Most a keresztényeknél valami új prófécia van, vagy mi?
Újabban,mondjuk úgy egy hónapja,egyre több kosztümbe öltözött embereket látok ilyen kis felállított kirakatokkal az utcán,aluljáróban,stb. Hogy ezek mennyire keresztények,azt nem tudom,mert olyan feliratokat láttam elolvasni,mint hogy ¸¸Miért nem tudjuk szeretni Istent?˝ meg ¸¸ Mi történt valójában a Bibliában?˝ .Ugyanakkor mindezek mellett látok olyanokat,akik azt hírdetik,hogy Jézus hamarosan visszatér.Péládul láttam egy zongoristát hegedűsökkel tegnap,és keresztény dalokat énekeltek,de nekik semmiféle ilyen állványuk meg papírkájuk nem volt.
Tud valaki valamit,hogy ezek most mitől letteke gy hirtelen?Nem nagyon érdekel a dolog,de azért kíváncsi lennék az okára.
16/L
Ezek nem felíratok hanem az Őrtorony nevű folyó irat Novemberi számának a címe
ezzel a témával foglalkozik
Jehova Tanúi bevezették a prédikáló szolgálatukban ezt a módszert is,
Bárki oda mehet és kérdezhet informálódhat ha akar ebben a formában most nem mi megyünk hanem megvárjuk hogy az emberek jöjjenek. -S díj mentesen mint eddig is kaphat a kiadványokból ha szeretne.
A hegedülés, vagy Zenélés nem Jehova Tanúi szolgálatához tartozik, azok más felekezetek lehetnek.
Egy Tanú
Az ilyen utcai térítők általában nem a "mainstream" keresztényekhez (érts: katolikus, református, evangélikus), hanem valamelyik kisebb szektához tartoznak. A Jehova Tanúi, ha jól tudom nem szórakozhatnak, ezért kétlem, hogy ők zenélnek. Náluk a prédikálás az egyik ilyen teljesítendő küldetés az életükben.
Az éneklős transzba esős keresztények az ún. "karizmatikus egyházak", ilyen a hitgyüli meg azt hiszem a pünkösdisták, szombatisták. Szóval van egy pár ág :D
3-as válaszolónak
"Jehova Tanúi ha jól tudom nem szórakozhatnak"
Rosszul tudod, a Tanúk ép ugyan úgy kikapcsolódnak mint bárki más, csak megvizsgálják, hogy ne legyen keresztény ellenes a stílus a magatartás.
Az első században sem Énekkel hirdették az apostolok Isten királyságának jó hírét, hanem ezt az éneklést a gyülekezeti összejövetelekre tartogatták ahol Énekeltek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!