Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ki az a Dr. László András, és...

Ki az a Dr. László András, és mi a lényege a metafizikai tradicionalista irányzatnak?

Figyelt kérdés

Ennél a kérdésnél olvastam róla:

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__5..

a 13. és egy másik válaszban.

Ki mit tud erről?

Mennyire vehető ez az irányzat(?) komolyan?

2014. febr. 2. 22:27
 1/6 anonim ***** válasza:
36%
Soha nem hallottam róla. Annyira vehető komolynak, amennyire hiszel benne, ha megismerted.
2014. febr. 3. 01:12
 2/6 anonim ***** válasza:
41%

"Személye és munkássága - elsősorban sajátos politikai nézetei miatt (önmagát következetesen ultrajobboldalinak és -konzervatívnak vallja)[4] - vitatott megítélésű."

"Saját politikai nézetéről egy interjúban így vallott:

„Az én politikai álláspontom nem a gyűlöleten alapszik, hanem egy kemény rendre alapozott szemléleten. Én egy magasabb, hierarchikus rend szellemében gondolom el a dolgokat. És amennyire megértő vagyok akár emberi gyengeségekkel szemben, annyira nem vagyok engedékeny olyan elvi kérdésekben, hogyha valamit jól lehet csinálni, akkor azt miért kell rosszul csinálni.”"

[link]

Döntsd el te, de nekem valahonnan ismerős ez az ars poetica.

2014. febr. 3. 10:02
 3/6 kefa 2000 ***** válasza:
T.Kérdező! A magyar metafizika címmel jelent meg kézi könyv,Dr.Turai G Kamill leiratában.Keresőben rákérdezve többet tudhatsz meg a témáról.Ha nem folytattál ilyen jellegű tanulmányokat,akkor száraz,sokszor érthetetlen lesz.A mindenség igazoltsága a semmisségben az a filozofikus magasság amit kívül állóként nem is érthetünk.Kamill tanár úr közvetlen segítsége közelebb vihet a metafizika megértéséhez de nem lesz könnyű.Jó szívvel kívánok hozzá sok sikert.Üdv.
2014. febr. 3. 14:39
 4/6 anonim ***** válasza:

[link]

Ez a két - szerintem - legkomolyabb műve:

Tradicionalitás és létszemlélet. Kötet, 1995. „Barátaimnak“

Solum Ipsum - metafizikai aforizmák. Kötet, 2000.

2014. febr. 4. 00:00
 5/6 anonim ***** válasza:
90%

Még egy infó:

véleményem szerint a metafizikai tradíció legnagyobb képviselője Julius Evola.

Főműve:

Lázadás a modern világ ellen

Én kétszer olvastam el (intenzív figyelemmel) és kb. azt mondhatom, hogy egy mérföldkőnek volt tekinthető az életemben (gondolkodásomban / megértésemben).

Nagyon tisztelem Evolát (bár nem vagyok fanatikus híve, gondolatainak feltétel és vizsgálat nélküli átvevője),

de:

tisztelem Julius Evolát, mert:

-volt benne értelem

-nem volt hajlandó hazudozni

-nem alkalmazott érzelmi alapú manipulációkat / trükköket / befolyásolást

(=nem használta a "mai yedi-k (JD, ID) elme-trükkjeit).

Megérdemli a tiszteletemet.

Igyekeznek őt elintézni egyszerű, ráhúzott klisékkel, de én látom az embert,

aki képes volt a megértés mágikus magasságaiba OKOZÓ-ként, önmagát el nem veszítve és a jelenségekbe bele nem aludva

hatolni.

...

-Mi a baj az emberrel?

-Még mindig (vagy már ?) túl sok benne a majom.

...ha lát valakit, akkor utánozni próbálja, ahelyett, hogy használná az eszét és megértésre jutna.

Az ember, a férfi, a harcos önnön okozatainak okozója, miközben a (mágikus) tükörben szemléli magát,

nem alszik bele a (mágikus) tükör képeibe.

...

"Vitéz harczos az UR."

"Szent, szent, szent a seregek UR-a, telve a föld az ő dicsőségével."

"Íme: Isten indul, mint hadak hőse; mint a harczok embere...."

Isten országa nem az asszonyoké, hanem a férfiaké, akik harcolnak érte és erővel veszik be.

(Asszonylelkűvé lett ez a világ, mert az asszony lelke lett a világ istene,

de vannak még férfiak, akikben lobog a szent tűz.

Harcosok ők mind.)

-Mit látott Mózes a hegyen?

-A tüzet (=a szent Tüzet) látta meg... erre az ostobáknak csipkebokorról beszélnek. :-)

Akinek tiszta tűz a lelke, csak az lehet ÚR-rá (UR) a Vizek felett.

Ez a törvény.

2014. febr. 4. 00:25
 6/6 anonim ***** válasza:
38%

Megjegyzendő a "szent és szigorú tradicionális rendet" ő a magyarság életterében Habsburg irányvonalban képzeli el, ezért alakult ki a "tHadíció" gúnynév az irányába.

Itt egy idézet tőle ha nem hiszed:

"Mi több: „Haynaunak a magyar történelemben voltaképpen - joggal mondhatjuk így - pozitív, sőt dicsőségesen pozitív szerepe volt. L.A.

A magát ultrajobboldalnak, ultradextrokonzervatívnak, de leginkább tradicionalistának nevező irányzat követői szerint 1848/1849 „szélsőbaloldali, szabadkőműves felbujtásra létrejött aljas forradalmi lázadás volt, amely jóhiszemű-jószándékú embereket is magával ragadott, amely átment egy polgárháborús állapotsorozatba, s végül egy olyan belháborúba, amelybe idegen, külföldi katonai erőknek is be kellett avatkozniuk."

Bevallom a kezdetek kezdetén mint aki akkor még csak érdeklődött a spiritualitás iránt meghallgattam egykét előadását érdekes volt, bár volt bennem egy érzés, mintha valamit szándékosan ki akarna rekeszteni, és később rájöttem ez pontosan a magyarság, a magyar lét és világfelfogás volt, sőt gúnyolódott azokon akik akik a magyar nyelv/kultúrából vezettek le dolgokat, persze a példákat kicsavarta és a saját szellemi mérgével megfűszerezte. Mielőtt valamiféle vád érne: nem voltam/vagyok nacionalista csak egyszerűen szeretem a magyar létemet.

Tudtam, tudom, hogy a jelek nem véletlenül vannak hamar rájöttem, aki csak egy virtuális térben is, mit az internet ennyi gyűlöletet teremt maga köré annak bizony csak ő lehet az okozója. Az ilyen ember nem igazán nevezheti magát mesternek. Mondom én ezt úgy teljes felelősséggel, hogy több olyan tanítót/mestert hallgattam meg akik látszólag teljesen másról beszéltek, mégis összeért a valóság egy egészében amit mondtak.

Köszönöm, ha végigolvastál, Béke!

2015. febr. 21. 21:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!