelyek 30x-os, némelyek 60x-os, de van aki 100x-os munkát terjesztenek egyforma jutalmat kapnak, nem ígért egyiknek sem többet a másiknál,

Vagy van a másik szemléltetés, hogy akik korán reggel mentek a gazdának dolgozni, van aki később valaki még később, mindegyik egy dénárt kapott.

Aki nem rég óta szolgál, az nyilván nem fog annyit szolgálni mint aki 40 évvel ezelőtt keresztelkedett meg ezért nem is az számít, hanem mindenkinek egy jutalmat ígért a teremtő, örök életet, nem többet nem kevesebbet. hiszen senki nem tehet arról, hogy később született és ezért kevesebb időt szolgál.

2014. febr. 11. 21:00
 15/23 A kérdező kommentje:

Jehova Tanúi!

Megmosolyogtató, ahogyan folyamatosan mellébeszéltek.

A kérdés mindössze annyiból állt, hogy >>egyénileg<< mennyi embert tudtatok magatokhoz téríteni. Nem érdekelnek a statisztikáitok, másra vonatkozik a kérdés. Hogy írjak is nektek egy mintaválaszt:

" Üdv! Eddigi házalásom/házankénti járásom során 3 embert sikerült a gyülekezetbe hoznom, aki csatlakozott is hozzánk"

Ennyi lett volna...Amúgy értem én, hogy miért nem mertek a küldetésetekről adatot mondani.

Azért, mert a GYIK-en fórumozó Tanúk egyetlen egy embert sem tudtak a Jehova Tanúihoz téríteni.

2014. febr. 12. 10:29
 16/23 sandor76 ***** válasza:

Jehova Tanui munkaja nem a terites,amit meg mindig nem ertenek.

Jezus parancsba adta a kovetoinek ,tanitsak meg az embereket arra amit o is tanitott.

En szemely szerint nem latok bele senkibe,milyen ember is o.

Elmondom a lehetosegemhez merten [mar ha hagyjak],mit tanit a Biblia eggyes temakban.

Isten mivel"Szivek es vesek vizsgaloja"a helyes szivallapotu embereket pedig vonzza,hogy Ot megismerjek.

En elvegeztem a feladatomat,amivel Isten lehetoseget adott,hogy tudjanak hozza kozeledni.

Hogy hany ember szeretne megismerni Istent,az NEM RAJTAM MULIK,ezert nem lenyeges ki hany embert tanitott mar meg,es lett Jehova Tanuja.

Nem a mienk az erdem.

2014. febr. 12. 21:05
 17/23 anonim ***** válasza:
Utolsó: Magyarország egy keresztény ország.. nyilván vannak, akik nem gyakorolják a vallásukat, de akik igen, azokat mi szükség a Bibliáról tájékoztatni? Hallunk mi eleget a Bibliáról a templomban nemde? Miért kell minket is úgy kezelni, mint akik nem ismerjük a Szentírást? Csak azért kérdezem, mert hívő és gyakorló reformátusként naponta olvasom a Bibliát lefekvés előtt és rendszeresen járok templomba... Miért nem mentek inkább azokhoz, akik nem keresztények? Nem értem.
2014. febr. 13. 00:26
 18/23 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező. Én 26 éves vagyok és 4 olyan személlyel tanulmányoztam a Bibliát, akik végül úgy döntöttek, hogy megkeresztelkednek, Jehova Tanúiként.

Üdv.

2014. febr. 15. 13:12
 19/23 sandor76 ***** válasza:

Azert kell menni mig van ra ido,hatha valaki ugy dont az esemenyek hatasara ami a vilagban tapasztalhato,hogy szeretne megismerni Istent,es meg mast is megtudni.

Ha valakit nem erdekel,azt sajnaljuk,de menni kell,mert ha itt a vege ennek a szolgalatnak,mar nincs lehetoseg a tanitasra,az ajto bezarul,mint Noe idejeben.

Mi is tortent az ottaniakkal?

2014. febr. 15. 20:51
 20/23 anonim ***** válasza:
De miért hozzánk jöttök, akik már keresztyének vagyunk? Menjetek azokhoz, akik nem azok...
2014. febr. 15. 21:51
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!