Mi az a korrupció? Keresztények és más emberek (akiket nem szippantott be a média) szerint miért rossz/gonosz dolog?
"Egyenlő pályák, egyenlő esélyek, -én biciklvel megyek!"
copyright: Sándor György humoralista (sic!)
Csak a tisztesség kedvéért.
Miért gondolod, hogy a keresztények azok, akiket a média nem szippantott be? (és itt egy kis helyesbítés: én is keresztény vagyok, de a vallásomat nem gyakorlom. Valószínűleg te is az vagy, nem hinném, hogy buddhista, vagy muzulmán) tehát a vallásos emberek azok akikről te beszélsz.
A vallásos emberek erkölcsi szempontból nem jobbak, vagy rosszabbak a másiknál, nem is bölcsebbek. Nekem szinte csak olyan vallásos ismerősöm van, aki saját vallásai korlátain túl nem tudja megérteni a világ dolgait, vagy ha meg is érti azt, olyan szinten ítéli el, hogy mocskolódásait és kizárólagosságait hallgatva elmegy a kedvem a beszélgetéstől, vagy a vitától. Hangsúlyozom: olyan vallásos emberekről beszélek, akiket ismerek. Tehát másféle vallásos emberek is vannak, csak azokat ítélem el, akiket ismerek. Ne hidd azt, hogy a vallásos emberek bölcsebbek és jobbak az ő vallásukat nem gyakorlóknál.
A te fogalmazásoddal élve: Mindenkit beszippant valamilyen szinten a média. Ez a kor sajátja, hatása alól senki sem tud kibújni, még az sem, aki felismeri visszásságait. Ez egyszerűen lehetetlen. Aki az ellenkezőjét állítja, az magának hazudik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!