Ki az a Dr. László András, és mi a lényege a metafizikai tradicionalista irányzatnak?
Ennél a kérdésnél olvastam róla:
http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..
a 13. és egy másik válaszban.
Ki mit tud erről?
Mennyire vehető ez az irányzat(?) komolyan?
"Személye és munkássága - elsősorban sajátos politikai nézetei miatt (önmagát következetesen ultrajobboldalinak és -konzervatívnak vallja)[4] - vitatott megítélésű."
"Saját politikai nézetéről egy interjúban így vallott:
„Az én politikai álláspontom nem a gyűlöleten alapszik, hanem egy kemény rendre alapozott szemléleten. Én egy magasabb, hierarchikus rend szellemében gondolom el a dolgokat. És amennyire megértő vagyok akár emberi gyengeségekkel szemben, annyira nem vagyok engedékeny olyan elvi kérdésekben, hogyha valamit jól lehet csinálni, akkor azt miért kell rosszul csinálni.”"
Döntsd el te, de nekem valahonnan ismerős ez az ars poetica.
Ez a két - szerintem - legkomolyabb műve:
Tradicionalitás és létszemlélet. Kötet, 1995. „Barátaimnak“
Solum Ipsum - metafizikai aforizmák. Kötet, 2000.
Még egy infó:
véleményem szerint a metafizikai tradíció legnagyobb képviselője Julius Evola.
Főműve:
Lázadás a modern világ ellen
Én kétszer olvastam el (intenzív figyelemmel) és kb. azt mondhatom, hogy egy mérföldkőnek volt tekinthető az életemben (gondolkodásomban / megértésemben).
Nagyon tisztelem Evolát (bár nem vagyok fanatikus híve, gondolatainak feltétel és vizsgálat nélküli átvevője),
de:
tisztelem Julius Evolát, mert:
-volt benne értelem
-nem volt hajlandó hazudozni
-nem alkalmazott érzelmi alapú manipulációkat / trükköket / befolyásolást
(=nem használta a "mai yedi-k (JD, ID) elme-trükkjeit).
Megérdemli a tiszteletemet.
Igyekeznek őt elintézni egyszerű, ráhúzott klisékkel, de én látom az embert,
aki képes volt a megértés mágikus magasságaiba OKOZÓ-ként, önmagát el nem veszítve és a jelenségekbe bele nem aludva
hatolni.
...
-Mi a baj az emberrel?
-Még mindig (vagy már ?) túl sok benne a majom.
...ha lát valakit, akkor utánozni próbálja, ahelyett, hogy használná az eszét és megértésre jutna.
Az ember, a férfi, a harcos önnön okozatainak okozója, miközben a (mágikus) tükörben szemléli magát,
nem alszik bele a (mágikus) tükör képeibe.
...
"Vitéz harczos az UR."
"Szent, szent, szent a seregek UR-a, telve a föld az ő dicsőségével."
"Íme: Isten indul, mint hadak hőse; mint a harczok embere...."
Isten országa nem az asszonyoké, hanem a férfiaké, akik harcolnak érte és erővel veszik be.
(Asszonylelkűvé lett ez a világ, mert az asszony lelke lett a világ istene,
de vannak még férfiak, akikben lobog a szent tűz.
Harcosok ők mind.)
-Mit látott Mózes a hegyen?
-A tüzet (=a szent Tüzet) látta meg... erre az ostobáknak csipkebokorról beszélnek. :-)
Akinek tiszta tűz a lelke, csak az lehet ÚR-rá (UR) a Vizek felett.
Ez a törvény.
Megjegyzendő a "szent és szigorú tradicionális rendet" ő a magyarság életterében Habsburg irányvonalban képzeli el, ezért alakult ki a "tHadíció" gúnynév az irányába.
Itt egy idézet tőle ha nem hiszed:
"Mi több: „Haynaunak a magyar történelemben voltaképpen - joggal mondhatjuk így - pozitív, sőt dicsőségesen pozitív szerepe volt. L.A.
A magát ultrajobboldalnak, ultradextrokonzervatívnak, de leginkább tradicionalistának nevező irányzat követői szerint 1848/1849 „szélsőbaloldali, szabadkőműves felbujtásra létrejött aljas forradalmi lázadás volt, amely jóhiszemű-jószándékú embereket is magával ragadott, amely átment egy polgárháborús állapotsorozatba, s végül egy olyan belháborúba, amelybe idegen, külföldi katonai erőknek is be kellett avatkozniuk."
Bevallom a kezdetek kezdetén mint aki akkor még csak érdeklődött a spiritualitás iránt meghallgattam egykét előadását érdekes volt, bár volt bennem egy érzés, mintha valamit szándékosan ki akarna rekeszteni, és később rájöttem ez pontosan a magyarság, a magyar lét és világfelfogás volt, sőt gúnyolódott azokon akik akik a magyar nyelv/kultúrából vezettek le dolgokat, persze a példákat kicsavarta és a saját szellemi mérgével megfűszerezte. Mielőtt valamiféle vád érne: nem voltam/vagyok nacionalista csak egyszerűen szeretem a magyar létemet.
Tudtam, tudom, hogy a jelek nem véletlenül vannak hamar rájöttem, aki csak egy virtuális térben is, mit az internet ennyi gyűlöletet teremt maga köré annak bizony csak ő lehet az okozója. Az ilyen ember nem igazán nevezheti magát mesternek. Mondom én ezt úgy teljes felelősséggel, hogy több olyan tanítót/mestert hallgattam meg akik látszólag teljesen másról beszéltek, mégis összeért a valóság egy egészében amit mondtak.
Köszönöm, ha végigolvastál, Béke!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!