Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért léteznek a vallásos...

Miért léteznek a vallásos embereken kívül ateisták?

Figyelt kérdés

Ha már azt mondják nincs Isten, akkor a nincset nem lehet tagadni!

Inkább én úgy fogalmaznám meg, hogy istentelen emberek, akik elvetik saját Teremtőjüket és magukat helyezik ebbe a pozícióba! - Istennek képzelik magukat és ezért élünk egoista világot!!!

2009. nov. 30. 15:56
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
67%
én ezért szoktak kijavítani magam: nem ateista vagyok, hanem hitvak...nem hiszek egy vallásban sem...de már ha itt tartunk Zeuszt hamarabb elhiszem, mint a ma divatos keresztény istent
2009. dec. 2. 10:00
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

16:34

(Én az előtted lévő vagyok.)

Először én is úgy gondoltam hogy létezik isten, de nem ő irányítja a világ történéseit. Csak idővel elkezdtem a materialista világnézetet követni és az ugye kizárja a lélek felsőbbrendűségét. (Ez van.)

2009. dec. 5. 20:26
 13/18 anonim ***** válasza:

12-01 20:26

Az ateizmus nem egy vallás, hanem több vallás és világnézet csoportosítója. (Ahány ateista annyiféle világnézet, persze vannak egyező nézetű emberek is.)

2009. dec. 5. 20:30
 14/18 anonim ***** válasza:

nincs semmi,csak az,hogy az emberek mind másban hisznek!

nem lehetünk mind egyformák!Hogy néznénk ki?

nem ezért élünk egoista világot,és nem is az egoizmus a fő probléma,hanem egymás meg nem értése,és piszkálása..

mindenkinek el kell fogadni a véleményét,mert egyénileg ezt gondolja!amúgy minden ember ugyan olyan esélyekkel indul neki a túlvilágnak,és aki amit gondol,az fogja majd ott várni!persze azért az igazságot is elmesélik..

2009. dec. 6. 17:27
 15/18 anonim ***** válasza:
100%

ne haragudj, de a kérdésedben nincs sok összefüggés:

"Ha már azt mondják nincs Isten, akkor a nincset nem lehet tagadni! "

a nincset az istenhívők tagadják: nincs "nincsisten" aliasz van.

másrészt a kérdésed magába foglalja a választ..azért vannak "ateisták" mert vannak "istenhívők", valakinek ellensúlyozni kell.

az egoizmussal meg nem tudom mi bajod..MINDEN lény egoista..aki nem az hamar meghal (állatok esetében megeszik...)fő a létfentartás, és ez bizony egoizmussal jár.

légy egy kicsit elfogadóbb...nem pont ezt mondja a biblia: "szeresd felebarátodat mint tenmagadat." = ego + elfogadás

amúgy én is ateista vagyok és azért vagyok az mert vannak logikusabb magyarázatok is mint a "valaki teremtett mert másképp értelmetlen" hidd el van akinek ez az értelmetlen: a vallás

2010. febr. 5. 21:00
 16/18 Zenon ***** válasza:
Nem lehet mindenki elvakult, vannak mentálisan egészséges emberek is. :) Nem vagy Te egy kicsit elvakult, hmm?
2010. febr. 10. 21:41
 17/18 anonim válasza:
pont azért hogy legyen mit kérdezned!:@
2010. szept. 7. 17:32
 18/18 anonim ***** válasza:
Én ateista vagyok és csak azt hiszem el, amit látok. Vagyis nem hiszek például a rádióhullámokban, mert azokat nem látom. :)
2011. jan. 14. 21:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!