Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » A 2012-es világvégében a...

A 2012-es világvégében a Jehovások hisznek? Vagy ennek már valami külön vallása van? Vagy kik hisznek ebben?

Figyelt kérdés
2009. nov. 29. 18:58
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

El kell h keseritsek 1-2 embert.

A Biblia szerint,Jehova tanuinak a vonala egészen Ábelig vezethetö vissza és nem vmi szektábol vált ki!!Nem emlékeztek az 1.sz Keresztényekre?Jézusra?

2009. dec. 3. 16:03
 12/13 anonim ***** válasza:
40%
hehe:) vicces volt....Akkor minden vallást Jézusig lehetne visszavezetni. (na persze azt nem lehet csakis a JT a "kiválasztottak") De a valódi kisegyházalapítás ennél sokkal prózaibb módon történt. Valaki nem értett egyet valakivel és gondolta, "na, majd én nekem lesz különb gyülekezetem" Tanulmányozni kezdte a bibliát nagyítóval és sok hasonlóval elkezdték megváltoztatni a dolgokat, a saját nézetükre. De ez nem bibliafordítás meg hit, hanem félremagyarázás.
2009. dec. 4. 08:36
 13/13 anonim ***** válasza:
19%

Nekem egyszer elmagyarázta valaki, miért gondolta azt, hogy Jehova Tanúi azt hirdették, hogy 2000-ben világvége lesz. Kapott egy rövid tájékoztatót, aminek ez volt a címe: 2000 - Az új évezred - Mit tartogat számodra a jövő?

Megkérdeztem tőle, hogy ugyan mondja már meg, ebből mi az, ami arra utal, hogy 2000-ben eljön a világvége? Nem tudta megmondani, de bevallotta, nem nagyon figyelt arra, amit mondtak, csak ennyire emlékszik.

Szóval sok félreértés, és téves információ keringett erről, de Jehova Tanúi nem hirdettek világvégét 2000-re, és nem teszik ezt most sem, mert tudjuk, hogy a Biblia nem ír konkrét dátumot, sőt úgy írja le, hogy "azt a napot és azt az órát nem tudja senki, még a fiú sem, csak az Atya".

2010. jan. 31. 10:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!