Ki lehet-e keresztelkedni? Ha igen, hogyan?
természetesen ki lehet keresztelkedni - annál a plébániánál érdeklődj, ahol megkeszteltek.
valószínű, hogy megpróbálnak rábeszélni, hogy ne tedd, de ha ragaszkodsz a kívánságodhoz, akkor teljesítik a kérésed.
A keresztség az összes keresztény egyház szerint egyzseri és LETÖRÖLHETETLEN szentség.
Ezért nem lehet visszacsinálni.
De ha Te nem akarsz keresztény lenni, akkor nincs semmi jelentősége.
Egy kérdés felmerült bennem: ha nem akarsz keresztény lenni, akkor valószínűleg nem hiszed el a keresztény tanításokat. Akkor mit számít neked, hogy vissza lehet-e csinálni? Hiszen ha nem hiszel benne, akkor csak annyi történt, hogy vízzel lemosták a fejed, na és?
Azért jobb ha tudod, hogy ezek a rítusok, mint a keresztelkedési szertartás csecsemő korban, elsősorban a Római Katolikus E.-hoz köthető.
Viszont meg kellene vizsgálni, hogy a Biblia, melynek a kereszténység alapjának kellene lennie(!), mit mond erről.
Nem tanítja a csecsemőkeresztelést, csak érett, döntőképes korban keresztelnek a Bibliában, méghozzá teljes vízalámerítéssel!
Tehát benőhet a fejed lágya, de azok az egyházak, melyek csecsemőket keresztelnek, nem csak ebben térnek el az Írásoktól.
Azt tudnod kell, hogy a "nagy" egyházak kudarca, nem a Biblia kudarca!
A keresztség nem megszüntethető... Így törtéhetett az meg, hogy miután betértem (felvettem a zsidó vallást), és a zsidó vallás szerint is élek, most be vagyok jegyezve a könyvben mint református, és be vagyok jegyezve zsidó vallásúnak is.
A lelkész kijelentette, hogy a keresztség nem megszüntethető, és kész.
Mondjuk, ha nem gyakorlod, akkor az nem más, mint egy bejegyzés egy könyvben, semmi több. Bár én nem érzem korrektnek azt, hogy nem engedik megszüntetni. Meg a csecsemőkori megkereszteléssel sem értek egyet.
Úgyhogy ez már megmarad... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!