Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Ádámot és Évát mivel büntette...

Ádámot és Évát mivel büntette Isten hogy ettek a tiltott gyümölcsből?

Figyelt kérdés
2009. dec. 2. 19:27
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:

Évának fájdalmas szülés? :O Ádámnak fáradságos munka? :O

Nah erre is a férfiak b@sztak rá :(((

2009. dec. 3. 15:40
 12/22 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdésfelvető!

Először is szerintem a legnagyobb büntetés: ettől az időtől kezdve gyötrik Sátán kísértései az emberiséget. Az örömteli munka helyett, amelyet Isten ezt megelőzően nekik kijelölt, aggódás és fáradságos munka lett Ádám és Éva sorsa. Csalódás, bánat, fájdalom várt rájuk, és végül a halál. Gyakorlatilag az egész természet magán viseli a bűn átkát, az Isten elleni lázadás jellegéről és következményeiről tanúskodik. Amikor Isten megalkotta az embert, úrrá tette a föld és minden élő teremtmény felett. Ameddig Ádám hű volt Istenhez, uralkodott az egész természeten, de amikor fellázadt Isten törvénye ellen, az alsóbbrendű teremtmények az ő uralma ellen lázadtak fel. Azonban fontos hangsúlyozni, hogy a vesződséges és gondterhelt életet, amely ettől fogva az ember sorsa lett, Isten szeretetből, fegyelmezésül választotta neki. A bűn miatt volt szükség erre, hogy határt szabjon étvágyának, szenvedélyeinek és önuralomra tanítsa.

A második legfontosabb az Ádámnak és Évának adott figyelmeztetés, "amely napon eszel arról, bizony meghalsz" (1Móz 2:17) beteljesítése. Isten a halhatatlanságot az engedelmesség feltételével ígérte meg. Törvényszegéssel eljátszották az örök életet. Azon a napon halálra lettek ítélve. Az örök élet feltétele az élet fája gyümölcsének fogyasztása volt. Attól elzárva az ember életereje fokozatosan csökkent egészen a halálig. Sátán azt akarta, hogy engedetlenségével Ádám és Éva magára vonja Isten haragját, azt remélte, hogy bocsánat nélkül enni fognak az élet fájáról, és így állandósítják a bűnt és a szenvedést. Az ember bukása után azonban Isten rögtön angyalokat bízott meg az élet fájának őrzésével, akik körül villogó pallosnak tűnő fénysugarak voltak. Ádám családjából senki sem léphette át ezt a fénysorompót, és nem ehetett az életadó gyümölcsből. Ezért nincs egyetlen halhatatlan bűnös sem.

A harmadik, hogy Ádám és Éva nem lakhatott többé az Édenben. Az egykor enyhe levegő és egyenletes hőmérséklet most feltűnő változásoknak volt kitéve. Az irgalmas Isten ellátta őket bőrruhával védelmül a hőség és a nagy hideg ellen.

Ami fontos még, hogy az Édenkert a földön maradt hosszú idővel azután is, hogy Isten elűzte Ádámot és Évát. Az elbukott emberiség még sokáig nézhette, de bejáratát angyalok zárták el. Ádám és fiai is ide jöhettek istentiszteletre. Amikor a bűn özöne elárasztotta a világot, és az embert gonoszsága miatt özönvíz pusztította el, Éden is eltünt a földről. A végső helyreállításkor azonban, amikor Isten "új eget és új földet" (Jel 21:1) teremt, Éden újra látható lesz. Akkor azok, akik megtartották Isten parancsolatait, halhatatlanul fognak az élet fája alá lépni, a bűntelen világok lakói abban a gyönyörű kertben a végtelen korokon át szemlélni fogják Isten tökéletes teremtői művének egy darabját, azt, amit a bűn átka nem érintett - ízelítőt abból, amivé a föld lehetett volna, ha az ember a Teremtő dicső tervét betöltötte volna.

Remélem tudtam segíteni!

Üdvözlettel: Péter

2009. dec. 3. 16:09
 13/22 anonim ***** válasza:
54%
ajaj. habár sok igazság van abban, amit leírtál, kedves péter, de engedj meg egy-két kiigazítást a pontosság kedvéért. valójában az "alsóbbrendű teremtmények" azután kaptak olyan utasítást Istentől (nem pedig fellázadtak, hisz csak az ember lett szabad akarattal teremtve a földön), miután kijött a bárkából noé és családja. a halhatatlanság sohasem volt, és sohasem lesz a tökéletes embereké! az örök élet, és a halhatatatlanság két különböző dolog. Jézus halhatatlan szellemi életre támasztja fel azokat a személyeket, akik királyokként uralkodnak vele 1000 éven át. az emberek az örök élet ajándékában részesülnek kegyelem által, de ezt el is veszthetik. Isten szándéka továbbra is ugyanaz: töltsétek be a földet! tökéletes emberek töltik majd be a földet, és nem szemlélik majd azt a darab édent, hanem az egész földre kiterjesztik azt, hisz Jézus leronja sátán munkáit. valójában gonoszság lenne olyan dolgot vitrinben mutogatni az embereknek, ami sohasem lehet az övék.) a fénysorompó a vonatoknál, a fénykard meg a búcsúban van. ;-)
2009. dec. 4. 09:57
 14/22 anonim ***** válasza:

Kedves ma 09:57-kor hozzászóló!

Az 1000 éves királysaágban minden üdvözült ember részt fog venni, akik utána támadnak fel a második feltámadáskor azok már nem üdvözülnek. Ez a két feltámadás közti különbség. Ajánlom figyelmedbe a Biblia tanítását erről.

Akik az örök élet ajándékában részesültek, azok örökké fognak élni. Ha nem így lenne, nem részesülnánek az örök élet ajándékában. Szerintem ez teljesen logikus. A vitrin a te fejedben jelent meg én nem beszéltem ilyenről, te olvastál felületesen. A villogó pallosról:

"És kiűzte az embert, és oda helyezte az Éden kertjének keleti oldala felől a Kerúbokat és a villogó pallos lángját, hogy őrizzék az élet fájának útját. (I.Móz 3:24). Csak egy kicsit olvasni kellene a Bibliát, és mindjárt megvilágosodnál te is... ;-)

2009. dec. 4. 11:10
 15/22 anonim ***** válasza:
kedves péter az idézett irásszöveg valóban ezt tartalmazza, tehát az előző idézetedben említett fénysorompót, és fénykardot nem. az örök élet egyértelmű, én a halhatatlanságba "kötöttem bele". az 1 timóteusz 6:16 érdekes tényről tájékoztat azok számát illetően, akik halhatatlanok.
2009. dec. 4. 13:06
 16/22 anonim ***** válasza:
a jelenések 20:4-5 arról ír, hogy egyes személyek királyként uralkodnak, míg mások még mindíg halottnak számítanak az ezer év alatt. a 20:6 elmondja, hogy az első feltámadásban részesülők felett nincs hatalma a második halálnak. hogy is lenne, hisz ők nem fizikai, hanm szellemi életre támadtak fel, és Jézussal együtt uralkodnak az égben ezer évig, és ítélik az embereket. akik ez alatt az ezer év alatt mivel ítélet alatt álnak, még mindíg nem tökéletesek, ezért Isten szemszögéből halottak, "nem keltek életre", habár élnek. a végső próba után számíthatnak a tökéletességre itt a földön, ahová feltámadtak, ámde rajtuk foghat a második halál, ha nem Isten elvárásai szerint cselekszenek. ez a különbség a halhatatlanság és az örök élet között.
2009. dec. 4. 13:18
 17/22 anonim ***** válasza:

Kedves Hozzászóló!

Én nem írtam fénykardot, lám mire képes az emberi agy... ;-) Ezt írtam: "villogó pallosnak tűnő fénysugarak voltak." A Biblia is ezt írja. Én ezt egyfajta fénysorompóként gondolom el, gondolom ez nem baj. A nagyobbik baj az, hogy nem érted meg, hogy ha valaki örökké él az nem hal meg, ilyen értelemben halhatatlan. Természetesen Istené egyedül a halhatatlanság, ha akarná, hogy az örökké élő meghaljon megtehetné, de most komolyan.... ???

A Jelenések 20:4-5 az összes üdvözülőről beszél, akiknek része volt az "első feltámadásban" ami az életre való feltámadás. "Nem fizikai hanem szellemi élet"??? Te viccelsz velem! Az 1000 év alatt egyetlen ember nem él már a földön mert a föld kietelen és puszta, egyedül Sátán van ott, aki szembesülhet azzal, hová vezetett a bűn.

Nincs végső próba. Akik másodszorra feltámadnak a halálra, azok már nem fognak örökké élni. Ennyi.

Lehet ezt misztifikálni, bonyolítani, de az 1000 év lényege nem a felmentés, hanem az, hogy akik nem élhetnek többé, azok miért nem élhetnek...

A gyakorlatban az örökké élők már nem halnak meg, így értelmetlenség lenne nem halhatatlanoknak tekinteni őket.

2009. dec. 4. 14:48
 18/22 anonim ***** válasza:
hova is támadtak fel a bibliában leírt halott emberek, köztük Jézus is? miért jaj a földnek, ha már nem lakik ott senki? ha nem lakik a földön senki, kit vesz üldözőbe sátán a földön? jel12:13-17(nemde az általad is leírtak szerint az "egyházat". de ha nem él senki a földön, akkor a templomokat és székesegyházakat kergeti?)
2009. dec. 4. 15:05
 19/22 anonim ***** válasza:
"a nagyobb baj az, hogy nem érted meg, hogy"ha a biblia egyedüli halhatatlannak Istent jelöli meg, akkor te nem cáfolhatod az meg semmilyen általad "feltételezett" érveléssel sem. elnézést, a fénykardot tényleg nem írtad, "én képzeltem ezt el így, remélem ez nem baj?"
2009. dec. 4. 15:09
 20/22 anonim ***** válasza:

Kedves Hozzászóló!

A Jelenések 12:13-17 a könyv negyedik látomássorozata. Ez nem az első feltámadás utáni eseményeket, hanem a Krisztus halála és második eljövetele közötti eseményeket mutatja be. Jézus Krisztus testben támadt fel, hiszen együtt evett a tanítványokkal. Majd ezután vitettett fel a mennybe. Ide viszi az első feltámadásban részesülőket is.

Ok. Isten az egyedül halhatatlan, mert övé az élet. Jézus is egyébként halhatatlan, Jn 5,26 szerint "Mert a miként az Atyának élete van önmagában, akként adta a Fiúnak is, hogy élete legyen önmagában" Minden más teremtény életét az Isten adja és veheti vissza.

Azonban akiket Isten megajándékoz az örök élettel, azok gyakorlatilag halhatatlanok lesznek. Gondolom ezzel egyet tudsz érteni.

2009. dec. 4. 15:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!