Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Lucifer nem is rossz? Mit...

Lucifer nem is rossz? Mit gondoltok erről a történetről?

Figyelt kérdés

Ugyan nem vagyok vallásos, de rábukkantam erre a szövegre és "külső szemlélőként" egy gyönyörű történet. De mit gondoltok ti róla?

Egyszer, nagyon-nagyon régen, amikor a Föld éppen csak elkészült, és úgy ragyogott, mint egy újszülött csillag, az Úr végigsétált zöld dombjain és völgyein, és szeretettel nézett teremtményeire. Elnézte az állatokat és a madarakat, a fákat és a virágokat, a tengereket és a hegyeket, aztán elnézte az embereket - és szerette mindegyiküket, és azok is szerették őt.

De egy rövid idő után elszomorodott az Úr, és az angyalok, akik körülötte voltak, aggodalmasan kérdezték, miért könnyezik. Ő, pedig mondá:

„Elnéztem az embert, és láttam az irántam való szeretetét, de ez a szeretet csak azért van, mert én vagyon az egyedüli, akiről tudomása van. Azért szeret, mert nincsen más, akit szerethessen. Szabad akaratot szándékozom adni neki, hogy szerethessen, amikor akarja, és így tudjam, hogy ha egy ember azt mondja: "Szeretem az Urat", ez azért van, mert úgy döntött, engem szeret. Ahhoz pedig, hogy ez így legyen, kell lennie valakinek, aki ellenkezni fog Velem, és arra kísérti az embert, hogy megtagadjon Engem azért, hogy mindenki a saját szabad akaratából dönthesse el, egyedül hozzám fordul-e. Szóljatok ti, angyalok, melyikőtök tenné meg ezt az irántam való szeretetből, ki hagyná el színemet az idők végezetéig? Ki tagadna meg engem és kísérelné meg az embert velem szembefordítani azért, hogy az a saját szívében dönthesse el, kit akar szolgálni?"

Akkor az angyalok mind elfordították orcáikat és könnyeztek, az Úr pedig közéjük lépett, és mindegyiküket megkérdezte:

„Megtennéd ezt Értem? Ki szállna szembe velem a kedvemért és űzetne ki a mennyek országából? Ki?”

De azok csak könnyeztek és mondták:

„Én nem, óh Uram, én nem. Ne kérd ezt tőlem!” - és elfordultak.

Az Úr pedig leült a legmagasabb hegy csúcsára, és bánat töltötte el a szívét. És akkor odament Hozzá a fény urainak legragyogóbbja, szívének legszeretettebbje, Lucifer, az arkangyal, akinek neve: „Aki a fényt hozza.”

A hatalmas arkangyal letérdelt az Úr elé, kezét az ő kezébe téve könnyezett, és könnyein át felajánlotta az Úrnak önnön kiűzetését a mennyek országából, és az ember megkísértését az idők végezetéig, hogy az megismerhesse a szabad akaratot.

„Hát nincs senki más, aki megtenné ezt Értem?” - kérdezte az Úr. – „Csak te volnál az, szerettem? El kell, hogy veszítselek örök időkre?”

És az angyalok egyike sem válaszolt. Akkor felállt az Úr, és kihirdette ítéletét, hogy Lucifer űzessék ki a mennyek országából, és legyen száműzve örök időkre azért, hogy elcsábítsa az embert Istentől, és így az megismerhesse a szabad akaratot.

Aztán így szólt Luciferhez: „És az ember becsméreljen téged, és vessen árnyat a te ragyogásodra, és ne ismerje fel annak valódiságát. És neked meg kell kísértened minden férfit és nőt, bizony mondom, még azt az Egyet is, akit a nevemben küldök közéjük, meg kell kísértened, és senki, csak a bölcsek legbölcsebbje tudjon erről az áldozatról! De hogy megkönnyítsem szenvedésedet, teljesítem egy kívánságodat. Mi legyen az?”

Akkor Lucifer, a hajnali csillag még egyszer utoljára felnézett az Úr megismerhetetlen arcára, és azt kérte, hogy valahányszor egy ember elfordul tőle, és Istenhez fordul, engedtessék meg neki, hogy egy óra hosszára ott állhasson a mennyek kapuja előtt, és hallgathassa, hogyan énekelnek testvérei az Úr trónja előtt. És megkapta az engedélyt.

Akkor Lucifer búcsút vett testvéreitől. A sötét szemű Uriel, az ezüstszárnyú Gábriel és a gyöngéd Raffael könnyezték és átölelték őt, azután Michael, a harcos angyal feladata feletti kétségbeesésében hangosan felkiáltva megragadta Lucifert, és messzire elhajította őt az Úr színe elől.

És a Föld akkor legmagasabb hegyéről egy álló nap és egy éjjel zuhant ő, útjában fényesen ragyogva, mint egy hullócsillag. És azon ősi nap óta állja az Úrnak adott szavát, és kísérti az embert az Úr ellenében. De valahányszor azok megtagadják őt, egy kurta órára ott ül ő, mint egy fekete szikla a mennyek kapuja előtt, és testvérei odagyűlnek a

kapuhoz és énekelnek neki.

2014. jan. 5. 14:18
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
# 10: Lennél kedves beidézni azt a szövegrészt a Bibliából, ami Lucifer bukásáról szól? :)
2014. jan. 6. 04:39
 12/17 anonim ***** válasza:

Lucifer bukásáról:

Ezékiel próféta könyve 28. rész:

12. ...Te valál az arányosság pecsétgyűrűje, teljes bölcseséggel, tökéletes szépségben.

13. Édenben, Isten kertjében voltál; rakva valál mindenféle drágakövekkel: karniollal, topázzal és jáspissal, társiskővel és onixxal, berillussal, zafirral, gránáttal és smaragddal; és karikáid mesterkézzel és mélyedéseid aranyból készültek ama napon, melyen teremtetél.

14. Valál felkent oltalmazó Kérub; és úgy állattalak téged, hogy Isten szent hegyén valál, tüzes kövek közt jártál.

15. Feddhetetlen valál útaidban attól a naptól fogva, melyen teremtetél, míg gonoszság nem találtaték benned.

16. Kereskedésed bősége miatt belsőd erőszakossággal telt meg és vétkezél; azért levetélek téged az Isten hegyéről, és elvesztélek, te oltalmazó Kérub, a tüzes kövek közül.

17. Szíved felfuvalkodott szépséged miatt; megrontottad bölcseségedet fényességedben; a földre vetettelek királyok előtt, adtalak szemök gyönyörűségére.

18. Vétkeid sokaságával kereskedésed hamisságában megfertéztetted szenthelyeidet; azért tüzet hoztam ki belsődből, ez emésztett meg téged; és tevélek hamuvá a földön mindenek láttára, a kik reád néznek.

19. Mindnyájan, a kik ismertek a népek közt, elborzadnak miattad; rémségessé lettél, s többé örökké nem leszel!

.

Ésaiás próféta könyve 14. rész:

12. Miként estél alá az égről fényes csillag, hajnal fia!? Levágattál a földre, a ki népeken tapostál!

13. Holott te ezt mondád szívedben: Az égbe megyek fel, az Isten csillagai fölé helyezem ülőszékemet, és lakom a gyülekezet hegyén messze északon.

14. Felibök hágok a magas felhőknek, és hasonló leszek a Magasságoshoz.

15. Pedig a sírba szállsz alá, sírgödör mélységébe!

.

Témához kapcsolódó videó:

http://www.youtube.com/watch?v=uTfwygJcNj8

2014. jan. 6. 12:04
 13/17 anonim ***** válasza:

Először is: Üdvözlök mindenkit!

Másodszor: Hát nem tudom, hogy te vagy ki találta ki ezt a kis storyt de ez BETEG EGY TÖRTÉNET!!!!

2014. jan. 6. 18:53
 14/17 anonim ***** válasza:
És BETEG GONDOLKODÁS MÓD EZ!!! Na ha szerinted a Sátán jó menj és szolgálj neki! Aztán vess magadra, könnyen rátalálhatsz de megszabadulni tőle már nem lesz olyan egyszerű!
2014. jan. 6. 18:56
 15/17 anonim ***** válasza:
9%

Tudod, a Sátán azért vettet le a Mennyekből mert Gőgje elvakította amikor az kérte az Isten az Angyaloktól, hogy szeretetük jeléül alázkodjanak,boruljanak térde az Isten Szent Fia előtt(Jézus)

Mivel Lucifer volt a legszebb angyal és gőgje nagyobb volt mindennél ő nem hajolt meg egy ember előtt...

Így Isten a többi lázadóval száműzte a Pokolba amit azért teremtett, hogy a lázadók ott szenvedjenek.

Isten nem fosztotta meg szabad akaratuktól és némi erejük

is maradt.

Majd, hogy elveszítették mindenüket(lásd: Isten szerettét és a Mennybéli örök boldogságot)

az emberek ellen esküdtek, irigyek lettek az emberekre akik elfoglalhatják helyüket a Mennyben és ezért céljuk a lelkek megrontása.

U.i: Máskor valós dolgokat olvass és ne ilyen himi-humi történteket amelyek félre magyarázzák Isten Jóságát:)

Üdv!

2014. jan. 6. 19:03
 16/17 Mulder614 ***** válasza:

Szép történet de nincs bibliai alapja ezért nem mondanám hogy Lucifer nem is volt rossz.

Vagyis a kezdetekben amugy egy védelmező kérub angyal volt irja Ezékel könyve. Ezt irja:

"Édenben, Isten kertjében voltál.+ Mindenféle drágakő borított: rubin, topáz és jáspis; krizolit, ónix+ és jade; zafír, türkiz+ és smaragd; aranyból voltak kidolgozva foglalataid és mélyedéseid tebenned. Megteremtésed napján készültek el. Te vagy a felkent, oltalmazó kerub, én jelöltelek ki. Isten szent hegyén voltál,+ tüzes kövek között jártál. Feddhetetlen voltál útjaidban megteremtésed napjától fogva,+ mígnem igazságtalanság találtatott benned.+

Kereskedelmi áruid bősége+ miatt erőszakkal töltötték meg belső részeidet, és te vétkezni kezdtél.+ Eltávolítalak Isten hegyéről mint megszentségtelenítettet, és elpusztítalak+ a tüzes kövek közül, ó, oltalmazó kerub!"

Ez is szép történet Sátánról, és ez igaz is!

2014. jan. 16. 09:55
 17/17 anonim ***** válasza:

Én nem értem hogy emberekben hogy tud felmerülni hogy a Sátán a jó vagy hogy érdemes lehetne rá szavazni. Csak abba kell belegondolni, hogy milyen jó lett volna megspórolni egy ilyen lényt. Milyen jó lenne ha nem lenne.

Vagy nincs igazam?

Egyébként a felvetés hogy Isten találta volna ki ezt, szerintem abszurd.

A Sátán önállóan hozta meg döntését,hogy ő független akar lenni Istentől.

2014. jún. 4. 01:40
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!