Mi bajuk a keresztényeknek a new age-dzsel?
Az, hogy a New Age az nem kereszténység.
Honnan tudod egyébként, hogy nem kamu? Mindenkinek az nem kamu amit követ. Teljesen szubjektív, értelmetlen vitatkozni rajta.
Mutass egy vallást ami nem ítéli el a többit.
Minden vallás alapja, hogy ők vannak birtokában az egyetlen és igaz tudásnak.
Szia!
Nem tudom mi ma a new age, de annak idején a farizeusoknak new age volt Jézus tanítása is.
Erdélyi Judit, aki egyébként kardiológus szakorvos, de vallással is foglalkozik, egy nagyon találó hasonlatot mondott, amikor azt mondta, két ajtó nyílik a transzcendentális világra.
Az egyik ajtó Jézus Krisztus, aki János evangéliumában magát Ajtónak nevezte. Aki benne hisz, s úgy imádkozik, azt Isten meghallgatja „kijár és bejár és legelőt talál”, stb.
A másik ajtó a transzcendentális világra az okkult technikák, pl. meditáció, mantrázás, egy gyertyalángra összpontosítás, stb. A lényeg a gondolatok teljes elhallgattatása (tök mindegy hogy a „Coca cola”-t mantrázod, vagy Jézus nevét, mert van „keresztény” kontemplatív ima is, ami fából vaskarika, ugyanis valójában egy okkult technika), módosult tudatállapot elérése. Ekkor kapcsolatba kerülhetünk szellemekkel. Viszont ezek garantáltan nem az Jézus Krisztus által képviselt Atyához vezetnek, nem az ő oldalán állnak, illetve teljesen kiszolgáltatottak vagyunk, mert erősebbek és nehézség nélkül becsapnak (pl. jóakaróknak adják ki magukat).
Keresztényként nyilván óva intem az embereket ezen második ajtó nyitogatásától!
Erdélyi Judit előadása, amiben ez a hasonlat elhangzik:
Világ-egyetemi előadások, 2013-09-06: Dr. Erdélyi Judit: Mi az igazság a relaxációról?
Egy cikk is van a neten, Erdélyi Judit: Lelki immunológia.
7-esnek (is)
A keresztény hit, és Jézus tanítása egyértelművé teszi azt hogy az Isten emberszerető Isten. Legfőbb második parancsolata is erről szól hogy: Szeresd embertársadat, mint önmagad!
Ezt gyakoroljuk és próbáljuk megélni más vallású és gondolkodású emberekkel szemben is, de természetesen magát a gondolkodás módot, vagy a filozófiát, vagy a vallást elutasítjuk. Mert ha nem utasítanánk el pl a buddhizmust mint vallást, akkor buddhisták lennénk és nem keresztények....
Ugyanez a helyzet a new age-el is aminek lényege a hinduista-buddhista-animista alapon álló olyan törekvés, amely az összes vallás filozófiát, világnézetét egységbe akarja foglalni és kideríteni, hogy minden ugyanarról szól, minden egyetlen egész, ezért egységesíteni kell mindent, hogy ne legyen békétlenség, hanem „világbéke” (Hair c. film). Lényege, hogy az emberiség megvalósítsa a világbékét, de nem keresztény alapon, hanem hogy minden vallás kibékül, minden elmélet kibékül és kiderül, hogy mindegyik ugyanabban hisz, csak másképp fogalmazta meg. Transzcendentális meditációval simítják el a különbségeket, és mindent egy nagy hálóba foglalnak össze. Az egésznek a keretét a hindu-buddhista világnézet adja, az asztrológiából származik. Teljesen okkult vallás.
# 5!
Nem tudom, hogy Dr. Erdélyi Judit, mennyit tud a meditációról, de egészen biztos lehetsz abban, hogy az elme elcsendesítésében semmi okkult dolog nincs. Valójában a szüntelen gondolkodás és a gondolatokkal való tudattalan azonosulás a nem teljesen normális dolog. A sok felesleges gondolkozás, miatt nem hallja az ember a szíve óhaját és alkot eszméket, izmusokat és bonyolítja túl az életet, ami tökéletsen EGYszerűen is működhetne. Felesleges folyamatosan gondolkozni, a motorfűrész is csak akkor jár, ha fát vágsz vele, egyébként le kell állítani.
Itt, egyébként olvasgathatsz a meditáció hatásáról: [link]
eric_one!
Arra figyelj, hogy a nyilatkozatod E/1-ben tedd és ne kollektívizálj!
A kereszténység nem vallás, hanem az emberi alapállás helyreállítása, amelynek tanítását az evangéliumokból ismered meg. Az evangéliumok tanítása éppoly univerzális, mint az orfikus, védikus, zen, tao, szufi, haszid, esszénus tanítások (a teljesség igénye nélkül). Nem tudom ezek közül melyikben mélyedtél el? Gyanítom, hogy nem ismered őket, mert ha ismernéd, ismernéd a közös gyökeret vagy, ha úgy tetszik hangot. A tanítás mindenhol azonos. Nem "Én Istenem", "Én igazságom".
A másik dolog, ami a meditációt illeti. Nem tudom melyik meditációs gyakorlatot próbáltad, melyikkel vannak személyes tapasztalataid, esetleg negatív tapasztalataid vagy, hogy egyáltalán, számodra mit jelent a meditáció?
A meditáció semmi egyebet nem jelent, mint jelenlétet. Testben, lélekben, szellemben, tökéletes jelenlétet. Jelenlét nélkül nincs éberség, nincs szent szellem, nincs világosság, nincs megváltás. Pedig: "Legyetek hát éberek!", "Éberen várjátok tehát az Emberfiát, mert eljön abban az órában, amikor nem is gondoljátok.”, "Te pedig a mikor imádkozol, menj be a te belső szobádba, és ajtódat bezárva, imádkozzál a te Atyádhoz,...".
Az elme elcsendesítésének gyakorlata nélkül, az éberség álom marad!
És, a tanítás javát nem a hindu-buddhista tanítás adja, hanem a hindu-buddhista tanításban a meditáció éppúgy megtalálható, mint az összes többi tanításban. Ezt kell megérteni a többi megismerésével, mert egyébként az "Én Istenem" elszeparáló ideológiájában maradsz.
Pietrosol,
Kérlek olvasd el ezt a könyvet:
Warren Smith: False Christ Coming: Does Anybody Care?
Kísérteties hasonlóság van ahogy a bemutatott new age tanítók, kapcsolatba léptek állítólagosan Jézussal, ill. Istennel. Az Ő "Jézusuk" az Újszövetség Jézusának ellentmondó új kinyilatkoztatásokat tesz.
Könnyű az angolsága, nem nehéz olvasmány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!