Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Hogyan segítsek a barátnőmnek?

Hogyan segítsek a barátnőmnek?

Figyelt kérdés

A barátnőm Jehova vallású, van egy férje és egy 6 éves fia.

Van egy srác aki szerelmes a barátnőmben, szeretné ha otthagyná a férjét. A barátnőm nem tudja mit érez iránta, tudja hogy ha ott hagyná a párját el vennék tőle a gyereket, elveszítené a jehova barátait, és a családja sem szólna hozzá. Én nem vagyok vallásos, és szeretnék neki segíteni, csak nem tudom hogyan, mivel nem vagyok tisztában evvel a vallással.

2014. jan. 25. 11:07
 1/3 Mulder614 ***** válasza:
Elnézést de a biblia amugy elitéli a házasságtörést, és ebben nem kéne neki segitened. Legyen az a valaki bármilyen vallású a bibkia szerint együtt kel legyenek a házasságon belül! "Amit Isten közös igába fogott" (ismered ezt a verset remélem)
2014. jan. 25. 11:31
 2/3 anonim ***** válasza:

A barátnődnek nagyon, nagyon meg kell gondolnia, hogy érdemes-e eldobnia magától a családját, gyerekét, vallását egy másik férfiért. Nagy dilemma, az biztos, nem kívánok senkinek még hasonlót sem. (Zárójeles kérdés: ha elválna, akkor nem is találkozhatna a gyerekével sem? Ez azért kegyetlenség... túl nagy büntetésnek érzem.)

Sok kérdést kell tisztáznia magában a barátnődnek. Szereti-e a férjét? Boldog-e vele? Meg lehet-e javítani a kapcsolatukat? Ha nem lenne a másik férfi, akkor is eszébe jutna a válás? Vagy akkor gondtalanul élnének a családjával?

Jehova tanúinál egyébként nem lehet elválni, csak akkor, ha házasságtörés történt.

2014. jan. 25. 12:54
 3/3 anonim ***** válasza:

Ja és: a barátnőd és a másik férfi csak tetszenek egymásnak, vagy van köztük valami más is? Szeretők?

Ez a vallás szempontjából nem mindegy, mert tudni kell, történt-e házasságtörés vagy sem.

2014. jan. 25. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!