Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon minden vallás Istenhez...

Vajon minden vallás Istenhez vezet?

Figyelt kérdés
na ne már!
2009. dec. 6. 11:39
1 2 3 4
 31/31 lsandor ***** válasza:

„Sokan mondják majd nekem azon a napon: »Uram, Uram, nemde prófétáltunk a te nevedben, démonokat űztünk ki a te nevedben, és sok hatalmas cselekedetet vittünk véghez a te nevedben?« De én akkor megvallom nekik: Soha nem ismertelek titeket! Távozzatok tőlem, ti, akik törvénytelenséget műveltek!” (Máté 7:22, 23)

(Máté 7:13-14) Menjetek be a szűk kapun; mert széles és tágas az az út, amely a pusztulásba visz, és sokan vannak, akik azon mennek be; ellenben szűk az a kapu, és keskeny az az út, amely az életre visz, és kevesen vannak, akik megtalálják.

Tehát a kérdésre a válasz: nem. Ha minden vallás istenhez vezetne, akkor egyezniük kellene a tanitásaiknak. Nekünk is elvárásaink vannak egy személlyel szemben, ha a barátunk akar lenni. És ezek határozottak és nem változnak. Valamint ha valaki azt mondja, hogy én akarom Istent imádni, akkor azt igazából úgy kellene tennie, ahogy ő ezt elvárja. Ezt ehhez lehet hasonlitani: Egy barátod házat épit. Felajánlod a segitségedet. De mi van ha elkezdel okoskodni, hogy ezt nem is igy kellene csinálni, vagy én jobban tudom. A barátod azt válaszolná, hogy figyelj ide, ha már segiteni akarsz akkor úgy segits, ahogy mondom. Ehhez hasonlóan ha Istent akarjuk imádni akkor ő megmondja azt, hogy ezt hogyan tegyük. A Bibliában pedig benne vannak az elvárásai velünk szemben

2011. okt. 12. 14:47
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!