Miért léteznek a vallásos embereken kívül ateisták?
Ha már azt mondják nincs Isten, akkor a nincset nem lehet tagadni!
Inkább én úgy fogalmaznám meg, hogy istentelen emberek, akik elvetik saját Teremtőjüket és magukat helyezik ebbe a pozícióba! - Istennek képzelik magukat és ezért élünk egoista világot!!!
Elég nagy hülyeség, amit itt összehordasz. :)
-Ki tagadja a "nincs"-et?
Azt mondjuk nincs isten, nem azt, hogy "Nincs nincs Isten".
Az istent tagadjuk, nem a "nincs"-et, nagyokos.
-Az én "teremtőm" apám és anyám volt, nem pedig valami űrben lakó szellem.
-És igen. Én is teremtő vagyok, hiszen dolgozom, esetleg utódot nemzek, formálom a világot.
-Nem képzelem magam istennek, viszont te lenézed azokat, akik nem úgy gondolkodnak mint te. Ha jól tudom ez az egoizmus. :)
Dögöljek meg, ha értem, hogy a "nincset" mért nem lehet tagadni... pl nincs olyan, hogy nincs = van. Arról nem is beszélve, hogy a fene se akarja tagadni a "nincset", pont azt állítják, hogy nem létezik Isten.
Egyébként mindenki hisz valamiban, az ateisták abban, hogy a világ racionálisan magyarázható. Nem kell egyetérteni, de ha te nem vagy képes más hitét elfogadni, akkor sorry, az a te szegénységi bizonyítványod.
Vannak akik ,,akkor hiszem el, ha látom'' alapon mondják magukat ateistáknak. (Pl.: én is.)
Azt hozzá teszem még: az ateizmus egy tág fogalom, rengeteg egymástól eltérő nézetű ateista van. (Csak az köti össze az ateistákat, hogy az ő nézeteik szerint nem létezik isten.)
Szerintem a logika, és a véletlen irányítja a világot.
Itt bizony alapvető problémák vannak. Az ateizmus nem Isten létének tagadása csupán az Isten hitének hiánya.
Sőt, az ateisták egy része nem feltétlenül tagadja Isten létezését csupán az ő életére való hatásában kételkedik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!