Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Pünkösdi-karizmatikus hívőnek...

Pünkösdi-karizmatikus hívőnek lehet szüksége pszichológusi terápiára?

Figyelt kérdés

Vagy a hit mindenre elég kéne, hogy legyen?

Akik ilyen hívők felé szolgálnak, azoknak van ismeretük, tapasztalatuk komolyabb pszichológiai eredetű problémákkal?

Kicsit tegyük félre a "hittel mindent le lehet győzni" és az "aki hisz, annak minden lehetséges" és hasonló igazságokat, és a realitás talaján maradva, lehetőleg az válaszoljon, aki nem csak lelkes hívő, hanem esetleg komolyabb tapasztalatai is vannak ilyen téren.

A lelkes, de lelki problémákhoz nem nagyon értő hívők nyilván azt mondják, persze Isten mindenben segít, a hit mindenre tud megoldást, és talán idéznek is hozzá egy sor igehelyet, de itt most nem ez a kérdés.

2013. dec. 7. 01:27
 1/4 anonim ***** válasza:

Szerintem, ha úgy gondolja szüksége lehet. A pszichológus tulajdonképpen valami aki jól tud beszélgetni és ebben a beszélgetésben bomolhatnak ki a dolgok.

Az egy nehezebb kérdés, hogy mi a helyzet a tudatot befolyásoló gyógyszerekkel, antidepresszánsokkal pl. Mi van, ha valaki csak akkor tud szépen hinni, ha szed egy bogyót. Nem tudom megválaszolható kérdés e ez.

2013. dec. 7. 02:07
 2/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm, az első esetre voltam kíváncsi, tehát nem a gyógyszeres, hanem a pszichológusi ("beszélgetős") terápiára.

(Bár adott esetben akár gyógyszeres kezelés is szükséges lehet, igaz, ehhez már nagyon el kell, hogy hanyagolják őt, vagy ő saját magát valami fura oknál fogva. Egyébként nem arra gondoltam, hogy hinni szépen tudjon, hanem hogy olyan problémái legyenek, amiket másként nem lehet kezelni.)

2013. dec. 7. 02:30
 3/4 anonim ***** válasza:
Persze hogy lehet. A mi gyülekezetünkben is van. Az élet nem mindig könnyű. A hit mindig győz de hajtóanyagra is szükség lehet néha ha pl olyan helyzettel találkozol amelyben nem találsz kiutat.
2013. dec. 7. 09:23
 4/4 anonim ***** válasza:
Ugyanúgy nem zárja ki egymást, mint pl. az, hogy orvoshoz menjen, vagy autószerelőhöz, vagy nyelvtanárhoz. A felsoroltakhoz hasonlóan a pszichológus is egy szakember, aki meghatározott problémák esetén segíteni tud. Az ő segítségét igénybe venni még nem hitetlenség, ugyanúgy, mint ahogy az sem hitetlenség, ha imádkozás helyett a lerobbant autódat szerelőhöz viszed. Nem szégyen!
2013. dec. 7. 14:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!