Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Talán ez egy kicsit hülye...

Talán ez egy kicsit hülye kérdés lesz, de mégis szeretném feltenni. Van egy sorozat, amit szeretnék nézni, de félek, hogy nem szabad, mert bűn lenne. Szerintetek nézhetem?

Figyelt kérdés

Szóval, a helyzet az, hogy megnéztem belőle az első 3 epizódot és tetszett is. Amúgy tökérdekes meg minden, de van vele egy baj. A negyedik rész promojában láttam, hogy néhány jelenet egy templomban játszódik, de nem pont odaillő. Aztán megtudtam, hogy több részben is lesz ilyen, mert kerestem jeleneteket, meg a többi promot. És nem tudom, ez most szent dolog meggyalázása? De hát... én végülis csak nézném, nem én csinálom. Elvégre, ha nézek valamit, amiben megölnek valakit, attól még nem leszek gyilkos. Vagy ez más?

http://www.youtube.com/watch?v=SHMwzO79Ho8

http://www.youtube.com/watch?v=Ej4Xg0aY_tY

http://www.youtube.com/watch?v=ybbYUhNsi7k

http://www.youtube.com/watch?v=AmxiUuRsNvY

Ezek promok, de volt még egy jelenet, amit láttam, és nagyon nem tetszett, de azt most nem találtam meg. De végülis akármit is csinálnak, a valóságban olyan is volt, hogy lebombáztak templomokat meg ilyenek, és ha néznék olyan filmet, amiben az van, az mennyivel lenne más? Oké, mondjuk, ez egy vámpíros sorozat, a Vámpírnaplók spin-off-ja. És volt még egy jelenet is, ahol (bár ez az egyik promoban benn van) hogy az egyik lány gyónni akar, ami akár jó is lehetne, de nem tudom, ezt komolyan gondolja-e, elvégre ő egy ősi vámpír.

2014. febr. 3. 15:03
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

"a többség nem ért veled egyet..."

Hát nem a tömeg után kell menni, mert a keskeny kapun és úton nagyon kevesek járnak.

Én úgy vélem tudni kell különbséget tenni a jó és a rossz között azoknak akik érett keresztényeknek tartják magukat.

Hiszen ismerik Isten gondolkodás módját.

Ha nem tudnak akkor a hallásuk eltompult, a lelki ismeretük pedig mélyen alszik.

S ezzel nem azt akarom mondani hogy nem szabad egy filmet megnézni, hanem azt hogy tudni kell nemet mondani azokra az elmét romboló filmekre, amik kárt okoznak.

Mert ha fizikailag nem ennénk meg a moslékot, akkor miért tápláljuk magunkat szellemi moslékkal?

2014. febr. 3. 23:00
 12/15 anonim ***** válasza:

"Hát nem a tömeg után kell menni, mert a keskeny kapun és úton nagyon kevesek járnak. "

Akkor biztos abban is igaza van a válaszolónak, hogy "hazug kutyák" vagytok, kedves tanú.

Egyébként senkit nem pontoztam le.

A lelkiismeretem pedig nem a szentlélek....(ezért akkor nyomom el, amikor kedvem van hozzá, vagy célszerű).

Építő gondolat ez jól hangzik szintén...

De a sok rombolás és pusztulás között nem árt végig gondolni, hogy mi az oka ennek, miért és hogyan lehetne megállítani...

A filmekből meg nagyon sokat lehet tanulni. (az üzenetét kívül).

2014. febr. 3. 23:13
 13/15 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező! Nem hiszem, hogy Isten azért adott volna nekünk különböző örömöket az életben, hogy aztán megtiltsa mindnek az élvezetét.

Hha szeretnéd, akkor nézzed a sorozatot! Nem leszel ettől rosszabb ember. Ha látunk egy tömeggyilkos démont egy filmben akkor még nem feltétlenül kell azonosulnunk vele, vagy azzá válnunk.

2014. febr. 4. 23:50
 14/15 Frigg ***** válasza:

Én pontosan ezért nem vagyok kibékülve a keresztény vallással. Mert ilyen gondolatok merülnek fel emberekben, hogy megnézhet-e bármilyen filmet, vagy sorozatot.

A vallás remek dolog tud lenni egy ember életében, egészen addig, amíg nem szól bele ennyire durván a mindennapokba.

Ennyi erőből se horrorfilm, se vígjáték, se musical, se Harry Potter vagy Gyűrűk Ura. Persze nem általánosítok, meg nem mondom hogy mindenki így gondolkozik, de ez komolyan elszomorít :/

"hogy az egyik lány gyónni akar, ami akár jó is lehetne, de nem tudom, ezt komolyan gondolja-e, elvégre ő egy ősi vámpír."

Ez egy sorozat, színészekkel. Teljesen mindegy, hogy komolyan gondolja-e vagy sem, mert nem valódi. Nyilván te is tisztában vagy ezzel, szóval kár ilyesmin filózni.

Remélem senkit nem bántottam meg.

23/N

2014. febr. 6. 01:19
 15/15 A kérdező kommentje:

Mindenkinek köszönöm a válaszokat, köszönöm, hogy komolyan vettétek a kérdésemet. :)

És sok hasznos válasz érkezett. De mindet köszönöm. Különösen azokat, amelyek tényleg segítettek. :)

2014. febr. 6. 14:09
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!