Miért van az, hogy bár a katolikus hit/egyház azt mondja, hogy ne bántsd felebarátaidat, ennek pontosan az ellentétét teszi?
Pl.: rengeteg vallásháború (protestánsüldözések,keresztes háborúk stb.)Ezekkel a tettekkel meghazudtolja önmagát. Értem én, hogy meg kellett tartaniuk a hatalmat, hogy a hívők érezzék, hogy megvédik őket, pénzt kellett szerezni (elfoglalt területek, kincsek), hogy "eltartsák a szegényeket", persze elsősorban önmagukat. Az egész olyan disszonáns, hamis számomra és még is sok millióan ezt a vallást követik. Ott van pl.: Jeanna d'Arc vagy I.Szent István, aki azért lett szent, mert ezreket ölt meg a katolizálásért (persze, ha ezt nem tette volna meg a szomszédaink bekebelezték volna őket). Mindketten megmentették a nemzetüket, de csak azzal tudták, hogy tulajdonképpen szembementek a vallásukkal. Ha akkoriban én lettem volna a pápa, akkor halálra ítéltem volna őket, és utána röhögtem volna a markomba, hogy "haha, még több birkám lett!" De most nem?
(Én a felebarátokat, hogy értelmezem, hogy ők az emberiség.Írjátok meg, ha nem így lenne/gondoljátok! Nem mélyedtem bele eddig igazán sose a Bibliába.)
Tévesen nézed a dolgot, a vallási okoból indított háborúknak NEM az a célja, hogy masokat bántsanak, hanem hogy a lelküket megmentsék azáltal, hogy áttérítik öket a "jó, igazi" istenhitre.
Ezt kb úgy indokolták, mint ahogy a szülö is bünteti a rossz gyereket azért, hogy jó ember legyen belöle.
Mellesleg, a pápa NEM ítélhetet senkit halálra!!!!
Szervusz.
Jézus egyszer elmondott egy szemléltetést, arra a kérdésre, hogy ki a felebarátom.
a válasz a szemléltetés szerint mindenki, származástól függetlenül.
Az hogy némely magukat "Jézus követőinek, vagy keresztényeknek" vallók mit tettek, az egyházakkal az élen, az nem Jézus parancsára, vagy jóváhagyása mellett történt, ugyan is a Teremtő nem akarja senkire az örök életet vagy hitet ráerőszakolni, mert akkor máris Sátánnak lenne igaza.
Jelenleg sem Jézus támogatásával történnek, hiszen olyasmiben vannak benne amire egy keresztény nem kapott felhatalmazást Tőle.
Viszont amit megparancsolt, azt meg nem végzik.
Soha sehol nem olvasható a bibliában, hogy Jézus parancsot adott volna arra, hogy X, vagy Y vallás hívőjévé kell tenni az embereket, és ha nem akarja valaki, akkor kerékbe kell törni, vagy máglyára vetni és a többi....
Jézus sem tett ilyet és az apostolai sem, soha eszükbe sem jutott, Sőt a keresztények voltak az üldözöttek, és amikor az utolsó apostol halálával elburjánzott a hitehagyás, a hatalomra jutásuk miatt megfordult a kocka, és Sátán irányításával, Jézus nevével vissza élve üldözők lettek üldözött helyett.
Jézus azt mondta, hogy a követőit bántani fogják miatta és Az miatt aki küldte őt, mert nem ismerik az Atyát.
Valamint azért, mert elhatárolódnak a világban levő dolgoktól, mert Jézus királysága nem része a világnak, ahogy a követői sem, mert e világ Sátánnak adatott jelenleg, és Ő uralkodik.
A nemzetek gyötrődnek a saját emberi uralmuk alatt, De még sem ismerik fel az idők jeleit.
Jézus jelenleg már királyként uralkodik, és jelenleg vezeti a népét és egybe gyűjti őket az egységes tiszta keresztényi tanításba, és életbe amit tanított azon munka által, amit bevezetett és azt mondta, hogy a világ jelenlegi rendszerének a végéig végezni kell a föld legtávolabbi részéig ezt a begyűjtő munkát.
Ennyit szerettem volna megosztani veled a bibliából.
Akkor amikor a keresztények másokat a Bibliára hivatkozva gyaláznak, vagy ártatlan embereket közösítenek ki a Biblia szövege alapján, az azt jelenti, hogy a Bibliát akkor a Sátán írta?
Szervusz
A kérdésedre a választ Kézus adta meg: " Hasonlóképpen minden jó fa jó gyümölcsöt terem, de minden korhadt fa értéktelen gyümölcsöt terem; jó fa nem hozhat értéktelen gyümölcsöt, és korhadt fa sem teremhet jó gyümölcsöt. Minden fát, amely nem terem jó gyümölcsöt, kivágnak és tűzbe vetnek Máté 7:17-19"
A világ tele van bajokkal azok miatt a rossz dolgok miatt, amiket az emberek tesznek. Erkölcstelenséget, harcokat, lopást, elnyomást, gyilkosságot és nemi erőszakot látunk magunk körül. Ezen rossz dolgok elkövetői közül sokaknak van vallásuk, de az nem indítja őket a jó gyakorlására. Nem lehetnek Isten barátai, ha nem hagynak fel a rossz dolgok cselekvésével
" lelküket megmentsék azáltal, hogy áttérítik öket a "jó, igazi" istenhitre"
És ennek érdekében embereket mészárolnak, városokat fosztogatnak, majd azokat a porral teszik egyenlővé. Értem.
Elsőnek:
Igen,pontosan itt kezdődik a probléma,amikor valaki jónak állítja be magát,a másikat meg rossznak.Ez puszta önteltség,egoizmus,álszentség,hiába jónak van feltüntetve.Mit is mondott Jézus? "egyik kezem nem tudja mit tesz a másik" Érdekes,hogy vannak/voltak vallásos emberek,akik a bibliát bújják,de ezt valahogy nem értik....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!