Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogy kell értelmezni a Péld...

Hogy kell értelmezni a Péld 26,4-5 Igéket?

Figyelt kérdés

"Ne felelj meg a bolondnak az ő bolondsága szerint, hogy ne légy te is ő hozzá hasonlatos;

Felelj meg a bolondnak az ő bolondsága szerint, hogy ne legyen bölcs a maga szemei előtt." - Péld 26,4-5

2014. jan. 26. 18:26
 1/4 anonim ***** válasza:

szia

A 4-es vers lábjegyzete nagyon érthetővé teszi a verset:

A lábjegyzete a Péter leveléhez fűződik:

(1Péter 3:9) 9 nem fizetve vissza sérelemmel a sérelemért, vagy szidalmazással a szidalmazásért, hanem ellenkezőleg, áldást mondva, mert erre a pályára hívtak el titeket, hogy áldást örököljetek.

Vagy is ne váljunk még válaszadásban sem olyanná mint az az ember aki bánt minket szavakkal de tettekkel sem. Sőt maradjunk akkor is higgadta, és szelídek, békeszerzők.

Az 5-ös vers lábjegyzete jézus szavai:

(Máté 21:24) 24 Jézus ezt felelte nekik: „Én is kérdezek tőletek valamit. Ha feleltek rá nekem, én is megmondom nektek, milyen hatalommal teszem ezeket:

De ugye tudjuk, hogy Jézus olyan kérdést intézett feléjük, hogy nem válaszoltak nem tudtak válaszolni, és így lecsendesítette őket, vagy is megfogta őket a kérdésükkel.

Vagy a másik lábjegyzet egy Vak ember szavai akit Jézus meggyógyított, és a Farizeusok kérdezgették, hogyan történt:

(János 9:27) 27 Ezt válaszolta nekik: „Már elmondtam nektek, de nem figyeltetek. Miért akarjátok ismét hallani? Csak nem akartok ti is a tanítványai lenni?”

A meggyógyult férfi jól reagált amikor folyamatosan zaklatták, hogy meséljen nekik erről, de tudta, hogy nem azért kérik, mert a tanítványai akarnak lenni, hanem hogy kitalálják, milyen hiba lehetett ebben ami miatt Jézust bűnösnek mondhatják.

Helyén való bölcs kérdésekkel,ami rávezeti az ellenkezőket a valóságra, illetve szelídséggel, és béke szerzéssel beszélgessünk, és győzzük meg a hallgatóinkat.

S ha megnézed a 34-es versét a Farizeusokat ez a meggyógyult férfi jól tanította de makacsok maradtak, ahelyett hogy rájöttek volna, hogy Jézus valóban Isten fia akit ők is vártak.

Ma is vannak emberek akiket tanítunk de hiába.

2014. jan. 26. 19:08
 2/4 netbakter ***** válasza:

#1 - Látom, szakértője vagy a dolognak. Magyarázatodban összekevered az okot az okozattal, ráadásul semmi köze a kérdéshez.

A válasz sokkal egyszerűbb:

4- Ne kezd el vitatkozni a hülyékkel - a megfigyelők számára lehet, hogy nem jön le a különbség közöttetek

5- Ha nem tudod őket meggyőzni, akkor zavard össze őket!

(Szervezeti törvényszerűségek)

2014. jan. 26. 20:26
 3/4 anonim ***** válasza:

kritizálás nagy mestere

ha megnézed a verse elejét azt írja, hogy

"nefelelj a bolondnak az Ő bolondsága szerint."

Vagy is ne hasonlítsunk egy valamihez nem értő embernek a tudatlanságára, más kép feleljünk neki.

Nem azt írja hogy egyáltalán ne feleljünk, hanem azt, hogy ne az Ő bolondsága, vagy hozzá állása szerint ne feleljünk

Persze ehhez is ésszerűség szükséges, mert van amikor nem érdemes valóban felelni,

Igen okos vagy....

2014. jan. 26. 20:46
 4/4 anonim válasza:
#1 Hol találtad ezeket a lábjegyzeteket? Az én Bibliámban nincs :(
2019. dec. 17. 08:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!