And91 kérdése:
Reformatus fiu vagyok, a baratnom pedig katolikus. Sokszor szo kerult arrol hogy hogyha osszehazasodnank es pedig ha gyerekunk lenne milyen vallasu legyen? Mindketten ragaszkodunk a magunk vallasahoz
Figyelt kérdés
2013. dec. 24. 20:51
11/15 anonim válasza:
A megkeresztelés még talán oké, én is meg lettem, mert a nagyszüleim ragaszkodtak hozzá, de nem voltunk gyakorló keresztények. Elég sajnálatos, ha a párod ragszkodik ahhoz, hogy vallásas szellemben neveljétek a gyereket, próbáld meg ész érvekkel meggyőzni hogy hagyjátok, és a gyerek majd eldönti mit akar. A Bibliát szerintem ne olvasgassátok neki, mert azzal egyrészt csak belezsaroljátok a kereszténységbe, másrészt nem szerencsés azt tanítani egy kisgyereknek, hogy ő bizony bűnös.
12/15 anonim válasza:
.hi.hi..hi!...ez a gyerek még meg sem született!...és máris zsarolják...és máris összeveszíti a leendő szüleit...hihihihi!
13/15 anonim válasza:
A 20-as évekig azt csinálták, hogy a fiúk az apa felekezetében lettek megkeresztelve, a lányok pedig az anyáéban - ez persze csak keresztény felekezetek esetében működik, úgyhogy örülj, hogy valamelyikőtök nem buddhista :) . Ha három egynemű gyerek születik, hát így jártatok.
További megoldásként szóba jöhet a "semleges" felekezet (vigyétek evangélikus paphoz), illetve a "majd ha felnő, eldönti".
14/15 anonim válasza:
Egyáltalán hogy jöhetsz össze ennyire más emberrel?
A katolicizmus szöges ellentétben áll a reformációval.
De ha ilyen lökött vagy, viseld a következményeket és ne panaszkodj!
15/15 anonim válasza:
Jajj már...
Ha fiú, kapja a te vallásodat, ha lány, akkor meg az anyjáét.
Mit kell ezen ennyit problémázni ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!