Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mi az élet értelme?

The Lizah Reloading kérdése:

Mi az élet értelme?

Figyelt kérdés
2013. dec. 11. 11:34
1 2 3
 21/28 anonim ***** válasza:
Jézus az élet értelme. Nyisd ki a Bibliádat és megtalálod benne! :)
2013. dec. 12. 00:01
 22/28 anonim válasza:

http://www.youtube.com/watch?v=MLZtXRrNOMc

Faith Hill - Secret of Life

2013. dec. 12. 07:58
 23/28 anonim ***** válasza:
Minden ember mást tart fontosnak az életben. Nekem három dolog adja az élet értelmét, nők, whiskey, bmw.
2013. dec. 12. 11:35
 24/28 anonim ***** válasza:

A legjobb módja annak,hogy megtudjuk valamiről,míért készitették,ha megkérdezzük a tervezőt.

A Biblia azt írja,hogy "az élet forrása az Isten" (Zsolt 36:9). Tehát ha választ akarunk kapni erre a kérdésre a Bibliában kell megvizsgálni,hogy milyen céllal lettünk megteremtve. Az már,más kérdés,hogy hiszünk-e egyátalán a teremtésben.

A Biblia feltárja,hogy Isten, mikor megteremtette az első két embert tökéletes körülményekről gondoskodott a számukra,egy biztonságos othonról.Tökéletes testel rendelkeztek,így soha nem kellet volna megbetegedniük és meghalniuk. Ezenkivűl azt a megbizatást kapták,hogy szaporodjanak és töltsék be a földet(1Móz1:28). Az emberiség létszámának a növekedésével örömteli munka várt volna rájuk: az eredeti parkszerű Éden határainak a kiterjesztése.Végső soron az egész földet Paradicsommá tehették volna,amelyet örök életnek örvendő,tökéletes és bodog emberek népesitették volna be.

Bár ma valami egészen másat tapasztalunk,az emberek megbetegednek,megöregednek és meghalnak.De Isten szándéka nem ez volt.Ami most van az az ember okozta kár amit az engedetlenségével hozott magára.

Isten szándéka feltétlen meg fog valósulni Ö maga mondja "Megmondtam meg is valósitom,megformáltam meg is cselekszem"(Ézs 46:11)

Üdv: Eszter

2013. dec. 14. 12:04
 25/28 anonim ***** válasza:

Ennek a kérdésnek nincs értelme.

Az élet csak egy próba.

Nem végállomás csak egy megálló, mégpedig az első.

Az élet értelme hogy meghatározzuk a rendelkezésre álló szabad akaratunkkal hogy hogyan tovább.

Mindenki azt kapja amit érdemel ezután, se többet se kevesebbet. Ehhez nem kell se hinni Istenben se semmi másban ez egész egyszerűen így van. Se többet se kevesebbet...

2013. dec. 24. 22:40
 26/28 anonim ***** válasza:

Az élet az a tükör, amit Isten tart "eléd". Az idézőjel azért van, mert te nagyon-nagyon sokkal több vagy, mint aminek a mostani emlékeid alapján láthatod magad. Ez a tükör nem az ember önmagad elé kerül, hanem a "lélek" önmagad elé, én ezt a komponensünket lélek helyett inkább mint istenit emlegetném. Az emberlét maga a tükör, az események nap mint nap rengeteg alkalommal kínálnak meg mindünket, hogy... És itt jön az, amire "az élet értelmeként" hivatkoztál: alkalmat kapunk arra, hogy betekintsünk Isten mérhetetlen fájdalmába, amit sokunk eltévelyedése miatt kénytelen viselni Isten tudja, mióta... Ez gyakorlatilag azzal kezdődött, hogy valamelyik teremtmény úgy döntött, hogy ne csak elméleti legyen az igazságtalanság, ne csak helyes legyen minden, és csak fokozta, ne legyen téves, ami téves, legyen helyes inkább, nézzük, mennyi úri élvezet kerekedik abból? Az ember ezt könnyen megérti, untatta a tökéletesség, hát hogyne untatta volna! Épp ezért vagyunk itt, hogy mindkét tervet üzemeltessük: tegyünk (tehessünk) le valamit az asztalra a "tévút nem is tévút" tézis igazolására, vagy nézzünk (nézhessünk) szembe önmagunkkal, és belül (mag->magad, milyen fura) egy az egyben Isten időtlen szomorúságával.

Persze a valódi utazás csak ekkor kezdődik, mert amíg nem volt cél, addig kóborlás volt. A cél pedig a kóborlásból leginkább a hazatalálás szokott lenni. Megadatott, hogy nem vagyunk kénytelenek hazaindulni. Ki-ki tegye a tálentumaival, amit helyesnek ítél.

2014. febr. 6. 21:40
 27/28 anonim ***** válasza:
Miért kell mindig istennel jönni az ilyen kérdések megválaszolására? Isten nem létezik, csupán a képzeletben él! Az hogy mi az élet értelme számodra, neked kell eldöntened, viszont arra figyelj hogy elég rövid. Hamar eltelik a gyerekkor, a fiatalkor, használd ki mert később már hiába bánod azt amit kihagytál, nem fogod tudni pótolni. Nekem a nők, a kocsik, motorok az élet értelme. Fiatalon néztem szembe a halállal de a pofájába röhögtem és itt vagyok, azóta is élek, élvezem az életet és nem azon filózok hogy isten milyen utat szán nekem, hanem magam tervezem az életem és aszerint élek. Kit érdekel hogy mi lesz 100 év múlva? Előttünk tízezer évvel is éltek és utánnunk is fognak amikor mi már nem leszünk. Ez az egyetlen állomás, nem az első meg nem az utolsó. Ha meghalsz vagy a földben rothad el a tested vagy több ezer fokon elégetnek a krematóriumban, ne mondja nekem senki hogy utánna egy másik világban fogsz tovább élni, ez a rövid idő van, ezt éld úgy hogy jó legyen.
2014. febr. 7. 09:04
 28/28 anonim ***** válasza:

Hmmm tudod utolso most nem vitazni akarok Isten letezeserol csak egy gondolatot osztok meg....

Van egy melyen hivo orvos baratom...idegsebesz az istenadta.....

Na en is feltettem neki ezt a kerdest hogy miert hisz Istenben ha nincs kezzelfoghato bizonyitek sem hisz leven real szakon vegzet, nemhiaba orvos...

Hat a valasz meglepo volt:

-Tudod- mondja - sok ember koponyajat nyitottam fel mutet celjabol de kozben....nem lattam egyetlen gondolatot sem.

2014. febr. 7. 15:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!