Miért léteznek a vallásos embereken kívül ateisták?
Ha már azt mondják nincs Isten, akkor a nincset nem lehet tagadni!
Inkább én úgy fogalmaznám meg, hogy istentelen emberek, akik elvetik saját Teremtőjüket és magukat helyezik ebbe a pozícióba! - Istennek képzelik magukat és ezért élünk egoista világot!!!
16:34
(Én az előtted lévő vagyok.)
Először én is úgy gondoltam hogy létezik isten, de nem ő irányítja a világ történéseit. Csak idővel elkezdtem a materialista világnézetet követni és az ugye kizárja a lélek felsőbbrendűségét. (Ez van.)
12-01 20:26
Az ateizmus nem egy vallás, hanem több vallás és világnézet csoportosítója. (Ahány ateista annyiféle világnézet, persze vannak egyező nézetű emberek is.)
nincs semmi,csak az,hogy az emberek mind másban hisznek!
nem lehetünk mind egyformák!Hogy néznénk ki?
nem ezért élünk egoista világot,és nem is az egoizmus a fő probléma,hanem egymás meg nem értése,és piszkálása..
mindenkinek el kell fogadni a véleményét,mert egyénileg ezt gondolja!amúgy minden ember ugyan olyan esélyekkel indul neki a túlvilágnak,és aki amit gondol,az fogja majd ott várni!persze azért az igazságot is elmesélik..
ne haragudj, de a kérdésedben nincs sok összefüggés:
"Ha már azt mondják nincs Isten, akkor a nincset nem lehet tagadni! "
a nincset az istenhívők tagadják: nincs "nincsisten" aliasz van.
másrészt a kérdésed magába foglalja a választ..azért vannak "ateisták" mert vannak "istenhívők", valakinek ellensúlyozni kell.
az egoizmussal meg nem tudom mi bajod..MINDEN lény egoista..aki nem az hamar meghal (állatok esetében megeszik...)fő a létfentartás, és ez bizony egoizmussal jár.
légy egy kicsit elfogadóbb...nem pont ezt mondja a biblia: "szeresd felebarátodat mint tenmagadat." = ego + elfogadás
amúgy én is ateista vagyok és azért vagyok az mert vannak logikusabb magyarázatok is mint a "valaki teremtett mert másképp értelmetlen" hidd el van akinek ez az értelmetlen: a vallás
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!