Milyen életet élnek jehova tanúi?
Van egy barátnőm kiderült róla h jehova tanúja.
Nem igazán tudom milyen vallás ez, mivel én nem vagyok vallásos ember.
A barátnőm 18 évesen ment férjhez, 22 évesen szült egy gyereket. Nagyon aranyos és jó fej. A testvérének néhány hónapja volt a diploma osztója, de nem ment el rá.
Gyakran járnak rendezvényekre, ott mi történik?
Csak jehova vallásúval lehet összeházasodni?
Minden jehova tanúnak el kell menni házalni?
Az igaz hogy a gyülekezetből meglátogatják a családokat?
Azt tudom hogy nem ünnepelik a szülinapot, névnapot, karácsonyt.
Nem járnak el jehova...
Ha mégis, nem nagyon engedik be őket.
"Gyakran járnak rendezvényekre, ott mi történik?"
-Hetente 2x, énekkel nyit, majd megy sorba a napi rend amit műsorfüzetből megtudhatsz, itt elmondják a dolgokat, bibliából idéznek, majd a jelenlévők hozzá szólnak, énekkel zárnak.
"Csak jehova vallásúval lehet összeházasodni?"
-Erősen ajánlott hiszen jobban megértik egymást, de nem létszüksége
"Minden jehova tanúnak el kell menni házalni?"
-nos igen kéne, de hát ügye semmit sem muszáj.
"Az igaz hogy a gyülekezetből meglátogatják a családokat?"
-Kiket nem látogatnak?
az életük pedig egyszerű, biblia szerint élnek, ha nem tudod miről szól a biblia akkor meg magadra vess, olvasd el.
Kedves Kérdező.
A lényeget már szinte elmondták, az előttem szólók, csak egy apró javítani valót szeretnék, hogy az emberekben ne a rossz kép maradjon meg.
Jehova tanúi, NEM HÁZALNAK
A házalás, magában foglalja a kereskedelmi tevékenységet, mi pedig nem folytatunk ilyet. S akkor Jézust és az apostolokat is lehetne házalóknak nevezni, mi pedig nem kerekedünk Isten szavával.
Az imádatunk részét képezi az, hogy az embereket felkeressük az otthonaikban és szeretnénk nekik Isten üzenetét át adni, vagy ha szeretnének bővebb ismeretet szerezni a bibliából erre is ingyen lehetőség van.
Igazábol csodálkozom, hogy ezen a honlapon vannak Jehova Tanúi...
Valószínűleg ők nem olvasták az őrtorony azt a kiadványát amiben arról beszélnek, hogy az internet nem a legjobb hely az efféle dolgokra, főleg nem ilyen alpári oldal...
Mert itt aztán van szemét bőven ami szemnek nem való...
Azért egyszer egy 18-30 év között Jehova Tanúi hölgy megkereshetne egy kis konzultáció céljából.
"Egy 18-30 év körüli hölgy felkereshetne..."
Az egyik mondatoddal, helyre akarod igazítani a Tanúkat, a másikkal, meg Bűnre csábítani.
Tudod, Én azért vagyok ezen az oldalon, hogy leírjam azt amiről tudniuk kell azoknak akik ide járnak olyasmiket olvasni rólunk aminek a fele sem igaz.
Ha egy Tanú sem lenne itt, gyorsabban terjedne a rossz, és hamis hír és vád rólunk, és nem tudnánk kivédeni, mert nem tudjuk, és esélyt se kapunk mert a hátunk mögött beszélnek.
mégis miféle bünre gindolsz?
az interneten mindig terjed a szemét és te meg más sem tudja ezt meggátolni
a buta ember azt mond amit akar...
de erre ennyit mondok hogy példabeszédek 22:3
Igazábol csodálkozom, hogy ezen a honlapon vannak Jehova Tanúi...
Valószínűleg ők nem olvasták az őrtorony azt a kiadványát amiben arról beszélnek, hogy az internet nem a legjobb hely az efféle dolgokra, főleg nem ilyen alpári oldal...
Mert itt aztán van szemét bőven ami szemnek nem való...
---------------
Nézd a szemetet mindenütt megtalálhatjuk, de a szépet a jót is. Sajnos egyre több a szemét, teljesednek a bibliai jövendölések .Konkrétan a 2.Timóteus 3:1-7 re gondolok.
A mi folyóirataink Az Örtorony és az Ébredjetek! nem tiltja le nekünk az internet használatát, nem tiltja a Tv-t az ujságokat, a könyveket, csupán tanácsot ad, hogy legyünk éberek.
Sajnos túl sok gyermek, fiatal akiknek még nincsennek elégséges élettapasztalataik áldozavátá váltak és válnak a gonosz embereknek. A mi folyóirataink nekünk szülöknek azt tanácsolják, hogy ne zárjuk be a gyerekeinket a "doboz" elé, mivel nincs rájuk idönk. Söt egy keresztény szülönek kutya kötelessége a gyermekével elbeszélgetni, játszani, kirándulni, sportolni stb. és bebiztosítani a jó társaságot.
No de ugyanezt megteszi bármelyik szeretö szülö akár hivö, akár nem.
Sok ismerösöm, akik megengedték a gyermekeiknek, hogy lehet saját profiljuk a facebookon, maguk is bejelentkeztek, és komunikálnak a gyerekeikkel. Ez akkor történik meg, ha a szülö ki tud alakítani jó kapcsolatot a gyermekével.
Kedves kérdezö a rendezvényekröl már írtak, még annyit hozzáteszek, hogy szoktunk összejönni mint családok kirándulni, piknikezni, szórakozni is.... gyermekeinkkel együtt, és ez megerösiti közöttünk a barátságokat :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!