Miért folyik itt ezen az oldalon ilyen gyűlöletbeszéd a vallásról?
Miért nem tudja elfogadni egyik ember a másik hitnézetét? Nem mindegy a másik miben hisz?
Ha tudok valamit, amiről kérdeznek, megírom. De miért alázzák egymást itt?
Erre tudja valaki a választ?
Ejnye-bejnye, irgum burgum,
Te jó szagú málnabokor....Silver Barátom.... :)
Bár nem szoktam a testvéreim által feltett kérdésre válaszolni, vagy hozzá szólni, de most az egyszer kivételt teszek.
Egyébként magam nem értek egyet azzal, hogy egy Tanú, kérdéseket tesz fel itt, ige hirdetése céljából.S erről nagyon régen, azt hiszem tavaly már volt is szó. Egy vén nyilatkozott is róla.
Az más ha egy ember aki keresi a válaszokat egyes kérdésekre, akkor válaszolunk, a Bibliából tanultak alapján, De mi ne provokáljunk ki kérdéseket, erre kizárólag a Házankénti szolgálat, az elvárt.
Miért alázzák meg egymást?
Személy szerint Én soha senkit nem aláztam meg, nem vitatkozom, beszélgetni, eszme cserét folytatni szándékozom, és nem tekintem a Bibliát a vita tárgyának, a célom teljesen más jellegű, még ha sokan félre is értik ezen arc és hang nélküli "beszélgetésben.
Hogy mások miért merik ezt meg tenni?
Ennek több oka is van, vagy lehet.
Ha az illető kereszténynek, vagy akármilyen vallásúnak tartja magát, és ilyen stílusban ír, akkor az egyet jelent,:
hogy csak formálisan tartozik X valláshoz, mert élni már nem éli azt amit vall, mert nem gyakorolja.
az is tény, hogy mindannyian tökéletlenek vagyunk, és néha "elszalad a ló" némelyikünkkel, de Én részemről úgy gondolom, hogy akkor sem engedhető meg hogy egy keresztény világi stílusban legyen "haragos" vagy "mérges valakire akivel netán nem ért egyet.
Részemről igyekeztem soha nem írni olyat, ami mások személyiségét, vagy méltóságát sértettem volna, bár kifejeztem méltatlanságomat, de maradtam emberi stílusban.
Mert ha egymást nem is Látjuk, egy Keresztény nem felejti el, hogy egy valaki viszont látja, és máris fel is jegyzi.
Egy igaz keresztény akkor is keresztény életet él a nap 24. órájában ha az ember társai nem látják, és úgy gondolja, hogy akkor "bűnözhet", mert a Teremtője látja, hiába zárja be az ajtót húzza el a függönyt vagy húzza le a rolót.
Előle nem tudsz elrejtőzni, Mint ahogy Dávid is titokban tett rosszat, de Isten úgy intézte, hogy napvilágra jöjjön, és a büntetése nem maradt el.
(2Sámuel 12:12) 12 Te titokban cselekedtél, de én egész Izrael előtt, és a Nap színe előtt teszem ezt
(Lukács 8:17) 17 Mert semmi sincs elrejtve, ami nyilvánvalóvá ne válna, és semmi sincs gondosan elleplezve, ami soha ki ne tudódna, és soha ne kerülne nyilvánosságra.
Olvasva a hozzászólásokat, az jutott eszembe: na erről beszéltem, akrom mondani kérdeztem!
Akkor miért is? A kérdés még midig érvényes.
Ki tudja a választ?
Vidiripi
A kérdésedre a válasz igen csak összetett. Tapasztalatom az hogy a tanúk között is van olyan nem is egy aki gyűlölködik. Sőt attól sem riad vissza hogy hazugnak akarja beállítani a vita partnerét. De az a jó ebben az oldalban hogy megmarad az írás. S így visszaidézhető.
A gyűlölködés több minden kiválthatja.
1. Az ember személyiségétől. (környezeti tényező)
2. A tanítástól amit kap.
3. Félre értelmezi a tanítást.
4. Szórakozásból.
5. Negatív élmény miatt.
6. Megbotránkozás.
7. Vagy az is lehetséges hogy az igazságot akarja elmondani de gyűlölködésbe fordul a dolog.
Ezen pontok kombinációja is lehetséges.
Köszönöm Vidipiri a válaszodat.
Ilyeneket vártam volna másoktól is. Külön köszönöm, hogy nem vagy előítélettel a tanúk iránt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!