Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Vajon minden vallás Istenhez...

Vajon minden vallás Istenhez vezet?

Figyelt kérdés
na ne már!
2009. dec. 6. 11:39
1 2 3 4
 11/31 A kérdező kommentje:
kedves 12.08 valójában a jó cselekedeteknek sincs önmagában sok értéke. gondolj bele: noé napjaiban valószínűleg voltak olyan emberek, akik "jónak" számítottak, olyanok is, akik "jócselekedeteket" hajtottak végre. ők mégsem menekültek meg, csak noé és családja. a megmentésük pedig egy konkrét cselekedet megtételétől függött. ráadásul sajnos a többi ember isteni közbeavatkozás miatt halt meg, így feltámadásra sincs lehetőségük.
2009. dec. 6. 12:46
 12/31 anonim ***** válasza:

nem

az Utolsó Ítéletkor viszont mindenki feltámad

2009. dec. 6. 13:54
 13/31 anonim ***** válasza:

Tévedsz.

A többi ember azért halt meg, mert nem hittek Istenben és így nem hittek az özönvízben sem, tehát nem látták szükségét felszállni a bárkára

2009. dec. 6. 13:57
 14/31 A kérdező kommentje:
kivéve azokat, akiket Isten már egyszer elpusztított. pl szodoma és gomora lakói, az özönvíz által elpusztított emberek, stb.
2009. dec. 6. 13:58
 15/31 anonim ***** válasza:

kérdező kommentje:

kedves 12.08 valójában a jó cselekedeteknek sincs önmagában sok értéke. gondolj bele: noé napjaiban valószínűleg voltak olyan emberek, akik "jónak" számítottak, olyanok is, akik "jócselekedeteket" hajtottak végre. ők mégsem menekültek meg, csak noé és családja. a megmentésük pedig egy konkrét cselekedet megtételétől függött. ráadásul sajnos a többi ember isteni közbeavatkozás miatt halt meg, így feltámadásra sincs lehetőségük

nos az elmondottaid alapján ezer dolog lehetséges,amiben nem értünk egyet,de ebben nincs probléma,hisz mindenki mást hisz!Látom a bibliára hivatkozol..nekem egyre több olyan dolog merül fel,ami miatt nem hiszem,hogy istentől származik a biblia,azt sem hiszem,hogy a jó cselekedetek szinte semmit nem érnek,hiszen pont ezért vagyunk itt,hogy tanuljunk,és önzetlenül jót tegyünk ebben a rossz világban!Az isten nem lehet,képtelenség,hogy olyan gonosz legyen,hogy csak egyszer küld le a földre tanulni,amikor egy élet alatt nagyon keveset lehet tapasztalni,így akik akkor meghaltak,már ha egyáltalán létezett ilyen,azoknak is megvolt az oka,nekik is megvolt a sorsuk,mert a sok jó embert(már amennyi akkoriban élt) biztos nem csak úgy dühéből ölte meg az isten,mondhat bármit a biblia,én pontosan tudom azt,hogy isten nem képes eféle gonoszságra,még a bűnösökkel szemben sem!Mert az én istenem JÓ!És azt a noé féle árvizet sem az isten csinálta sztem,nem tudom kinek vagy minek a műve volt,vagy természetes megtisztítási folyamat,azt viszont elhiszem,hogy noénak ő segített,mert ő az,aki a segítő kezet nyújtja,ha baj van!

Amúgy akkor mi már mind noé leszármazottjai vagyuk?

Azt sem hiszem,hogy senki más nem maradt életbe..

2009. dec. 6. 13:58
 16/31 A kérdező kommentje:
sajnos akkor ze Istennek nem hiszel. amit mondasz, azt mondta sátán is évának: bizony nem haltok meg! holott Isten egyértelműen elmondta, hogy meghalnak, ha esznek a jó és a rossz tudásának a fájáról. valójában épp az utalna Isten általad írt "gonoszságára", ha nem adna útmutatót ebben a sátáni világban. márpedig a biblia a legelterjedtebb könyv a világon. arra senki nem tud hivatkozni, hogy: jaj, nem volt lehetőségem átolvasni.
2009. dec. 6. 14:03
 17/31 anonim ***** válasza:

akkor a sátánnak köszönjem meg azt a sok jót,amit nekem adott,és hogy segíteni tudok másoknak?Hogy azt mondom másoknak,próbáljanak meg jobban figyelni a többi emberre,vagy épp állatra?A sátánnak köszönjem meg azt is,hogy képes vagyok teljesen boldogan élni az életemet,vagy hogy lehetőségem támad a tisztánlátásra?A fejlődésre,tanulásra,és talán az emberek életének segítésére?Hogy kihúzok mindenkit a depresszióból,betegségből,lelki bajokból,ezt is neki köszönhetem???

De akkor akik ölek,hazudnak,bántják a másikat,az állatokat kínozzák,ők csak bemennek egy templomba,gyónnak,vallják,hogy hisznek istenben,bocsánatot kérnek a bűneikért,és téritésmentes jegyet kapnak az istenetektől ajándékba,ami a menyországba visz!!

Itt valami nagyon,de nagyon nincs ám rendbe!!

2009. dec. 6. 14:12
 18/31 A kérdező kommentje:
így van, valami nincs rendjén ebben a világban. természetesen "minden jó adomány, és minden tökéletes ajándék fölülről származik, mert az égi világosság atyázol száll alá". ezekért mind Istent illeti a dícséret.(ha másra utaltak volna a szavaim, akaratlan volt, elnézést) de ezen jó tulajdonságaink ellenére bizony vannak olyan dolgok (legalábbis nekem) amiken lehet, vagy kell változtatnunk. ebben van nagy segítségre a biblia, hogy azonosítani tudjuk, mi a jó, és mi a rossz. sátán ugyanis a "hazugság atyja" nálla jobban senki sem műveli ezt a témát. mi emberek tökéletlenek vagyunk, előfordulhat, hogy olyan dolgokba bonyolódunk akaratlanúl, amik az emberek szemében jók, de Isten szemében elítélendő. milyen hálásak lehetünk Istennek, hogy figyelmeztet minket, gyarló embereket ezekre a veszélyekre a szaván keresztűl!
2009. dec. 6. 14:20
 19/31 anonim ***** válasza:

én azt sem hiszem ám,hogy ha valaki akaratlanul keveredik olyan dolgokba,ami istennek később kiderül,hogy nem tetszik,hogy azért isten büntetést adna,hiszen nem tehetünk róla,nem tudhatjuk a pontos igazságot,amíg nem találkozunk vele személyesen!

Mint ahogy azt sem,hogy valóban az ő szavai e a biblia,vagy ez is csak egy félrevezetése a sátánnak!

Ha így is van,azt sem fogja a jó isten hibáztatni,aki a bibliában hitt,és azt sem aki nem hisz benne!

Jó az isten,nem gonosz,és látja ám,ami itt folyik..

2009. dec. 6. 14:30
 20/31 A kérdező kommentje:
egyetértünk! sőt, a biblia is ezt írja: aki TUDJA hogy mit kellene tenni, és mégsem teszi, bűne az annak. az Isten nem olyan bíró, aki ezt mondaná: a törvény nem tudása nem mentesít a büntetés alól! ezt emberi bírók mondják. azonban Isten "nem a füle hallása szerint ítél, se nem a szeme látása szerint" hanem igazságosan. "távol áljon az igaz Istentől, hogy elpusztítsa a jót a gonosszal együtt" mondta lót, miután szodoma városáról alkudozott Istennel. az utolsó gondolataidhoz: mit gondolsz, ha van Isten, aki megalkotta az embereket, az állatokat, a földet, a bolygókat, a naprendszert, a galaxisokat, az egész univerzumot, ÉS MIND A MAI NAPIG FENNTARTJA, ÉS MŰKÖDTETI, vajon képes lehet-e fenntartani egy könyvet, a szavát, hogy ezzel is segítse az embereket?
2009. dec. 6. 14:38
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!