Földi reménységűek? Hogy is van ez? (többi lent)
Ezen az oldalon olvastam, hogy a JT, akik a földi reménységűekhez tartoznak, azok abban bíznak, hogy ha Jézus feltámasztja őket a halottak közül, akkor az Új Földön fognak lakni, a HÁZASTÁRSUKKAL, esetleg gyerekeikkel. Na de, Jézus ezt mondta:
Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben. (Márk 12,25)
U.i: a kérdést nem provokációnak szántam, csak érdekel a téma
ha jól tudom, nem írtam olyat, hogy mindenki az égbe megy...habár nem tudom minek menne az égbe, mert ott aztán nincs semmi...a mennyben már annál inkább
"Az a házastárs aki itt maradt Férjhez megy egy földön élőhöz.Vagy megnősül..." - szerintem Jézus elég világosan beszél arról, hogy aki feltámad(vagyis akit feltámaszt), az már többé nem fog férjhez menni: Mert mikor a halálból feltámadnak, sem nem házasodnak, sem férjhez nem mennek, hanem olyanok lesznek, mint az angyalok a mennyekben.
Nem tudom, mit nem lehet ezen érteni. Nem kell kicsavarni a szavakat. De ha még ezt is tennétek, tegyétek fel a kérdést kinek mondta ezeket Jézus?? Először is a Sadduceusoknak, akik megkérdezték tőle. Ki szerepel a kérdésben? Egy áltag ember. Azután még kinek?? A tanítványoknak(igen ők égi reménységűek - szerintetek). És még? Az írástudóknak(szerintem és szerintem szerintetek ők nem égi reménységűek). És még? Még a "népnek" akik a templomban voltak. (szerintem ők sem égi reménységűek). Tehát többen voltak azok, akik nem égi reménységűek. Meg amúgy is, a Biblia mindenkinek íródott, tehát mindenkinek szól az ige, és ami benne van.
Kedves Kérdező.
Azt talán nem figyelted meg, hogy miért mondta a szadduceusoknak, mert első sorban a válasz nekik szólt, ugyan is Ők tagadták a feltámadás mindenféle formáját.
A szemléltetés pedig ezért szólt, hogy van feltámadás, ha ők nem is tanították, mert nem hitték el.
Kedves kérdezö!
Isten bármit tud elöre, HA AKARJA TUDNI!
Ez pont olyan, mint egy film. A szereplök persze csak a jelen helyzetet tudják, esetleg a múltbol emlékeznek valamikre.
De te a filmet elöre is viheted, hátra is, lelassithatod, felgyorsithatod, de csak ha AKAROD!
De akkor ha te ezt meg tudod tenni egy filmel, akkor azt jelenti, hogy mindig hátúlról elöre fogod nézni a filmeket? Netán fogsz szökdösni a jelenetek között? Ki fogsz hagyni részeket?
A film ugy érdekes, ha végignézzük.
És másképp sem volt értelme megváltoztatni a helyzetet, hogy ádám és éva ne egyen a fáról, mert a történelem során bármikor megtörténhetett volna, hogy valaki fellázad, és eszik a tiltott fáról.
A lényeg, hogy Isten tanúlságként rakta oda a fát, és nem az a szándéka, hogy ez után az emberek az örökkévalóságon át megöregedjenek, szemvedjenek, és meghaljanak.
Megigérte, hogy ez a helyzet egy aránylag rövid idő, aminek hamarosan véget vet.
Isten örök életet igért az embereknek, és nem változott meg ez a szándéka velünk kapcsolatban!
utolsó, szerintem te igen lekorlátozod az Urat. Honnan tudod, hogy Ő csak akkor tudja mi fog történni, ha "előretekeri a filmet"?? Tudtommal ilyen nincs benne a Bibliában, de ha van kérek egy linket.
Amúgy meg a filmtekerős hasonlat nem egészen jó, mivel egyszerre több film megy a moziban. De persze Ő mindenütt ott van. Tegyük fel nem nézi meg előre a filmet, ahogy elüt az autó, pedig éppen egy beteg/bűnös emberhez mentem volna, aki akár még meg is térhetett volna, akkor Ő maga ellen dolgozna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!