Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Van olyan dolog a bibliában,...

Van olyan dolog a bibliában, ami egyáltalán nem érthető számotokra?

Figyelt kérdés
mi az?
2009. dec. 6. 10:11
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
24%
leginkább az egész biblia,és a keletkezése, hogy mért tudják ezerféleképp magyarázni,és hogy miért áll a szellemi fejlődés útjába,miért van teli legfőképp sötét középkori dolgokkal,és miért áll néha rejtve szemben a szeretetteli,és tiszta felfogású dolgokkal???
2009. dec. 6. 12:24
 2/15 A kérdező kommentje:
valójában "a teljes írás Istentől ihletett, és hasznos a tanításra, a feddésre, a kiigazításra," 2 timóteusz 3:16 az ellentmondás oka: "mert mindaz, ami a világban van-atest kívánsága, a szem kívánága, és az életben bírtokolt javak látványos fitogtatása-nem az Atyától származik, hanem a világtól származik. azonkívűl a világ elmúlóban van, s ugyanígy a kívánsága is, de aki az Isten akaratát cselekszi, megmarad örökké." 1jános 2:16-17 ezek alapján kijelenthető, hogy a biblia szolgál MARADANDÓ igazsággal, az, hogy sokan úgy hiszik, hogy ellentmond bizonyos dolgoknak a világban, pl "szeretetteljes dolgoknak", az azért lehet, mert e világ istene, sátán, félrevezeti az embereket, akik így téves alappal rendelkeznek a jó és a rossz megítélését illetően.
2009. dec. 6. 12:56
 3/15 anonim ***** válasza:

ha a sátán csinálná ezt a megtévesztést,akkor hogy lehet,hogy minden pozitív dolog valóban pozitív,és én mégis tisztán látom,hogy mi a rossz cselekedet,születésemtől fogva!

Nos a Sátán lenne az én istenem,ha így cselekszem?:

Boldogan segítek önzetlenül másokon,legyen az pénzadomány,legyen az barát,vagy ismerős befogadása több éjszakára,

alkalmazkodás másokhoz,munkahely,stb,

teljes odaadás mindenben,

ezer csalódás után is optimizmus,jóhiszeműség,és békeszeretet,megbocsájtás mindenkinek aki nekem árt,

nincsenek haragosaim,

boldog vagyok a rossz helyzetekben is,

más emberek szeretetét,és segítését tűztem ki fő célomnak,tibeti energetikai gyógymódot alkalmazok,teljes harmóniába a természettel,

próbálom elkerülni a hazugságot és abba belekeveredést,

minnél kevesebb húst eszek,tisztelem az állatokat,beszélgetek velük,

gondozom őket,a kóbor állatokat megmentem a fagytól,

az embereket is menteném,ha lenne módom rá,

kerülöm az agressziót,a veszekedéseket,és egyéb erőszakos dolgot,othonomban béke és harmónia honol,men fényezem magam,de én ezt tartom helyesnek,és így is cselekszem,ha lehetőségem van rá,és van egy olyan érzésem,hogy ez így teljesen helyes az isten szemében,de ha a sátán lenne az,aki ezeket a dolgokat belém iktatta,vagy súgta,akkor neki köszönöm,hogy szívemből segíthetek bárkinek,mert ebben a világban nagyon kezd összemosódni a sátán és az isten fogalma,ha már az egyszerű jószándék is a sátán műve lenne..

2009. dec. 6. 13:36
 4/15 anonim ***** válasza:
és a biblia azu egyetlen kétségteli dolog,amihez nem tudok oly mértékű pozitív tanítást kötni,mint ami maga istentől jön :( sajnos így egyre inkább jövök arra rá,hogy ezt egy akkoriban nagyon helyesnek és jónak ítélt ember írhatta,akit ezért nagyon becsültek,de sajnos nem sok köze lehetett az igazi jó istenhez,ha olyan gonosz dolgokat is beleírt..
2009. dec. 6. 13:41
 5/15 A kérdező kommentje:
a biblia épp erről beszél(amenyiben van bibliáb, hogy kikereshesd, írd meg, és elküldöm az írásszövegek helyét is) sátán, aki a világosság angyalának állítja be magát, megvakítja a nem hívők elméjét, hogy ne lássák az igazságot, és hogy a rosszra azt higgyék hogy jó. gondolj csak ádámra, és évára. pont ez történt ott is. mindezt sátán úgy alkalmazza, hogy azt hidd, az igaz Istent szolgálod. jól példázza ezt az általad készített önéletrajz, amiből pont a bibliaolvasás hiányzik, ahonnan fel lehetne ismerni a veszélyeket, és sátán csapdáit. örülök, hogy vannak még azért emberek, mint pl. te, akik fontosnak tartják a jó cselekedeteket. de noé napjaiban is voltak, mégis csak 8-an élték túl, nem azért, mert rosszak voltak, (persze zömében igen)hanem mert nem hittek Isten szavának.
2009. dec. 6. 13:53
 6/15 anonim ***** válasza:

ont ezt írtam egy másik kérdéshez,idevág:

kérdező kommentje:

kedves 12.08 valójában a jó cselekedeteknek sincs önmagában sok értéke. gondolj bele: noé napjaiban valószínűleg voltak olyan emberek, akik "jónak" számítottak, olyanok is, akik "jócselekedeteket" hajtottak végre. ők mégsem menekültek meg, csak noé és családja. a megmentésük pedig egy konkrét cselekedet megtételétől függött. ráadásul sajnos a többi ember isteni közbeavatkozás miatt halt meg, így feltámadásra sincs lehetőségük

nos az elmondottaid alapján ezer dolog lehetséges,amiben nem értünk egyet,de ebben nincs probléma,hisz mindenki mást hisz!Látom a bibliára hivatkozol..nekem egyre több olyan dolog merül fel,ami miatt nem hiszem,hogy istentől származik a biblia,azt sem hiszem,hogy a jó cselekedetek szinte semmit nem érnek,hiszen pont ezért vagyunk itt,hogy tanuljunk,és önzetlenül jót tegyünk ebben a rossz világban!Az isten nem lehet,képtelenség,hogy olyan gonosz legyen,hogy csak egyszer küld le a földre tanulni,amikor egy élet alatt nagyon keveset lehet tapasztalni,így akik akkor meghaltak,már ha egyáltalán létezett ilyen,azoknak is megvolt az oka,nekik is megvolt a sorsuk,mert a sok jó embert(már amennyi akkoriban élt) biztos nem csak úgy dühéből ölte meg az isten,mondhat bármit a biblia,én pontosan tudom azt,hogy isten nem képes eféle gonoszságra,még a bűnösökkel szemben sem!Mert az én istenem JÓ!És azt a noé féle árvizet sem az isten csinálta sztem,nem tudom kinek vagy minek a műve volt,vagy természetes megtisztítási folyamat,azt viszont elhiszem,hogy noénak ő segített,mert ő az,aki a segítő kezet nyújtja,ha baj van!

Amúgy akkor mi már mind noé leszármazottjai vagyuk?

Azt sem hiszem,hogy senki más nem maradt életbe..

2009. dec. 6. 14:05
 7/15 A kérdező kommentje:
ha nem hiszel Istennek, vagy a szavának, használod a szabad akaratod, ami Isten ajándéka. így tett ádám és éva is. szabad akaratuk volt neki is, és neked is. Valójában Isten szava az, ami megmentheti az embereket itt a földön, jelképesen ez a bárka, amit irtál.
2009. dec. 6. 14:08
 8/15 anonim ***** válasza:
majd meglátjuk mi lesz,ha meghaltunk,de a jókat és a jó cselekedeteket nem fogja isten hálátlanul nézni..sztem..
2009. dec. 6. 14:32
 9/15 A kérdező kommentje:
aki meghalt, az megfizetett a bűneiért. "a bűn zsoldja a halál", tehát a feltámadásakor tiszta lappal indul Isten előtt. viszont mi olyan korban élünk, "a vég idején", amikor is nem biztos hogy meghalunk. ugyanis a biblia azt állítja, hogy lesznek olyan emberek, akik élve kerülnek át armagaddon után a krisztus királysága alatti megtisztított földre. ezért égetően fontos, hogy megtegyük az Isten szava szerinti változtatásokat még most, hogy "nehogy váratlanúl érjen titeket az a nap, mint egy tolvaj".
2009. dec. 6. 14:50
 10/15 anonim ***** válasza:

de hát a fizikai test csak is a földön létezhet,nem mehet az istenhez más,csak a lélek,ami ugye örök,nem hal meg,csak a fizikai test!

Gondolom 2012-re gondolsz,abban még az ufóknak is szerepe van ám! :)

nagyon várom!

2009. dec. 6. 15:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!