Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Katolikus szeretnék lenni....

Katolikus szeretnék lenni. Hogyan?

Figyelt kérdés
13 éves vagyok. Már régóta szoktam istenhez imádkozni, sokat olvasok Bibliát, és nagyon szeretnék én is katolikus lenni. Hittanra nem járok. Templomba sem mentem eddig. Mostanában már mindig eljárok. Meg kéne keresztelni? Mennyire bonyolult? A szüleimnek, hogy modjam ez el? Csak lépjek eléjük és jelentsem be,, hogy katolikus akarok lenni és kerereszteljenek meg? Kell utána járnom valahova ahol bepótlom a hittant?

2013. nov. 26. 22:00
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

Mindenképpen el kell mondanod a szüleidnek, mert a keresztelésnél szerepük van. Ha nem értenek meg és elutasítanak, de továbbra is ragaszkodsz a hitedhez, akkor beszélj plébánossal és keress megbízható, rendes - lehetőleg vallásos, katolikus - embereket, akik a kereszt szüleid lesznek. A pap majd megkeresztel.

Mivel már abban a korban vagy - 2-3 évvel vagy csak "lemaradva" - , hogy elsőáldozó legyél, ezért el kellesz járnod hétvégente hittanra, vagy ahogy megbeszéled a plébánossal. De előbb mindenképpen a szüleiddel beszélj.

Sok sikert, légy bátor.

2013. nov. 27. 14:39
 12/15 anonim ***** válasza:

Előzőnek:

Szerintem nem szorul most rá az olyan tanácsokra, amikkel az ő hitét akarják kigúnyolni, mert az eleve nem lehet jó indulatú tanács. Eldöntötte mit akar, csak arra kíváncsi, hogy miképpen valósíthatná meg. Ebben kér tanácsot.

2013. nov. 27. 15:12
 13/15 anonim ***** válasza:
Te viselkedsz úgy, mint egy buta bigott, aki szeretné, hogy megértsék. Pedig most senki nem kíváncsi rád. Nem az volt a kérdés, hogy szerinted ki primitív.
2013. nov. 27. 16:15
 14/15 anonim ***** válasza:

ma 16:04

Ettől nem lesz butább.

2013. nov. 27. 16:23
 15/15 anonim ***** válasza:

Nekem van egy olyan ismerősöm, akinek ez a története:

Meg volt keresztelve, de nem vitték a szülei templomba. Ezért minden vasárnap "elszökött" a templomba. Nem sokkal később szólt szüleinek, és meghívta őket az elsőáldozására, meg a bérmálkozására. Manapság meg ovisoknak hittant tart.

Egyébként ő a volt osztálytársam anyukája.

És még valami: szép gondolt ez tőled, hogy komolyan gondolod a vallásosságot.Van egy osztálytársam, aki meg van keresztelve, és jár hittanra. De ennek ellenére cikinek tartja az egészet. Remélem te nem leszel ilyen.

Sok sikert!!!

L/11

2013. nov. 27. 19:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!