Az Antikrisztus egy személy és egy eszme is?
"Ne csaljon meg titeket senki semmiképen. Mert nem jön az el addig, mígnem bekövetkezik elébb a szakadás, és megjelenik a bűn embere, a veszedelemnek fia,
A ki ellene veti és fölébe emeli magát mindannak, a mi Istennek vagy istentiszteletre méltónak mondatik, annyira, hogy maga ül be mint Isten az Isten templomába, Isten gyanánt mutogatván magát." - 2Thess 2,3-4
Pál apostol ebben a versben egy személyt ír le, mint antikrisztust. Ellenben János apostollal, aki az antikrisztust egy eszmeként mutatja be:
"Fiacskáim, itt az utolsó óra; és a mint hallottátok, hogy az antikrisztus eljő, így
most sok antikrisztus támadt; a honnan tudjuk, hogy itt az utolsó óra." - 1Jn 2,18
"Ki a hazug, ha nem az, aki tagadja hogy a Jézus a Krisztus? Ez az antikrisztus, aki
tagadja az Atyát és a Fiút." - 1Jn 2,22
"És valamely lélek nem vallja Jézust testben megjelent Krisztusnak, nincsen az Istentől: és az az antikrisztus lelke, amelyről hallottátok, hogy eljő; és most e világban van már." - 1Jn 4,3
"Mert sok hitető jött e világra, a kik nem vallják a Jézust testben megjelent Krisztusnak. Ez a hitető és az antikrisztus." - 2Jn 1,7
Na és akkor a babiloni szajha mi? :D
Engem egyébként nem nagyon izgat. De azt nem szeretem, amikor "varázslók", önjelölt próféták tippelgetnek vagy csődbe került emberek, nyereség mániás személyek másokat próbálnak rágalmazni a téveszméikkel. (a Bibliára mutogatva).
Nekem egyébként az a véleményem a témáról, hogy van a főgonosz, van a (megtestesült)fia és az anti szent szellemük. De tényleg csak úgy írtam kútfőből.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!