Hogyan segítsek a barátnőmnek?
A barátnőm Jehova vallású, van egy férje és egy 6 éves fia.
Van egy srác aki szerelmes a barátnőmben, szeretné ha otthagyná a férjét. A barátnőm nem tudja mit érez iránta, tudja hogy ha ott hagyná a párját el vennék tőle a gyereket, elveszítené a jehova barátait, és a családja sem szólna hozzá. Én nem vagyok vallásos, és szeretnék neki segíteni, csak nem tudom hogyan, mivel nem vagyok tisztában evvel a vallással.
A barátnődnek nagyon, nagyon meg kell gondolnia, hogy érdemes-e eldobnia magától a családját, gyerekét, vallását egy másik férfiért. Nagy dilemma, az biztos, nem kívánok senkinek még hasonlót sem. (Zárójeles kérdés: ha elválna, akkor nem is találkozhatna a gyerekével sem? Ez azért kegyetlenség... túl nagy büntetésnek érzem.)
Sok kérdést kell tisztáznia magában a barátnődnek. Szereti-e a férjét? Boldog-e vele? Meg lehet-e javítani a kapcsolatukat? Ha nem lenne a másik férfi, akkor is eszébe jutna a válás? Vagy akkor gondtalanul élnének a családjával?
Jehova tanúinál egyébként nem lehet elválni, csak akkor, ha házasságtörés történt.
Ja és: a barátnőd és a másik férfi csak tetszenek egymásnak, vagy van köztük valami más is? Szeretők?
Ez a vallás szempontjából nem mindegy, mert tudni kell, történt-e házasságtörés vagy sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!