Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ti mit tennétek a helyemben?

Ti mit tennétek a helyemben?

Figyelt kérdés

2012 áprilisa óta járok ifjúsági gyülekezetbe (keresztény, felekezetet nem ìrok, mert most lényegtelen ebben az esetben). Ez idő alatt volt egy váltás. A lelkészt -aki elindította az ifit- pár hónap utàn (6-7) áthelyezték egy másik városba. Az esperest kaptuk meg pár hét szünet után.

Az esperes csak kéthetente tartott ifit (tudom, sok dolga van). 2013-ban kb. 3 hóbap után október közepétől újra lett ifi. Csak az a bökkenő, hogy az esperes nélkül. Egy közeli bokortanyában épített egy 'közősségi házat', ahová áttette az ifis csoportot. Egy 'felügyelő' van velünk (29 éves srác) és lényegében semmit sem csinálunk.

2 hetente betesz egy egyházi filmez és ennyi. 18:30-22-23:00-ig a csoport klikkekre szakad és ennyi. Már egy jó ideje nem voltam, de már hiányolnak.

Bevallom nem sok kedvem van elmenni, mert egyházi filmet itthon is tudok nézni. Nagyon szoktam ott unatkozni. Nem az én korosztályom, akik ott vannak. Ifire csak azért keztem el járni, hogy 'tanuljak', 'terelgessen' egy lelkész / esperes, közelebb kerüljek az Úrhoz, nem pedig bartátkozni.

Az ottani csoport kb. 13-18 éves korosztály én pedig 20 éves lány vagyok.

Ti mit tennétek?

u.i.: ne haragudjatok a helyesírási hibákért (mobilról írok), valamint ha zavarosan fogalmaztam; későre jár

2014. jan. 23. 22:18
 1/9 anonim válasza:
Ott legalább emberek között vagy, és ha hiányolnak akkor szeretnek téged.
2014. jan. 23. 22:21
 2/9 anonim ***** válasza:
Ha nem azt adja, amire vágysz, akkor én a helyedben legfeljebb udvariasságból néznék el egy-egy alkalomra, de nem csinálnék belőle rendszert. Ha nem barátokat keresel, és korosztály szerint még csak nem is nagyon találsz, ez ebben a formában nem nyújt semmit a számodra.
2014. jan. 23. 22:27
 3/9 anonim ***** válasza:

Egyébként tényleg. Ennek a barátkozás a lényege, max önkénteskedés. Semmi más.

Ha tanulni akarsz, vegyél Biblia órákat.

2014. jan. 23. 22:27
 4/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Végülis már felnőtt vagy, beszéld meg a felügyelővel, hogy mit gondolsz, hogy neki van-e ötlete. Ő jobban belelát a gyülekezeti helyzetbe,lehetőségekbe, esetleg tud ajánlani valamit. :)

2014. jan. 23. 22:46
 5/9 anonim válasza:

Nos, nem akarok észt osztani, de az én ificsoportomban is voltak problémák, főleg a korosztállyal. Nálam fiatalabbak jártak, és ez zavart. Imádkoztam Istenhez, hogy hadd legyünk többen, bővebb korcsoportban és az alkalmak hasznosak legyenek, ne értelmetlen gagyi küszködések. Ő meghallgatott, és eljött a hívásomra több korombeli is. Amikor pedig az ifiórán a játék került az ige elé, akkor szóltam, hogy ez így nem járja, az Úr dolgaival foglalkozzunk előbb. Úgy is lett. Aztán játék, beszélgetés, stb. Minden a maga rendjében.

Ha esetleg a csoport némely tagjában látsz hajlandóságot arra, hogy megreformáljátok az alkalmakat és Isten is jónak látja, akkor vágjatok bele nyugodtan. Hajrá!

20/f

2014. jan. 23. 22:48
 6/9 anonim ***** válasza:
Egyáltalán minek ez az egész?
2014. jan. 23. 22:52
 7/9 anonim ***** válasza:
Ha Budapest, akkor keress egyetemi gyülekezetet. Ott a te korosztályod van.
2014. jan. 23. 23:06
 8/9 Lebannen ***** válasza:
Úgy tűnik te vagy a legidősebb.Próbálkozz magad a csoport vezetésével.Készülj előadásokkal,témákkal.
2014. jan. 24. 01:08
 9/9 anonim válasza:
Szerintem kérdezd meg a happit aki ott felügyel titeket h mi van. Vagy keres egy másik ifit.
2014. febr. 15. 19:53

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!