Jehova tanúi, milyen meséket, verseket szoktatok felolvasni a kisgyerekeiteknek?
Például a Hófehérkét vagy Bem apó a Grim testvérek meséi közül szoktatok e olvasni gyerekeiteknek?
Vagy emiatt haragszik
Jehova isten?
Vagy elhatárolódtok és kizárólag csak Bibliai történetekkel tápláljátok kicsinyeiteket? Nem oviról vagy iskoláról van szó hanem ti otthon a családi körben,hogy áltok ezzel a kérdéssel.
Láttam egy filmben,hogy hogyan képezték ki a katonákat. Gyerekkoruktól semmi másra nem tanították őket csak gyilkolni,vagyis mosták az agyukat mivel semmi mást nem tanítottak nekik.
Ha ti hasonlóan cselekedtek gyerekeitekkel akkor ez nem agymosás?
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
És igen tényleg egy hasonló kis animációs film megnézése után tettem fel a kérdés.
Ami a katona kiképzést illeti csak a hasonlat modelljeként említettem meg. Tehát nem azt mondom,hogy az úgy is van a tanúk családi köreiben,hanem csak elméleti megközelités volt.
Mégegyszer köszönöm a válaszokat.
Szervusz
Utóiratként szeretnék az "agymosás" témához szólni.
Van ebben igazság!
Jézus azt tanította, hogy 2 út van, amelyiken az ember járhat. Képzelj el két utat, amelyen az egész emberiség, így te is, ott menetelsz. Máté 7,13-14
Az egyik, amely a pusztulásba visz, az a Sátán útja, mivel az ott menetelők agyát, ő "mossa", táplálja, eteti.
A másik, amely az örök életbe visz, az a Krisztus útja, mivel az ott menetelők agyát, Krisztus táplálja(tanítja), "mossa". Pél apostol így írt erről:Róma 12:2 És ne szabjátok magatokat többé ehhez a világrendszerhez, hanem változzatok át elmétek újjáalakítása által, hogy próbatétellel megállapíthassátok, mi az Isten jó, elfogadható és tökéletes akarata."
Te melyik "agymosást" vállalod? Érdemes meggondolni.
Egyébként a katonák "agymosása" is a széles úton folyik.
tgt - ez személyes tapasztalat?, vagy csak igy halottál róla?
Mert mi a gyerekeinket az örök életre tanítjuk, neveljük :-) - ezért nem értem a véleményedet.
Kedves kérdező
valóban rosszul tudod, mert bármit olvashatunk, ami nem rombolja az Istennel ápolt kapcsolatunkat. Sok sok tanács van ezzel kapcsolatosan a Bibliában, ahhoz igazítjuk az "olvasásunkat" :-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!