Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért szolgálnak nők sok...

Miért szolgálnak nők sok vallásban papként, vagy tanítanak?

Figyelt kérdés

2014. jan. 6. 18:14
 1/7 titak ***** válasza:
Mert megtehetik. :o)
2014. jan. 6. 18:55
 2/7 anonim ***** válasza:
Amiért a férfiak.
2014. jan. 6. 18:56
 3/7 A kérdező kommentje:
Van ennek bibliai alapja?
2014. jan. 6. 18:57
 4/7 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező.

Biblia alapja nincs, hiszen az igazság szerint papi osztály sem létezhetne, mert az apostolok nem fizetett papságot alapítottak.

Ám a valóságban a Biblia annyiban enged egy Nőnek Tanítani lehetőséget, ha Nőt tanít egyénenként, de a gyülekezet vezetését, tanítását, csak Képesített férfi, vagy férfiak végezhetik.

Hogy ezt megteszik az az Ő dolguk, majd elszámolnak vele, mint minden másért amit biblia ellenesen tettek.

Ez már nem a mi dolgunk, egyénenként mindenki saját magát figyelje, hogy úgy él, és cselekszik, ahogy írva van.

2014. jan. 6. 20:10
 5/7 anonim ***** válasza:
Isten megtiltotta ezt? Mert én nem olvastam ilyet a Bibliában.
2014. jan. 6. 22:57
 6/7 megfelelő ***** válasza:

Van neki bibliai alapja.

1tim.2.12 A tanítást azonban az asszonynak nem engedem meg...

Amúgy egyik nagy vallásban sem taníthat hivatalosan nő, sem a zsidóban,se muszlimban, keresztényben sem. A reformátusoknál, meg még egy-két valamelyikben lehet valamiért.

Ettől függetlenül vannak Isten által felkent nők, misszionáriusok is meg tanítók is,én is ismerek ilyet és tökéletesen meg van áldva, amit csinál és neki is megvan minden képessége rá.

Isten azért kénytelen alkalmazni nőket is, mert a sok szerencsétlen elnyálasodott mamakedvencére nem lehet semmit már rábízni.

2014. jan. 10. 19:54
 7/7 A kérdező kommentje:
Persze Isten szolgái lehetnek buzgó nők, nem is erről van szó. De a Bibliában én olvastam, talán Pál egyik levelében Timóteusznak, hogy a gyülekezetekben csak férfiak lehetnek akik másokat tanítanak, mivel itt egyfeleségű férfiakról van szó. Valami rendnek csak kell lennie.....
2014. jan. 21. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!